Εξαγορά ψήφων στις ΕΠΣ αποκαλύπτει η «Δίκη»

Gazzetta team
Εξαγορά ψήφων στις ΕΠΣ αποκαλύπτει η «Δίκη»

bet365

Εκβιασμό και χρηματισμό ποδοσφαιρικών Ενώσεων, με στόχο την επιρροή της ψήφου τους, αποκαλύπτει η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΙ», που φέρνει στην δημοσιότητα τρεις ένορκες καταθέσεις.

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΙ», που έφερε στο φως της δημοσιότητας τρεις ένορκες καταθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες η ΕΠΟ χρημάτιζε και εκβίαζε ποδοσφαιρικές Ενώσεις, με στόχο να επηρεάσει τις τοπικές εκλογές στις ΕΠΣ.

Αναλυτικά οι ένορκες καταθέσεις:

ΕΝΟΡΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ Δημήτρη Μπουσχανετζή, προέδρου συνδέσμου διαιτητών Δράμας: '' Πριν τις εκλογές της ΕΠΣ Δράμας ο Αθανάσιος Μπριάκος, μέλος της ΚΕΔ, επισκέφτηκε ανθρώπους της τοπικής Ένωσης, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση εκλογής της παράταξής τους η οποία ήταν φίλα προσκείμενη στον κύριο Σαρρή, θα επιλέγονταν διαιτητής του συνδέσμου. Στις 11 Αυγούστου 2012 ο Χατζησαρόγλου, νυν πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, επισκέφτηκε με άλλα μέλη της Ένωσης την ΕΠΟ, λαμβάνοντας κατά την αποχώρησή τους φάκελο με 10.000 ευρώ προκειμένου να
χρησιμοποιηθούν ως αντίτιμο εξαγοράς ψήφου της διοίκησης που επιθυμούσε η ΕΠΟ να εκλεγεί στις τοπικές εκλογές της ΕΠΣ Δράμας ''.

ΕΝΟΡΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ Ιωάννη Κατρή, προέδρου Ατρομήτου Διμηλίας, 26/06/13: '' Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής στις 22 Μαϊου 2013 λίγο μετά το κλείσιμο του απολογισμού και μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, κατέθεσε το ποσό τον 10.000 ευρώ σε λογαριασμό της Ένωσης, το οποίο αναλήφθηκε αυθημερόν και διατέθηκε προς τα τοπικά σωματεία για την εξαγορά ψήφων υπέρ συγκεκριμένου συνδυασμού, φίλα προσκείμενου της διοίκησης Σαρρή. Το περιστατικό επαναλήφθηκε και σε άλλες Ενώσεις και με τον τρόπο αυτό εξασφαλιζόταν η πλειοψηφία
στις γενικές συνελεύσεις της ΕΠΟ και αποφεύγονταν οι διαφωνίες και οι διαφορετικές απόψεις που θα δημιουργούσαν προβλήματα. Η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στη διαδικασία εκλογών της ΕΠΟ''.

ΕΝΟΡΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ Παναγιώτη Διακοφώτη, μέλους του ΔΣ της ΕΠΣ Δωδεκανήσου: '' Μέρους του ποσού των 10 χιλιάδων ευρώ δόθηκε στους εκλέκτορες Ιωάννη Μανούσογλου και Ιωάννη Σκιαθήτη, ενώ το υπόλοιπο δόθηκε σε τοπικά σωματεία. Οι Ενώσεις εκβιάζονται και ουσιαστικά έχουν να επιλέξουν μεταξύ του να δεχτούν χρήματα με τη μορφή επιχορήγησης και οικονομικής στήριξης και να υποκύψουν σε ότι επιθυμεί η αρχηγική ομάδα της ΕΠΟ ή διαφορετικά να πορευθούν απομονωμένοι και χωρίς καμία χρηματική βοήθεια από την ομοσπονδία''.

 

Τελευταία Νέα