Η «Κυρία» που... δεν «πηγαίνει» στον Ολυμπιακό (vids)

Γιώργος Φραδελάκης
Η «Κυρία» που... δεν «πηγαίνει» στον Ολυμπιακό (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Γιουβέντους για πρώτη φορά μετά το 7-0 του Τορίνου και θέλει να πάει... κόντρα στην κακή παράδοση με την "Κυρία". Το gazzetta.gr σας τη θυμίζει...

Για ένατη φορά στην ιστορία τους οι Πειραιώτες τίθεται αντιμέτωποι με τους "μπιανκονέρι" και θα ψάξουν μέσα στο κατάμεστο "Γ.Καραϊσκάκης" τη δεύτερη μόλις νίκη τους κόντρα στην ιταλική ομάδα, η οποία και θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η παράδοση βέβαια για την ομάδα του Μίτσελ κάθε άλλο παρά θετική είναι απέναντι στη "Γηραιά Κυρία", η οποία εξάλλου είναι κι αυτή που έχει υποχρεώσει τον Ολυμπιακό στο πιο "τραυματικό" βράδυ της ευρωπαϊκής του ιστορίας, που δεν είναι άλλο από το 7-0 στο Τορίνο. Το συγκεκριμένο παιχνίδι μάλιστα είναι και το τελευταίο στο οποίο ήρθαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, ήτοι πριν από σχεδόν έντεκα χρόνια, στις 10 Δεκεμβρίου του 2003.

Ακόμα και η μοναδική νίκη ωστόσο των "ερυθρολεύκων" κόντρα στη Γιουβέντους, ήρθε εκτός έδρας, όχι όμως στο Τορίνο, αλλά στο Παλέρμο για τον 3ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1999, η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να τους δώσει και την πρόκριση, αφού το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει με 1-3 κι έτσι το εισιτήριο για την επόμενη φάση πήγε στους Ιταλούς. Στο συγκεκριμένο ματς μάλιστα (σ.σ. το 1-2) το γκολ των “μπιανκονέρι” σημείωσε ένας μετέπειτα ¨ερυθρόλευκος”, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, στο 1ο κιόλας λεπτό του αγώνα, για να απαντήσει ο Πρέντραγκ Τζόρτεβιτς στο 37' και στο 81'.

Η πρώτη συνάντηση

Η προϊστορία πάντως των αναμετρήσεων Ολυμπιακού-Γιουβέντους ξεκινάει από το μακρινό 1967, όταν οι δύο ομάδες είχαν κληρωθεί στον 1ο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Το πρώτο παιχνίδι διεξήχθη επί ελληνικού εδάφους και βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, ενώ στον επαναληπτικό η “Γηραιά Κυρία” επικράτησε με 2-0 και προκρίθηκε.

Το σοκ από τον Κόντε

Για να βρει ξανά στον δρόμο του την Ιταλική ομάδα ο Ολυμπιακός, έπρεπε να περάσουν σχεδόν 32 χρόνια και μάλιστα στην κορυφαία πορεία των Πειραιωτών στην Ευρώπη, εκείνη της σεζόν 1998-99, όπου είχαν φτάσει ως τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτη αναμέτρηση στο Τορίνο, με τον Νινιάδη να κάνει το 2-1 στο 89' με πέναλτι και να αφήνει... παράθυρο ελπίδας στους “ερυθρόλευκους” ενόψει του επαναληπτικού. Εκεί ο Σίνισα Γκόγκιτς έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό από το 13', το 1-0 ήταν σκορ πρόκρισης, αλλά ο Αντόνιο Κόντε μετά από μία τραγική έξοδο του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ισοφάρισε σε 1-1 κι έστειλε τη Γιούβε στα ημιτελικά.

Η... παρ' ολίγον εκδίκηση

Ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε για να βρουν ξανά ους “μπιανκονέρι” οι Πειραιώτες, αφού τον Νοέμβρη της ίδιας χρονιάς (1999) κληρώθηκαν μαζί στον 3ο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Η υπόθεση πρόκριση ωστόσο έγινε “βουνό” με το καλημέρα, αφού η Γιουβέντους επικράτησε με 3-1 στο ΟΑΚΑ κι ενώ ο επαναληπτικός φαινόταν να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ανέτρεπε στο 81' με το δεύτερο προσωπικό του γκολ το 1-0 του Κοβάσεβιτς από το 1', αλλά τα δέκα λεπτά που απέμεναν, δεν ήταν αρκετά για να στείλουν το ματς στην παράταση.

Το “μαύρο” βράδυ στο Τορίνο

Αποτελεί την πιο πικρή ευρωπαϊκή βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακό. Μία νύχτα-ντροπής για την ομάδα του μεγάλου Λιμανιού, που γνώρισε τη συντριβή με 7-0. Οι Πειραιώτες πήγαιναν στο Τορίνο για να κυνηγήσουν την έκπληξη και να πάρουν το διπλό που θα τους έδινε την πρόκριση, αντ' αυτού όμως παρ' ό,τι αδιάφορη βαθμολογικά η Γιουβέντους και με πολλές αλλαγές, μετέτρεψε σε παράσταση για έναν ρόλο το παιχνίδι, σε ένα ματς που στο 28' ήταν ήδη στο 4-0! Οι “μπιανκονέρι” μάλιστα είχαν φύγει με διπλό και από τη Ριζούπολη και δη με ανατροπή (1-2).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα