Σαλπιγγίδης: «Νωρίς για να βάλουμε ταμπέλες»

Σαλπιγγίδης: «Νωρίς για να βάλουμε ταμπέλες»

Gazzetta team
Σαλπιγγίδης: «Νωρίς για να βάλουμε ταμπέλες»

bet365

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τόνισε πως είναι νωρίς να βάλουμε ταμπέλες σε ομάδες που έχουν ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα, όπως η Βέροια, που είναι η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα.

Για την παρουσία του ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας, τον επόμενο αντίπαλο για το πρωτάθλημα, που είναι η Βέροια, και όχι μόνο μίλησε στην κάμερα της Nova ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Ο έμπειρος φορ τόνισε πως είναι νωρίς για να μπουν ταμπέλες σε ομάδες, ενώ αναφέρθηκε στην αλλαγή του «Δικεφάλου» του Βορρά σε σύγκριση με πέρυσι, στη Φιορεντίνα, στην Εθνική ομάδα, αλλά και στην εξέλιξή του σαν ποδοσφαιριστής.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το αν θα συνεχίσει ο ΠΑΟΚ να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας: «Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω, είναι πολύ νωρίς ακόμα, αλλά είναι κάτι που το σκεφτόμαστε συνέχεια. Προς το παρόν επικεντρωνόμαστε σε κάθε παιχνίδι και για την ώρα όλα πάνε καλά».

Για τις διαφορές με την περσινή ομάδα του ΠΑΟΚ: «Συνήθως σε μια τέτοια ερώτηση, μια ενδεχόμενη απάντηση μπορεί να αφήσει υπονοούμενα για την περσινή χρονιά. Χωρίς να θέλω να πω κάτι τέτοιο, φέτος θα πω πως έχουμε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και έχουμε αποκτήσει ταυτότητα».

Για την αλλαγή της εικόνας του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ατρόμητο: «Δεν μπορείς να παίζεις 90 λεπτά στον ίδιο ρυθμό και να έχεις τον έλεγχο του αγώνα. Μακάρι να είναι εφικτό, καμία ομάδα δεν τα καταφέρνει στα περισσότερα παιχνίδια. Υπάρχουν και παιχνίδια που έχεις καθολική υπεροχή.

Σήμερα παίξαμε καλά. Μπορεί να μην πιάσαμε την απόδοση προηγούμενων αγώνων, αλλά ήμασταν καλοί. Πετύχαμε δυο γκολ και αυτό που πληρώσαμε ήταν ένα στιγμιαίο λάθος απ' όλη την ομάδα. Ο Ατρόμητος μπορεί να μην είχε απειλήσει, αλλά το γκολ τον βοήθησε να βελτιωθεί».

Για το επερχόμενο... ντέρμπι κορυφής με τη Βέροια: «Είναι πολύ νωρίς για να βάζουμε ταμπέλες σε ομάδες. Υπάρχουν ομάδες που ξεκίνησαν καλά και θα συνεχίσουν, κάποιες άλλες όχι. Μακάρι να έχει ανατροπές το φετινό πρωτάθλημα. Χαίρομαι που το βλέπω αυτό φέτος.

Χαίρομαι και για τη Βέροια, αλλά πολύ περισσότερο για την ομάδα μου. Κάποιοι λένε πως παίζουμε με τη Βέροια και είναι εύκολο. Όμως μόνο εύκολο δεν είναι. Παίζουμε πρώτα με τη Φιορεντίνα, ένα παιχνίδι που είναι πολύ δύσκολο και θα πρέπει να προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για τις αλλαγές που έχουν παρουσιαστεί σε ΠΑΟΚ και Εθνική ομάδα: «Είναι φυσιολογικό, θα πω για τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο, κερδίζει κι ο κόσμος είναι κοντά και στηρίζει. Η Εθνική ξεκίνησε άσχημα. Έχει πολλές διαφορές.

Τη μια ομάδα τη ζεις καθημερινά, την άλλη όχι. Υπήρξαν πολλές αλλαγές, αλλαγή προπονητή. Πιστεύω πως η Εθνική θα καταφέρει να βρει τον δρόμο της ωστόσο. Σαφέστατα δεν είμαστε σε καλή κατάσταση βαθμολογικά και από άποψη απόδοσης».

Για το τι πρέπει να αλλάξει στην Εθνική: «Δεν μπορώ να μιλήσω εγώ γι' αυτό. Εγώ μπορώ να μιλήσω για τους ποδοσφαιριστές. Δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Πρέπει να βελτιωθούμε, καθώς δεν έχουμε αγωνιστεί όπως μπορούμε».

Για την έλλειψη πάθους που ανέφερε ο Τοροσίδης: «Υπάρχει έλλειψη πάθους, αλλά όχι για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Όπως είπα, έχουν γίνει αλλαγές. Έχουν φύγει και ποδοσφαιριστές. Ο προπονητής προσπαθεί να μάθει τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν.

Ξεκινήσαμε και με δυο άσχημα αποτελέσματα. Αυτό, ακόμα κι αν δεν το θες, σε επηρεάζει. Θα πρέπει να φτιάξουμε την ψυχολογία μας και ο καθένας ξεχωριστά. Αν δεν το κάνει ο καθένας ξεχωριστά, για να βγει αυτό στο σύνολο, δεν θα βγει αυτό που θέλουμε».

Για το γεγονός ότι έχει αγωνιστεί σε πολλές θέσεις στην καριέρα του: «Είμαι ο άνθρωπος με τα πολλά πρόσωπα δηλαδή; Η αλήθεια είναι πως προσπαθώ να προσαρμόζομαι στις απαιτήσεις και στην εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο αλλάζει.

Ξεκίνησα πριν 13 χρόνια και το ποδόσφαιρο δεν μένει στάσιμο. Θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Ο ποδοσφαιριστής είτε είναι 21 χρονών είτε 35, πρέπει να αλλάζει. Αν προσπαθείς να βελτιώνεσαι και να εκτελείς αυτά που ζητάει ο προπονητής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξελίσσεσαι και αλλάζεις».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα