Στάθης: «Τεράστια και ιστορική η νίκη του ΟΦΗ»

Φώτης Καρακούσης
Στάθης: «Τεράστια και ιστορική η νίκη του ΟΦΗ»

bet365

Ο αμυντικός του ΟΦΗ που ξεκίνησε την καριέρα του από τον Παναθηναϊκό, Γιάννης Στάθης μιλάει στο gazzetta.gr χαρακτηρίζοντας ιστορική τη νίκη των Κρητικών επί των «πράσινων» στην Λεωφόρο.

Μετά από 27 ολόκληρα χρόνια ο ΟΦΗ κατάφερε να φύγει νικητής από εκτός έδρας αναμέτρησή του με τον Παναθηναϊκό επικρατώντας με 2-1. Μια μεγάλη επιτυχία την οποία χάρηκαν και με το παραπάνω οι φίλοι της ομάδας, σπεύδοντας στο αεροδρόμιο να αποθεώσουν τον Τζενάρο Γκατούζο και τους παίκτες του.

Ένας από τους πρωταγωνιστές των Κρητικών, ήταν ο Γιάννης Στάθης, παίκτης που ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του «τριφυλλιού» και στην Λεωφόρο ήταν αλάνθαστος αμυντικά, κερδίζοντας τόσο αυτός, όσο και οι συμπαίκτες του όλες τις προσωπικές μονομαχίες.

Ο 27χρονος δεξιός οπισθοφύλακας μίλησε στο gazzetta.gr για την μεγάλη αυτή νίκη, αναφέρθηκε στους λόγους που έφεραν το τρίποντο για την ομάδα του, στις κατηγορίες του Παναθηναϊκού για καθυστερήσεις, στην υποδοχή του κόσμου και στον Τζενάρο Γκατούζο, τονίζοντας πως ο Ιταλός τους έχει περάσει την φιλοσοφία του νικητή.

Γιάννη συγχαρητήρια για τη νίκη, που ήρθε στην Αθήνα επί του Παναθηναϊκού μετά από 27 ολόκληρα χρόνια. Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το ματς;

«Αρχικά θα ήθελα να πω πως είναι μια τεράστια νίκη. Τα χρόνια μιλάνε από μόνα τους, όταν έχεις τόσα πολλά να κερδίσεις, φαίνεται πως είναι ιστορική. Όσον αφορά το που κρίθηκε. Νομίζω πως ήμασταν πάρα πολύ καλά τακτικά στημένοι και όλα τα παιδιά έδωσαν το 100% για να έρθει το αποτέλεσμα αυτό».

Περιμένατε έτσι τον Παναθηναϊκό;

«Τον είχαμε αναλύσει αρκετά καλά, είχαμε δουλέψει πάνω στα κομμάτια που θα έπρεπε να ρίξουμε το βάρος για να πάρουμε τη νίκη και μας βγήκε αυτό, όπως φάνηκε και στον αγώνα».

Κατά την επιστροφή σας στο Ηράκλειο σας υποδέχθηκαν οι φίλοι της ομάδας. Πως ζήσατε την υποδοχή;

«Είχε έρθει πολύς κόσμος να μας υποδεχθεί. Περίμενε πως και πως τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, τους ευχαριστήσαμε και φάνηκε και από την πλευρά μας τους ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό που έκαναν. Ήταν μεγάλες στιγμές που δεν τις ζεις κάθε μέρα. Τα καινούργια παιδιά το χάρηκαν ιδιαίτερα γιατί το έζησαν για πρώτη φορά, ενώ οι ξένοι χωρίς υπερβολή έπαθαν ένα σοκ γιατί δεν το περίμεναν».

Μετά τον Σα Πίντο, φέτος έχετε την χαρά να έχετε στον πάγκο τον Τζενάρο Γκατούζο που ως παίκτης έχει κάνει τεράστια καριέρα. Πόσο έχει βοηθήσει η παρουσία του την ομάδα;

«Τι να λέμε για τον Γκατούζο; Είναι τεράστια προσωπικότητα. Όσον αφορά εμάς τους παίκτες, είναι ένας άνθρωπος πολύ απλός. Είναι αυστηρός μέχρι εκεί που πρέπει, σου δίνει ψυχολογία, είναι πάντα μαζί με τον παίκτη και μας στηρίζει σε όποιο πρόβλημα και να έχουμε. Ως προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία, εμείς προσπαθούμε να κάνουμε ότι μας ζητάει και όταν το καταφέρνουμε τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται».

Σας λέει ιστορίες από παιχνίδια του με την Μίλαν;

«Είναι πάρα πολύ απλός άνθρωπος, ποτέ δεν θα μας πει πως ήταν στη Μίλαν για να κάνει επίδειξη, ωστόσο μας δίνει παραδείγματα για την φιλοσοφία που είχαν και οι μεγάλες ομάδες, αλλά και ο ίδιος ως παίκτης. Μας έχει περάσει όλο αυτόν τον ενθουσιασμό και έχει την φιλοσοφία του νικητή. Τρελαίνεται δεν θέλει να χάνει ούτε στην προπόνηση και όταν παίρνει μαζί μας μέρος στις ασκήσεις, τα δίνει όλα για τη νίκη».

Πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ποιο ήταν το κλίμα, αναφορικά με την βαθμολογική συγκομιδή;

«Η αλήθεια είναι πως υπήρχε λίγο γκρίνια, αλλά βαθμολογικά η ομάδα δεν ήταν άσχημα. Για την ακρίβεια εκτός από τον αγώνα με την Βέροια, που ωστόσο όπως δείχνει κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος είναι, δεν είχαν χαθεί βαθμοί».

Πόσο θα βοηθήσει η νίκη στην Λεωφόρο για την συνέχεια;

«Σίγουρα μια τέτοια νίκη σου δίνει μεγάλη ψυχολογική ώθηση, αλλά θα πρέπει να χαμηλώσουμε τους τόνους. πέρασε το παιχνίδι και θα πρέπει να πάμε στο επόμενο. Να μην μείνουμε στον Παναθηναϊκό, αυτόν τον κερδίσαμε αλλά θα πρέπει να κοιτάξουμε την συνέχεια και το επόμενο παιχνίδι».

Μπορεί να μην έκανες την καριέρα που θα ήθελες στον Παναθηναϊκό, αλλά ξεκίνησες από εκεί. Πως βλέπεις την πρώην ομάδα σου;

«Είναι μεγάλη ομάδα, βέβαια δεν διανύει την καλύτερη περίοδό του. Είναι μια ομάδα με απαιτήσεις από τον κόσμο και θα πρέπει γρήγορα να κάνει κάτι για να αλλάξει.

Όσον αφορά το ματς, είχε την κατοχή, αλλά εμείς κλείσαμε τους χώρους να μας περάσει. Αν κερδίζεις τις προσωπικές μονομαχίες είναι δύσκολο να χάσεις, γιατί κρίνουν τα παιχνίδια».

Και πάμε στο θέμα των καθυστερήσεων, με τον κόουτς να μιλάει γι' αυτό στην συνέντευξη Τύπου και τον Παναθηναϊκό να διαμαρτύρεται. Τι έχεις να πεις;

«Θεωρώ πως σκόπιμες καθυστερήσεις δεν έγιναν ιδιαίτερες. Κάποια παιδιά αντιμετώπισαν μυικά προβλήματα, είχες και το αποτέλεσμα και ήταν λογικό να πέσεις. Και ο Παναθηναϊκός το ίδιο θα έκανε. Αν ερχόταν στο Γεντί Κουλέ και κέρδιζε με 1-0 θα έκανε καθυστερήσεις. Είναι πολύ νορμάλ. Δεν λέμε να πέφτεις κάθε λεπτό κάτω, αλλά από την άλλη δεν έγινε κάτι που δεν κάνουν όλες οι ομάδες».

Μετά τη νίκη, τι ακολούθησε στα αποδυτήρια;

«Όπως ήταν φυσικό, είχε πανηγύρι στα αποδυτήρια. Ο κόουτς μας είπε πως το αξίζουμε, να το διασκεδάσουμε και από αύριο δουλειά και κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι, γιατί έτσι πρέπει να είναι. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως ως παίκτης έχει παίξει τεράστιους αγώνες, έχει πετύχει τεράστιες νίκες και πάντα κοιτάζει την επόμενη αναμέτρηση».

Και πριν κλείσουμε θα θέλαμε να μας πεις μια κουβέντα για τον κόσμο, που και φέτος βρίσκεται μαζικά στις εξέδρες του Γεντί Κουλέ.

«Παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικότερα η κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια, ο κόσμος μας δίνει βροντερό παρών στο γήπεδο. Δεν περιμέναμε να έρθει στο αεροδρόμιο, όμως για ακόμα μία φορά φάνηκε πως και ζουν και αναπνέουν για τον ΟΦΗ. Μακάρι να έρθουν και άλλες τέτοιες μεγάλες νίκες και να ζήσουμε όλοι καλύτερες στιγμές και να τους ευχαριστήσουμε ακόμα περισσότερο».

Και τέλος μέχρι που θεωρείς πως μπορεί να φτάσει ο ΟΦΗ;

«Αυτή η ομάδα έχει τέτοιο όνομα και ιστορία που δεν έχει ταβάνι. Γι' αυτό κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και όπου φτάσουμε».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα