Καλλονή-Κέρκυρα 1-0 (vid)

Νίκος Μαρούδας
Καλλονή-Κέρκυρα 1-0 (vid)

bet365

Το κάστρο παραμένει απόρθητο! Η Καλλονή κέρδισε με 1-0 την Κέρκυρα, έκανε το «4 στα 4» στην έδρα της, χωρίς ακόμη να έχει δεχθεί γκολ (6-0)!

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Γιάννης Ματζουράκης παρέταξε την ομάδα με 4-3-3 και τον Χογκ κάτω από τα δοκάρια. Στην τετράδα της άμυνας αγωνίστηκαν ο Βάλιος με τον Αναστασιάδη στο κέντρο της άμυνας, τον Γιορέντε στα αριστερά και τον Αντέγιο στα δεξιά. Κεϊτά και Καλτσάς ήταν στο χώρο του κέντρου, με τον Λεοζίνιο πιο μπροστά πίσω από τον προωθημένο Χουάνμα. Στις πτέρυγες βρέθηκαν οι Μανούσος και Ναβάρο.

Από την άλλη, ο Μιχάλης Γρηγορίου, κατέβασε την ομάδα του αρκετά αμυντική και με σύστημα 3-5-1-1. Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Σέτκους στο κέντρο της άμυνας οι Βενέτης, Μπαν Σαμπάτα και Ντιόγκο. Στη μεσαία γραμμή ο Καρντόσο ήταν ο αμυντικός μέσος, μπροστά του βρέθηκαν οι Μαραγκός και Κόντος, στα δεξιά ο Γκόμες, στα αριστερά ο Ζορμπάς. Σε ελεύθερο ρόλο ήταν ο Χαβίτο και μπροστά στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Καϊκούτ.

Ευκαιρίες η Καλλονή, αντεπιθέσεις η Κέρκυρα

Με σκοπό να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο μπήκε στο γήπεδο η Καλλονή. Οι γηπεδούχοι, λοιπόν είχαν τον έλεγχο και την κατοχή στα πρώτα λεπτά, χωρίς να απειλούν όμως... Πρώτη ευκαιρία ήταν από τον Ναβάρο, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ. Η Κέρκυρα το μόνο που μπορούσε να κάνει πολύ ωραία ήταν να βγαίνει στις αντεπιθέσεις, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή παρά μόνο με κάποια μακρινά σουτ των Χαβίτο και Καρντόσο που έφυγαν μακριά άουτ.

Δοκάρι ο Λεοζίνιο

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήταν για την Καλλονή. Ο Βενέτης έκανε το φάουλ για να κόψει την κόντρα των γηπεδούχων και αυτό το εκτέλεσε σχεδόν από το ημικύκλιο ο Λεοζίνιο. Ο Βραζιλιάνος της Καλλονής στο 43' έστειλε με απευθείας εκτέλεση την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σέτκους, ο οποίος στη συνέχεια μπλόκαρε.

Με 10 η Καλλονή, αλλά και πάλι κυρίαρχη!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Καλλονή να μπαίνει και πάλι δυνατά, ωστόσο στο 53' έμεινε με παίκτη λιγότερο. Συγκεκριμένα, ο Καλτσάς, είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από την αναμέτρηση. Αυτό έδινε την ευκαιρία στην Κέρκυρα να ανέβει και να απειλήσει.

Ωστόσο, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, δεν κατάφερε να μπει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή με αποτέλεσμα οι μόνες καλές στιγμές να είναι κάποια σουτ που δεν... τρόμαξαν τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Έτσι, αφού η Κέρκυρα δεν μπορούσε να πετύχει κάτι ούτε με αριθμητικό πλεονέκτημα, η Καλλονή κατάφερε και βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα. Στο 66' ο Λεοζίνιο, που ήταν ο πιο κινητικός ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων, εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Αντέγιο βρέθηκε ξεμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά πέτυχε το γκολ που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Χρόνο να αντιδράσει η Κέρκυρα υπήρχε, ο Γρηγορίου έκανε πιο επιθετικό το σχήμα, ανέβασε τους ποδοσφαιριστές του στην επίθεση τα τελευταία λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να βρει τον τρόπο ώστε να διασπάσει την άμυνα της ομάδας του Ματζουράκη.

Απόρθητο κάστρο!

Έτσι, το σφύγριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους ένα κουβάρι στον αγωνιστικό χώρο. Ο λόγος το γεγονός πως παρέμειναν αήττητοι στην έδρα τους με τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Επίσης, μετρούν έξι τέρματα ενεργητικό και μηδέν παθητικό, κάτι που δείχνει πόσο καλό έχει κάνει στην ομάδα της Μυτιλήνης η επιστροφή στο... σπίτι της!

Man of the match: Για ακόμα ένα ματς της Καλλονής φέτος, ο Λεοζίνιο ήταν ο άνθρωπος που πήρε την ομάδα στις πλάτες του και την έφτασε σε άλλη μία νίκη. Μπορεί να μην πέτυχε το νικητήριο τέρμα, ωστόσο είναι αυτός που δημιούργησε τα περισσότερα ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Αποκορύφωμα η πανέμορφη εκτέλεση φάουλ που έφερε την μπάλα... λουκούμι στο κεφάλι του Αντέγιο ο οποίος έκανε το 1-0 και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Ένας από τους ποδοσφαιριστές που περιμένει περισσότερα ο Μιχάλης Γρηγορίου και η Κέρκυρα σε τέτοια παιχνίδια είναι ο Χαβίτο. Ο Ισπανός, έχει ξεκινήσει εξαιρετικά την χρονιά, ωστόσο απέναντι σε μια πολύ καλά οργανωμένη άμυνα τα βρήκε σκούρα. Είχε την θέληση, αλλά δεν είχε την αποτελεσματικότητα που είδαμε στα προηγούμενα παιχνίδια. Τα μακρινά σουτ και κάποιες μπαλιές του δεν ήταν και τα καλύτερα και σίγουρα έχει δείξει πως μπορούν όλοι να περιμένουν περισσότερα απ' αυτόν.

Στο ύψος του: Ο Καρντόσο όσο αγωνίστηκε έκανε τα πάντα για να μην βρίσκει διαδρόμους η Καλλονή. Αν και μόλις επέστρεψε από τραυματισμό, έτρεχε, μάκραρε... σκυλί κανονικό, ωστόσο δεν έφτανε. Η αντικατάστασή του ήρθε σε μια προσπάθεια η Κέρκυρα να γίνει πιο επιθετική κάτι που τελικά δεν έγινε.

Η γκάφα: Δεν έγινε κάποια γκάφα... Το μόνο που μπορούμε να βάλουμε σε αυτή την κατηγορία είναι η φάση του γκολ, όταν ο Ντιόγκο έχει ξεχαστεί με αποτέλεσμα ο Αντέγιο να βρεθεί μόνος του στην μικρή περιοχή και να σκοράρει.

Το στραγάλι: Δεν έγινε πρωταγωνιστής του αγώνα ο Στέφανος Μαντάκης. Ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν έκανε κάποιο λάθος που να επηρεάσει το αποτέλεσμα και το παιχνίδι, με εξαίρεση την αποβολή του Καλτσά, καθώς φαίνεται πως η δεύτερη κίτρινη είνα κάπως υπερβολική.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Καλλονή δείχνει να έχει κάνει την έδρα της απόρθητο κάστρο! Συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει, δηλαδή επικρατώντας της Κέρκυρας και έφτασε στο 4/4 και το 6-0 στα εντός έδρας γκολ. Η εικόνα που παρουσίασε ήταν αρκετά καλή, με τον Λεοζίνιο κυρίως να είναι... ο τρόμος και ο φόβος για την αντίπαλη άμυνα.

Από την άλλη, η Κέρκυρα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την αρχή τόσο αμυντικά. Ο Μιχάλης Γρηγορίου, μας έχει συνηθίσει σε ένα πιο επιθετικό ξεκίνημα στους αγώνες της ομάδας και αναλόγως με την εξέλιξη εν συνεχεία σε μια πιο αμυντική τακτική. Αυτό δεν το είδαμε στη Μυτιλήνη με την Κέρκυρα να γνωρίζει την δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα και μάλιστα για πρώτη φορά να έχει τόσο λίγες τελικές... Σίγουρα στον τεχνικό της ομάδας δεν θα άρεσε η εικόνα που παρουσίασαν οι «Φαίακες» και θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει η ομάδα του Ιονίου στις εμφανίσεις πριν την διακοπή του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις:

Καλλονή (Ματζουράκης): Χογκ, Αντέτζο, Βαλιός, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κεϊτά, Καλτσάς, Λεοζίνιο (81' Πιπίνης), Ναβάρο (89'Τσαμπούρης), Μανούσος (81'Μπαρέρα), Χουάνμα.

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κέρκυρα: Σέτκους, Μαραγκός, Μπεν Σαμπάτ (80' Ανδρεόπουλος), Κόντος, Βενέτης, Καρντόσο (70' Ρόχας), Καϊκούτ, Γκόμες, Χαβίτο, Ζορμπάς, Ντιόγκο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα