Μίτσελ: «Δεν παίζει μόνος του ο Μποτία» (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Μίτσελ: «Δεν παίζει μόνος του ο Μποτία» (vid)

bet365

«Ασπίδα» Μίτσελ στον Μποτία στη συνέντευξη Τύπου για το ματς με Γιουβέντους! Ο Ισπανός μίλησε για την άμυνα του Ολυμπιακού και... αποκάλυψε μυστικά στον Αλέγκρι! Το gazzetta.gr ήταν στο Φάληρο.

Πριν αρχίσει η συνέντευξη Τύπου θίχθηκαν δύο ζητήματα για την ΟΥΕΦΑ. Το πρώτο είναι πως αυτή η αγωνιστική είναι αφιερωμένη στην... μάχη κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων. Θα υπάρξουν και συγκεκριμένες ενέργειες και εκδηλώσεις στο πλαίσιο του ματς. Το δεύτερο αφορούσε την ομάδα Νέων και το παιχνίδι που δίνει πριν τον αγώνα της πρώτης ομάδας. Από εκεί και πέρα τόσο ο Μίτσελ όσο και ο Τσόρι Ντομίνγκες στάθηκαν στην ετοιμότητα του Ολυμπιακού και την μεγάλη ανάγκη για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Ισπανός τεχνικός αποκάλυψε πως θα παίξουν δεδομένα Ρομπέρτο, Αμπιντάλ αλλά και Τσόρι και διευκρίνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Δεν παρέλειψε να δώσει το δικό του ρεσιτάλ με ατάκες ειδικά ως προς τις απαντήσεις προς τους Ιταλούς δημοσιογράφους αλλά και σχετικά με την ενδεκάδα. Πολύ σημαντικό είναι και ότι υπερασπίστηκε τον Μποτία για όλη την κριτική που δέχεται και ενώ κατέστησε σαφές πως για κανέναν παίκτη του δεν θα πει ποτέ κάτι κακό.

Ο Μίτσελ τόνισε στην συνέντευξη Τύπου για:

Την επισήμανση του Τσόρι πως ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει μία μείξη των καλών στοιχείων με Ατλέτικο και Μάλμε, το εάν μπορεί να τα αναλύσει όλα αυτά και το κατά πόσον ο Τσόρι θα είναι βασικός: "Ξεκινάω από το τελευταίο. Ναι θα παίξει ο Τσόρι. Θα παίξει και το ξέρει και ο ίδιος. Επίσης περιμένουμε και ελπίζουμε ένας σημαντικός παίκτης όπως είναι πάντα. Και όπως πάντα αποφασίζει να το κάνει. Και όπως γνωρίζουμε στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ αποφασίζει να είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Σε σχέση με το 1ο ερώτημα εμείς θεωρούμε πως είμαστε κάτι ανάμεσα στα δύο αυτά ματς. Φυσιολογικά ξέρουμε να παίζουμε καλά αυτά τα ματς.

Όπως έχουμε δείξει και με την Ατλέτικο και πέρυσι πως μπορούμε να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο. Και με την Μάλμε παίξαμε σε υψηλό επίπεδο αλλά κάναμε λάθη στις περιοχές. Πέρυσι κάναμε κάτι ανάλογο στην Λισσαβώνα και το σκορ ήταν καλό για εμάς. Γι' αυτό λοιπόν βρισκόμαστε ανάμεσα. Πρέπει να αποφασίσουμε το εάν θα είμαστε στο υψηλό επίπεδο που μπορούμε ή όχι και να μπούμε σε περιπέτειες. Όπως κάναμε με την Μάλμε. Σεβόμαστε πολύ την Γιουβέντους, όπως κάθε αντίπαλο αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας. Βλέπουμε πως ο κόσμος μιλάει καλά για το ποδόσφαιρό μας και την έδρα μας και αυτό δείχνει πως ο κόσμος μιλάει καλά για εμάς. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Πριν να μιλάμε για την ατμόσφαιρα και μετά για το καλό ποδόσφαιρο που έχουμε δείξει".

Την ευκολία που δέχεται γκολ σε σχέση με πέρυσι και την κριτική στην Μποτία: "Σε σχέση με πέρυσι έχουμε δεχθεί τα ίδια γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τέσσερα. Πέρυσι είχαμε δεχθεί 4 από την Παρί και μετά βάλαμε 3 στις Βρυξέλλες. Ακριβώς το ίδιο δηλαδή. Ποτέ δεν μου αρέσω να σχολιάζω ατομικά έναν παίκτη. Έτσι όπως το λέτε είναι σαν να τα δέχεται τα γκολ μόνο ο Μποτία. Δεν παίζει μόνος του. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη για τις επιλογές είναι του τεχνικού. Την ημέρα με την Ατλέτικο βρέθηκε σε υψηλό επίπεδο όπως και όλη η ομάδα. Τότε δεν του έγινε καμία ερώτηση. Εάν αυτό που προσπαθείτε είναι να σχολιάσω αρνητικά έναν παίκτη μου μην το κάνετε. Ποτέ δεν θα λειτουργώ έτσι. Μην με ρωτάτε καθόλου για τον Μποτία ή άλλους παίκτες που δεν έχουν παίξει καλά".

Το γεγονός ότι στην Ιταλία σχολιάζουν πιο πολύ την ατμόσφαιρα παρά την ομάδα και το εάν αυτό μπορεί να το αξιοποιήσει ο Ολυμπιακός: "Τώρα θα είναι σε λίγο εδώ ο κ. Αλέγκρι. Πιστεύω πως θα μιλήσει πιο πολύ για την ομάδα μας. Σας απάντησα; Όχι. Και για την ατμόσφαιρα και για την ομάδα".

Την Γιουβέντους που είναι λιγότερο... άγρια σε σχέση με πέρυσι όπως είπε ο Λίπι και το εάν προτιμά τον Γιορέντε από τον Μοράτα: "Η Γιουβέντους του Κόντε είναι λογικό να είναι αλλιώτικη από εκείνη του Αλέγκρι. Δεν μπορώ να πω εάν είναι πιο άγρια ή πιο θαραλλέα αλλά σίγουρα είναι το ίδιο καλή. Δεν πιστεύω πως ο κ. Λίπι με τέτοια ποιότητα και εμπειρία ήθελε να μειώσει την Γιουβέντους. Απλώς ήθελε να δείξει την διαφορά. Ο Γιορέντε δεν έχει σκοράρει ακόμα ενώ ο Μοράτα είναι τέλειος παίκτης. Το ξέρω γιατί στα 15 είχε υπογράψει στην Ρεάλ., Εάν μπορούσα θα έλεγα στον κ. Αλέγκρι να μην παίξει κανείς. Πιστεύω πως αυτός που θα επιλεγεί θα είναι ο Μοράτα".

- Σε αυτό το σημείο έγινε διευκρίνιση πως ο Μίτσελ έκανε την μεταγραφή του Μοράτα από την Χετάφε στην Ρεάλ όταν ήταν 15 ετών.

Το εάν θα πάει το ματς σε πολλά γκολ ή θα επιβεβαιωθεί ο Ρομπέρτο που δήλωσε σε ιταλικό ΜΜΕ πως ο Ολυμπιακός θα νικήσει 1-0 με κεφαλιά του Κασάμι: "Ποτέ κάποιος δεν ξέρει εάν θα δούμε τόσο ανοιχτό ματς. Και με την Ατλέτικο δεν περίμενα να βάλουμε τόσα τέρματα. Όχι ως προς την ικανότητά μας αλλά επειδή η Ατλέτικο είχε καιρό να δεχθεί τόσα γκολ. Εμείς είμαστε έτοιμοι για παιχνίδι υψηλού επιπέδου. Εάν το βάλει ο Κασάμι θα είναι απίθανο. Να δούμε εάν θα παίξει. Τα μυστικά μας τα έχουμε πει όλα για τον κ. Αλέγκρι. Ότι θα παίξει ο Τσόρι και ο Ρομπέρτο. Ας κρατήσουμε τίποτα και για εμάς. Ο κύριος δεν θέλει να παίξει ο Μποτία (σ.σ. γέλια). Μακάρι να είναι το σκορ 1-0 έστω και εάν χρειαστεί να βάλει γκολ από κόρνερ ο Αλκόρτα".

Το σχήμα με την τριάδα των στόπερ της Γιουβέντους και το πόσο αυτό διαφοροποιεί τα πλάνα του καθώς δεν το συναντά συνήθως στην Ευρώπη: "Δεν ξέρω εάν είναι το πρώτο ματς για εμάς. Έγινε με 3 και 5 αμυντικούς με τον ΟΦΗ. Ο Γκατούζο είναι Ιταλός. Και η Μάλμε έχει παίξει με 3 ή 5 στόπερ. Παρόλα αυτά πιστεύουμε πως η Γιουβέντους ξέρει να συνδυάζει πολύ καλά το σχήμα της. Για παράδειγμα ο Κάσερες που είναι τραυματίας τώρα ξέρει να το συνδυάζει. Εμείς έχουμε μία εικόνα για το πως θα αμυνθεί και θα λειτουργήσει η Γιουβέντους και το πως θα την αντιμετωπίσουμε".

Το εάν έχει καταλήξει για την άμυνα και τον Αμπιντάλ: "Στο τέλος θα συμφωνήσουμε. Θα το δείτε. Ο Αμπιντάλ είναι εντάξει. Τι συμβαίνει δηλαδή; Εδώ και καιρό είχε ζητήσει να κάνει ένα ταξίδι για προσωπικά του ζητήματα. Το ξέραμε και συμφωνήσαμε να λείψει από τον Εργοτέλη. Θα ήταν μία πολύ μεγάλη έκπληξη το να έλλειπε και να μην έπαιζε αύριο".

Την τελευταία ερώτηση για Χολέμπας και Μανωλά και το εάν θέλει να κερδίσουν στην Ιταλία την Γιουβέντους: "Και με τους δύο έχω μιλήσει χθες. Όμως έχω ένα μικρό πρόβλημα. Μου μίλησαν ελληνικά (σ.σ. γέλια). Σίγουρα βλέπω την δουλειά τους και παρατηρώ πως την κάνουν πολύ καλά. Το μόνο που τους ζητήσαμε είναι πως αύριο να υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό. Έχω φίλους και σε Ρόμα και σε Γιουβέντους οπότε ας έρθουν ισοπαλία".

Τι τόνισε ο Τσόρι Ντομίνγκες

Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, Τσόρι Ντομίνγκες, εκπροσώπησε τους παίκτες του στην συνέντευξη Τύπου. Αναφέρθηκε στον ίδιο και τους στόχους της ομάδας στον αγώνα με την Γιουβέντους ενώ επιβεβαίωσε πως είχε βρεθεί στο παρελθόν κοντά στο να κλείσει στην "Γιούβε". Ο Τσόρι μίλησε στην Σ.Τ. για:

Το εάν ο αγώνας της πρεμιέρας είναι οδηγός για τον Ολυμπιακό: "Καλησπέρα. Πιστεύω πως για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό ματς αυτό με την Γιουβέντους. Ένα ματς που όλοι θα κοιτάξουμε να απολαύσουμε. Υπάρχουν πράγματα που κάναμε με Ατλέτικο και Μάλμε που θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε. Το καλύτερο είναι να κάνουμε μία μείξη των καλών πραγμάτων που πετύχαμε στους δύο αγώνες".

Το κατά πόσον η Γιουβέντους δίνει ένα έξτρα κίνητρο και εάν είναι καθοριστικό το ματς για το μέλλον του Ολυμπιακού στον όμιλο: "Για εμάς είναι μεγάλο κίνητρο να παίζουμε με τέτοιες ομάδες. Το πιο μεγάλο είναι να υπερασπιζόμαστε τα χρώματα της ομάδας μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά την ευθύνη και την υποχρέωση να κερδίσουμε το ματς γιατί αυτό θα μας επιτρέψει να βρεθούμε σε μία καλή θέση στον όμιλο",απαντά ο Τσόρι.

Τα περσινά του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και κατά πόσον ήρθε η ώρα να σκοράρει και φέτος: "Μακάρι εάν θέλει ο Θεός να σκοράρω. Το σημαντικό είναι η ομάδα να κερδίσει. Πρώτα να ρωτήσουμε τον Μίτσελ εάν θα με βάλει να παίξω (σ.σ. γέλια). Και εάν παίξω θα προσπαθήσω να κάνω καλή δουλειά. Εάν έρθει το γκολ καλώς να έρθει, αλλιώς ας το βάλει άλλος".

Το ότι στην Ιταλία μιλάνε πιο πολύ για το στάδιο Καραϊσκάκη και τον κόσμο παρά για τους παίκτες. Πρώτον εάν η ατμόσφαιρα φοβίζει τους αντιπάλους και δεύτερον για τον ίδιο και το γεγονός ότι βρέθηκε πολύ κοντά στην Γιουβέντους στο παρελθόν: "Πιστεύω πως πραγματικά είναι μία έδρα που προκαλεί σεβασμό. Δεν είναι εύκολο για κανέναν να παίξει εδώ. Είναι σίγουρο πως αύριο θα χρειαστούμε τον κόσμο μας και πως θα είναι κάτι που θα έχουμε υπέρ μας. Είναι αλήθεια πως στο παρελθόν ήμουν κοντά στο να υπογράψω στην Γιουβέντους. Είναι όμως παρελθόν. Τώρα υπάρχει το αυριανό ματς και πρέπει να σκεφτώ αυτό αλλά και τα χρώματα της ομάδας που υπερασπίζομαι".

Το τι εικόνα έχει από την Γιουβέντους και τι πρέπει να προσέξει πιο πολύ και το εάν μίλησε με τον Τέβες: "Δεν έχω μιλήσει με τον Τέβες. Όχι. Προετοιμάζοντας το ματς με την Γιουβέντους είναι πολλά που σκεφτήκαμε. Είναι πολλά που πρέπει να προσέξεις. Εμείς παρόλο που γνωρίζουμε πως θα είναι ένα δύσκολο ματς έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας".

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα