Αναστασίου: «Ένα καλό αποτέλεσμα για να ανέβουμε»!

Αναστασίου: «Ένα καλό αποτέλεσμα για να ανέβουμε»!

Gazzetta team
Αναστασίου: «Ένα καλό αποτέλεσμα για να ανέβουμε»!

bet365

Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκαθάρισε πως στόχος του Παναθηναϊκού είναι η νίκη ενώ στάθηκε στο πόσο σημαντικό θα είναι για την ψυχολογία του «τριφυλλιού» να επιστρέψει από την Ολλανδία με ένα καλό αποτέλεσμα. Δώνης: «Χαρά στον κόσμο μας».

Ο Παναθηναϊκός παίζει την τελευταία του... ζαριά αύριο κόντρα στην Αιντχόβεν. Το «τριφύλλι» καλείται να πάρει θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους Ολλανδούς, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα μηδενιστούν οι ελπίδες πρόκρισης στοτς ''32'' του Europa League. Ο τεχνικός των «πρασίνων», Γιάννης Αναστασίου, στάθηκε στο πόσο σημαντικό θα είναι για την ψυχολογία του Παναθηναϊκού να φύγει με κάτι καλό από το «Philips Stadium» ενώ τόνισε πως στόχος του κλαμπ σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη!

Αναλυτικά:

«Είναι το τρίτο παιχνίδι και μετά από δύο ήττες είναι δύσκολα τα πράγματα. Έχουμε τα ματς κόντρα στην PSV. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση, παίζουν γρήγορο ποδόσφαιρο. Αυτά τα παιχνίδια θα είναι ένα καλό τεστ να δούμε το επίπεδο της δικής ομάδας για να ξέρουμε που πρέπει να εστιάσουμε την βελτίωση μας. Αποκτήσαμε και αποκτούμε εμπειρίες και θέλουμε να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Για το αν είναι ιδιαίτερο ματς λόγω του ολλανδικού παρελθόντος του:

«Θα απαντήσω ξερά. Είναι ένα ματς σαν όλα τα άλλα».

Είναι ψυχολογικό θέμα ή απλά ένα ντεφορμάρισμα:

«Για εμένα είναι σημαντικό το αυριανό παιχνίδι. Σαν παιχνίδι θα έλεγε πως δεν παίζουμε άσχημα. Κινούμαστε πάνω στο πλάνο μας. Θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ψυχολογία της ομάδας. Είμαστε κοντά, είμαστε σε κάποια ματς άτυχοι. Πρέπει να κυνηγάμε την τύχη μας και να έχουμε μεγαλύτερη προσήλωση. Σε αυτό το επίπεδο τα λάθη πληρώνονται και εμείς το βιώνουμε αυτό αρκετά το τελευταίο διάστημα».

Για το αν τον... άλλαξε η παρουσία του στην Ελλάδα:

«Η προσέγγιση και η θέση του προπονητή στην Ελλάδα είναι διαφορετική με την Ολλανδία. Αυτό που τόλμησε πέρυσι ο Παναθηναϊκός το συναντάς σπάνια στην Ελλάδα. Για εμένα προσωπικά δεν έχει αλλάξει κάτι. Το σημαντικό είναι να προσαρμοστείς στην κουλτούρα της χώρας. Είναι τελείως διαφορετικό με την Ολλανδία. Ζούμε σε μία χώρα που είναι πολύ όμορφη αλλά είμαστε πολύ ανυπόμονοι. Είναι μειονέκτημα. Δουλεύουμε βάσει πλάνου, κινούμαστε σωστά πάνω σε αυτό και στόχος μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι. Ο κάθε παίκτης και ο κάθε άνθρωπος του κλαμπ».

Για το αν θα κάνει rotation με νέα παιδιά:

«Θα το δείτε αύριο. Γενικά, πάντως, θέλουμε να δίνουμε ευκαιρίες και εμπειρίες στα νέα παιδιά για να γίνονται καλύτεροι».

Για το πως θα παίξει ο Παναθηναϊκός:

«Θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του ματς. Σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη. Το είπα από την πρώτη μέρα και αυτό δεν αλλάζει».

Για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να βγάλει την δύσκολη σειρά των αγώνων:

«Έχουμε καλή ομάδα, καλούς παίκτες. Κάθε παιχνίδι είναι κρίσιμο και όταν είσαι σε μεγάλο κλαμπ υπάρχει προβληματισμός μετά από μία ήττα. Έχουμε ένα πλάνο και η καλύτερη κρίση γίνεται στο τέλος της σεζόν, βλέποντας την πορεία της ομάδος. Κάθε χρόνο στόχος μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι».

Για το αν στην άκρη του μυαλού των παικτών είναι ο Ολυμπιακός;

«Προτεραιότητα αποτελεί η Αϊντχόφεν. Δεν θα ανεχθώ να δω παίκτη που θα προφυλάσσει τον εαυτό του μήπως πάθει κάτι και δεν είναι έτοιμος για την Κυριακή».

Για το αν είναι σημαντική η απουσία του Μέντες:

«Είναι σημαντικός όπως και ο Μπεργκ. Στόχος είναι η ομάδα να εξαρτάται από το σύνολο κι όχι ατομικά. Η εμπειρία τους θα βοηθούσε, αλλά οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά».

Δώνης: «Χαρά στον κόσμο μας»

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Χρήστος Δώνης. Αναλυτικά είπε:

«Θέλουμε να είναι κοντά μας ο κόσμος και εμείς θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε χαρούμενους. Υπάρχει πίεση μετά την ήττα από τον ΟΦΗ και είναι μια ευκαιρία να ανακάμψουμε. Αν πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα θα είναι μια ευκαιρία να πάμε με καλύτερη ψυχολογία στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Αν η ομάδα βρει τα πατήματα της θα είναι καλύτερη, όπως πέρυσι στον δεύτερο γύρο. Πιστεύουμε πως στην συνέχεια θα πάμε καλύτερα. Έχουμε να κάνουμε χρόνια μια μεγάλη νίκη στην Ευρώπη. Είναι κίνητρο. Αν δώσουμε όλοι το 100 τοις 100 μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα