Με τρεις υποψηφιότητες για μια θέση...

Με τρεις υποψηφιότητες για μια θέση...

Διονύσης Δελλής
Με τρεις υποψηφιότητες για μια θέση...

bet365

O Διονύσης Δελλής γράφει για τους... σίγουρους στα πλάνα του Μίτσελ ενόψει Γιουβέντους και τη θέση που διεκδικούν τρεις παίκτες των “ερυθρολεύκων”.

Δύο προπονήσεις μακριά από την Γιουβέντους είναι ο Ολυμπιακός. Και όπως φαίνεται ο Μίτσελ έχει κατασταλάξει σε μεγάλο βαθμό σε ότι αφορά στις επιλογές 11άδας για την αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Ιταλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ισπανός τεχνικός μια θέση έχει αφήσει... ανοιχτή. Και για αυτή προκύπτουν όχι δύο, αλλά τρεις βασικοί υποψήφιοι διεκδικητές. Ο Τσόρι Ντομίνγκεζ, ο Νταβίδ Φουστέρ και ο Γιάννης Μανιάτης!

Ποιοι είναι οι σίγουροι; Ο Ρομπέρτο μπροστά από την εστία με τους Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ και Μαζουακού στην άμυνα. Ο Ντινγκά με τον Μιλιβόγιεβιτς και τον Κασάμι στο τρίγωνο της μεσαίας γραμμής. Ο Αφελάι στον γνωστό του ρόλο από αριστερά σαν πέμπτος χαφ (ή δεύτερος επιθετικός) και ο Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Ο 11ος της παρέας είναι που θα κρίνει εν πολλοίς και την αρχική διάταξη. Αν είναι ο Φουστέρ. Η διάταξη θα θυμίζει περισσότερο το κλασικό 4-2-3-1 που πέρσι ο Μίτσελ εμπιστεύονταν αποκλειστικά. Ο Κασάμι θα αναλάβει να παίξει λίγο πιο μπροστά από Ντινγκά και Μιλιβόγιεβιτς και ο Φουστέρ θα έχει έναν αντίστοιχο ρόλο απέναντι. Ο Ισπανός επέστρεψε το Σάββατο στο ματς με τον Εργοτέλη, έπειτα από τη δεύτερη θλάση που υπέστη φέτος σε αυτή την αφετηρία της σεζόν. Δεν ήταν στα καλύτερα του, αλλά είναι σίγουρο ότι στα ματς Τσάμπιονς Λιγκ είναι πολύτιμος. Και μια «κλασική» επιλογή του προπονητή, ανεξαρτήτως αν το όνομα του κόουτς ήταν Βαλβέρδε, Ζαρντίμ ή Μίτσελ.

Αν είναι ο Τσόρι; Τότε μιλάμε για την 11άδα κόντρα στην Ατλέτικο (με μοναδική αλλαγή τον Ντινγκά, αντί του Μανιάτη). Ένας «ρόμβος» στον άξονα με τον Αφελάι συγκλίνοντας από την πτέρυγα να λειτουργεί σαν δεύτερος επιθετικός. Ο Ντομίνγκες είναι δεδομένα ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής μέσο-επιθετικά για τον πρωταθλητή Ελλάδας. Έχει σπουδαίες εμφανίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και υψηλό κίνητρο. Παράλληλα μπορεί να πει κάποιος ότι εξαιρώντας τον Ρομπέρτο, ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στην Κρήτη το Σάββατο. Έπαιξε όμως 94΄ λεπτά. Και μετά την Γιουβέντους, ακολουθεί το ματς με τον Παναθηναϊκό όπου ο Μίτσελ προφανώς θα τον θέλει στην 11άδα του. Θα μπορέσει να αντέξει τρία ματς υψηλής έντασης σε μια εβδομάδα;
Και αν είναι ο Μανιάτης; Τότε έχουμε ακριβώς την ομάδα που αγωνίστηκε κόντρα στη Μάλμε. Με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να κινείται σε έναν ρόλο δεξιά για να λειτουργεί υποστηρικτικά στον Ελαμπντελαουί. Ο Μανιάτης που έχει ήδη δύο κίτρινες κάρτες στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, δεν πήρε ανάσες στο Παγκρήτειο. Παρότι αυτό έμοιαζε ως επικρατέστερο σενάριο. Έπαιξε σε όλο το ματς, και έφτασε από Σάββατο (Φινλανδία) σε... Σάββατο (Ηράκλειο) να έχει τρία 90άλεπτα στα πόδια του. Ο Μίτσελ δεν τον έχει αφήσει ποτέ «εκτός» 11άδας σε ματς επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ (δεν έπαιξε πέρσι στο εντός με την Άντερλεχτ γιατί ήταν τιμωρημένος). Για την ακρίβεια δεν τον έχει κάνει ούτε... αλλαγή στα εννέα ματς (πέρσι και φέτος) που τον έχει χρησιμοποιήσει. Και με την Ατλέτικο τον περίμενε ως την τελευταία στιγμή.

Ποιος θα πάρει το χρίσμα; Προφανώς την απάντηση την γνωρίζει μόνο ο Μίτσελ. Και η εικόνα της σημερινής και της αυριανής προπόνησης. Με βάση το ρεπορτάζ το φαβορί να ξεκινήσει είναι ο Τσόρι. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πολλά πράγματα. Γιατί και στη Σουηδία το ίδιο ίσχυε και ο Αργεντινός έμεινε στον πάγκο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα