«Δεν γίναμε οι κλόουν της Λίβερπουλ!»

Γιώργος Καραμάνος
«Δεν γίναμε οι κλόουν της Λίβερπουλ!»

bet365

Ο Ζοσέ Μουρίνιο φούντωσε την κόντρα του με τους Κόκκινους, εξηγώντας γιατί η Τσέλσι πέρσι τα έδωσε όλα για να μην πάρει η Λίβερπουλ το πρωτάθλημα.


Ο Ζοσέ Μουρίνιο παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε έναν παλιό αντίπαλο του. Ο παλαίμαχος δεξιός μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γκάρι Νέβιλ πλέον εξελίσσεται δημοσιογραφικά και μέσω της εφημερίδας «Telegraph» κατάφερε να ανάψει για τα καλά την κόντρα του Ζοσέ Μουρίνιο με τη Λίβερπουλ. Γιατί έπειτα από τις συγκεκριμένες δηλώσεις του Πορτογάλου κόουτς ένα είναι το σίγουρο, ότι οι οπαδοί των Κόκκινων θα τον μισήσουν...

Ο Μουρίνιο μίλησε για πολλά. Για το μέλλον του, την Τσέλσι, για ένα σωρό θέματα. Ωστόσο, την παράσταση έκλεψαν οι τοποθετήσεις του για το περσινό Λίβερπουλ-Τσέλσι 0-2, εκείνο το ματς δηλαδή που λίγο πριν το φινάλε, δεν επέτρεψε στην ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα από καταβολής Premier League. Ουσιαστικά ο τεχνικός των Μπλε λίγο πολύ εξήγησε ότι σε εκείνη την αναμέτρηση οδήγησε τους παίκτες του πιο παθιασμένους από ποτέ και αυτό οφείλεται στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, για την οποία κατηγορεί τη Λίβερπουλ.

«Το αισθανόμουν κατά τη διάρκεια όλης της περσινής σεζόν, ότι η χώρα όλη ήθελε να κατακτήσει το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ. Το μετέδιδε ο Τύπος, τα ΜΜΕ, τα πάντα και όλοι πως η Λίβερπουλ θα είχε τη στιγμή της. Κανείς όμως από δαύτους δεν έλεγε ότι εκείνη είχε το προνόμιο να μην παίζει στο Champions League. Οπότε κανείς δεν σχολίαζε ότι ως συνέπεια αυτού τα πάντα βοηθούσαν τη Λίβερπουλ. Ολες οι αποφάσεις για τον ορισμό και τα ωράρια των αγώνων.

Κάπως έτσι λοιπόν την ημέρα εκείνου του μεταξύ μας αγώνα αισθάνθηκα ότι ήταν τα πάντα στημένα για να είναι η δική τους ημέρα. Η μέρα των πανηγυρισμών τους. Τότε μίλησα με τους παίκτες μου και τους είπα: “Ολοι αυτοί θέλουν εμείς να είμαστε οι κλόουν σε αυτό το τσίρκο. Το σκηνικό έχει στηθεί και η Λίβερπουλ θα είναι πρωταθλήτρια. Θα το δεχτούμε εμείς κάτι τέτοιο; Οχι, δεν θα είμαστε εμείς οι κλόουν. Ετσι δεν είναι;” Και οι παίκτες μου μου απάντησαν μέσα στο γήπεδο», ήταν τα πρώτα λόγια του Μουρίνιο, ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε γιατί ήταν τόσο θυμωμένος με τους χειρισμούς των Κόκκινων, για τους οποίους πιστεύει ότι μπορεί να έπαιρναν τον τίτλο εάν είχαν διαχειριστεί πιο «τίμια» τα πράγματα.

«Επειδή ακολουθούσε την Τετάρτη ο ημιτελικός του Champions League, ζητήσαμε να γίνει το ματς με τη Λίβερπουλ το Σάββατο, ώστε να έχουμε μία έξτρα ημέρα ξεκούρασης. Αρνήθηκαν άπαντες. Το Skysports, η ίδια Premier League και φυσικά η Λίβερπουλ, με τον έναν να ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον. Εάν ήθελε η Λίβερπουλ (σ.σ.: προφανώς θεωρεί ότι δεν το έκανε, ώστε να εκμεταλλευτεί το οτι η Τσέλσι είχε τον ημιτελικό και δεν θα έδινε μάχη σε αυτόν τον αγώνα) θα μπορούσαμε να το κανονίσουμε και να μας βοηθήσουν στο στόχο μας. Αλλωστε αγγλική ομάδα είμαστε που έπαιζε στην Ευρώπη. Δεν το έκαναν όμως και μας θύμωσαν. Εκαναν λοιπόν μεγάλο λάθος. Πιστεύω ότι εάν είχαν δεχτεί, το Σάββατο δεν θα παίζαμε με το ίδιο μαχητικό πνεύμα το ίδιο πάθος που βγάλαμε την Κυριακή και τότε ίσως ήταν χαρούμενοι στο τέλος... »

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα