Αρίγκο Σάκι: «Είναι τρελοί οι οπαδοί του Ολυμπιακού»

Αρίγκο Σάκι: «Είναι τρελοί οι οπαδοί του Ολυμπιακού»

bet365

Ο θρυλικός πρώην τεχνικός της Μίλαν και της εθνικής Ιταλίας, Αρίγκο Σάκι αλλά και ο άλλοτε φορ της Γιουβέντους, Πιερλουίτζι Καζιράγκι μιλούν αποκλειστικά στο gazzetta.gr για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την πρωταθλήτρια Ιταλίας!

Ο πρώην υποδηματοποιός Αρίγκο Σάκι αποτέλεσε τον άσο κάτω από το μανίκι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι οδηγώντας στην παρθενική του σεζόν την Μίλαν στην κατάκτηση του σκουντέτο έπειτα από 9 χρόνια ανομβρίας.

“Δεν χρειάζεται να ήσουν άλογο για να είσαι επιτυχημένος αναβάτης”, τόνιζε με στόμφο ο «φιλόσοφος» του ιταλικού ποδοσφαίρου απαντώντας με τον δικό του τρόπο σε όσους τον αμφισβήτησαν στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας του στους «ροσονέρι».

Με την ολλανδική τριπλέτα Γκούλιτ-Ράικαρντ-Φαν Μπάστεν στο φόρτε της αλλά και τους Μαλντίνι, Μπαρέζι, Τασότι, Αντσελότι, Ντοναντόνι οι «αθάνατοι» του Σάκι κατέκτησαν εκτός από το πρωτάθλημα την σεζόν 1987-1988, 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 2 Διηπειρωτικά και 1 Σούπερ Καπ Ιταλίας.

Συνεχής εναλλαγή θέσεων, επιθετικό σφυροκόπημα, στιβαρή αμυντική συμπεριφορά με τον Μπαρέζι να κάνει την διαφορά αδιάκοπο πρέσινγκ αλλά και άρτια εφαρμογή του τεχνητού οφσάιντ ο Αρίγκο Σάκι έγραψε την δική του ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Το gazzetta.gr έκλεψε λίγα λεπτά από τον χρόνο του τεχνικού που οδήγησε την εθνική Ιταλίας στον τελικό του Μουντιάλ των ΗΠΑ (1994) , εντοπίζοντας τον την στιγμή που έκανε mountain bike!

Ο 68χρονος τεχνικός τα τελευταία 9 χρόνια απέχει από τους πάγκους ωστόσο παρακολουθεί εκ τους σύνεγγυς τα ποδοσφαιρικά τεκταινόμενα.

«Θεωρώ πως η Γιουβέντους διαθέτει καλύτερη τεχνική από τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο για την Γιουβέντους και κρύβει πολλές παγίδες. Πιστεύω θα είναι ένα ωραίο ματς και από τακτικής άποψης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον», τονίζει αρχικά στο gazzetta.gr, ο Αρίγκο Σάκι προσθέτοντας.

«Είναι μία ιδιαίτερη έδρα το ΄Καραϊσκάκη΄ όπου οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να περάσει δύσκολες στιγμές. Το είδαμε και κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός έχει τρελούς οπαδούς. Θα είναι ένα σκληρό ματς για την Γιουβέντους αν και η ιταλική ομάδα έχει συνηθίσει να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις στο Champions League ».

Ο Αρίγκο Σάκι χρήζει φαβορί την «γηραιά κυρία» σημειώνοντας πως πρόκειται για αμφίρροπη αναμέτρηση.

«Σίγουρα η Γιουβέντους έχει τις μονάδες για να προκαλέσει προβλήματα στον Ολυμπιακό. Διαθέτει παίκτες που μπορούν να σκοράρουν ανά πάσα στιγμή.

Είναι φαβορί, αλλά περιμένω ένα αμφίρροπο παιχνίδι. Διαθέτει πληρότητα σε όλες τις γραμμές. Κατά τη γνώμη μου η άμυνα σε τέτοια ματς είναι η καλύτερη επίθεση, καθώς πολύ εύκολα

μπορούν να βγουν από τη μία περιοχή στην άλλη πετυχαίνοντας αυτό που θέλουν.

Έχω σε εκτίμηση τον Ολυμπιακό και δεν είναι τυχαίο πως έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να έχει υπομονή στο παιχνίδι του και να ψάξει να βρει χώρους να χτυπήσει. Πρόκειται για ένα ματς που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει».

Την δική του άποψη για την επικείμενη αναμέτρηση των “ερυθρόλευκων” κατέθεσε στο gazzetta.gr και ο παλαίμαχος στράικερ των Γιουβέντους, Λάτσιο και Τσέλσι, Πιερλουίτζι Καζιράγκι.

Ο πρώην ομοσπονδιακός της U-21 της Ιταλίας έπλεξε το εγκώμιο του Ολυμπιακού.

«Πρόκειται για μία εξαιρετική ομάδα που διαθέτει ‘καυτή έδρα’. Ο Ολυμπιακός έχει δείξει από την περυσινή σεζόν πόσο δυνατή ομάδα διαθέτει.

Παίκτες όπως είναι οι Μήτρογλου και Αμπιντάλ θα μπορούσαν να αγωνίζονται σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα. Στη μέρα τους μπορούν να κάνουν την διαφορά».

Σύμφωνα με τον Πιερλουίτζι Καζιράγκι η Γιουβέντους έχει ελαφρύ προβάδισμα προκειμένου να φύγει «αλώβητη».

«Δίνω το προβάδισμα στη Γιουβέντους είναι σε καλή κατάσταση οι επιθετικοί της. Τέβες και Γιορέντε είναι ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης και πιστεύω θα δυσκολέψουν τους αμυντικούς του Ολυμπιακού.

Η Γιουβέντους έχει ποδοσφαιριστές που κάνουν την διαφορά σε όλες τις θέσεις, όμως πιστεύω πως το πιο σημαντικό είναι να σκοράρει και μπορεί να το κάνει».

Ο άλλοτε άσος της Γιουβέντους θεωρεί πως οι πιθανότητες πρόκρισης στον όμιλο του Ολυμπιακού είναι μοιρασμένες.

«Για μένα και οι τέσσερις ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Γιουβέντους, Ατλέτικο, Ολυμπιακός, Μάλμε βρίσκονται στο 25% και είναι νωρίς ακόμη για να μιλάμε για φαβορί».

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα