«Τίποτε δεν θα έβγαινε, αν δεν “τρώγαμε” 10 γκολ!»

«Τίποτε δεν θα έβγαινε, αν δεν “τρώγαμε” 10 γκολ!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Τίποτε δεν θα έβγαινε, αν δεν “τρώγαμε” 10 γκολ!»

bet365

To gazzetta.gr σας παρουσιάζει την “απολογία” των διεθνών της Εθνικής Νέων, όπως την εξέφρασαν στο στενό τους περιβάλλον! Η έλλειψη σεβασμού, ο ανύπαρκτος διατροφικός έλεγχος και η ανάληψη της ευθύνης για την ιστορική “δεκάρα”!

Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Βασίλης Τζαλακώστας αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Νέων και ήδη ετοιμάζει την έκθεσή που του ζήτησε η Ελληνική Ομοσπονδία, για τα όσα συνέβησαν στο περιθώριο των δύο φιλικών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην Ελβετία. Το gazzetta.gr επιχείρησε να μιλήσει με αρκετούς από τους 'Έλληνες διεθνείς που βρίσκονταν στην αποστολή που θα μείνει στην ιστορία λόγω της πιο ταπεινωτικής ήττας (10-0) που γνώρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο σε διεθνές φιλικό και παρ' ότι κανένας δεν θέλησε να μιλήσει επώνυμα, έμαθε και σας παρουσιάζει ποια ήταν η κοινή συνισταμένη των εξηγήσεων που έδωσαν οι νεαροί ποδοσφαιριστές στους δικούς τους ανθρώπους.

Περί ζημιάς σε έπιπλο

«Δεν ισχύει ότι, όταν μιλούσε ο προπονητής για τακτική, κάποιοι έκαναν “ποδαράκια”! Αυτό έγινε σε άλλη αίθουσα, παρουσία του φροντιστή, από ορισμένους παίκτες που ήταν εκεί για να παραλάβουν τα ρούχα της προπόνησης. Εκεί υπήρχε μία μπάλα, η οποία έφυγε από τον έλεγχο του Δώνη κι έσπασε ένα πλαστικό στο οποίο βρίσκονταν κάποια περιοδικά! Γι' αυτό το λόγο, οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές όχι απλά τέθηκαν εκτός αποστολής, αλλά τους απαγορεύτηκε να πάνε στο γήπεδο και παρέμειναν στο ξενοδοχείο. Μετά το τέλος του πρώτου φιλικού αγώνα, ο κ. Τζαλακώστας δέχθηκε τη συγνώμη του Δώνη και του Πόζογλου και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν!», απάντησαν αρκετοί από τους παίκτες στους γονείς τους, που μετά από όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τους ζήτησαν εξηγήσεις.

Τα τσιγάρα, η coca-cola και οι πίτσες!

Όσον αφορά στη σπασμένη τζαμαρία, «ο Πόζογλου “κοπάνησε” δυνατά το χέρι πάνω στο τζάμι και το ράγισε, αλλά όσοι παίκτες ήταν σε εκείνο το δωμάτιο, έβαλαν χρήματα από την τσέπη και πλήρωσαν στη reception τα χρήματα που θεώρησε το ξενοδοχείο ότι απαιτούνταν για την επισκευή της ζημιάς. Στο φαγητό, δεν έγινε κανένας διατροφικός έλεγχος γιατί στο τραπέζι υπήρχαν και πατάτες τηγανιτές και πίτσες και coca-cola, ενώ σχετικά με τα αποτσίγαρα, που όπως γράφτηκε, βρέθηκαν έξω από δωμάτιο, δεν γνωρίζουμε κανέναν διεθνή ποδοσφαιριστή να καπνίζει!», υποστήριξαν οι περισσότεροι Έλληνες διεθνείς και συνέχισαν:

«Δεν είμαστε συγκεντρωμένοι, δεν επιδείξαμε σεβασμό!»

«Εμείς οι παίκτες, μεταξύ μας, έχουμε άψογη σχέση, είμαστε μία παρέα, είμαστε πολύ καλοί φίλοι και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον... Από 'κει και πέρα, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι δεν είμαστε τόσο συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις μας και η συμπεριφορά μας δεν χαρακτηρίστηκε από τον δέοντα σεβασμό. Αυτά που βγήκαν προς τα έξω, όμως, δεν έχουν καμία σχέση με το 10-0 και διογκώθηκαν για να “καλύψουν” την βαριά ήττα. Η Ελβετία ήταν καλύτερη ομάδα από μας, αλλά όχι για να μας διασύρει με τέτοιο σκορ... Απλά, μετά το 2-0 και την κόκκινη κάρτα που δεχθήκαμε, η ομάδα κατέρρευσε!», ήταν τα λόγια τους, όταν ρωτήθηκαν για το ποια ήταν τα δικά τους λάθη, ενώ δεν δίστασαν να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την πολύ βαριά ήττα. «Απλά, επειδή γνωρίσαμε μία τόσο ταπεινωτική ήττα με 10 γκολ και αυτοί που θα την “πληρώσουν” είναι οι προπονητές, προσπαθούν να ρίξουν μεγαλύτερη ευθύνη στους παίκτες! Αν δεν χάναμε τόσο πολύ, δεν πιστεύουμε ότι τίποτε απ' αυτά θα έβγαινε προς τα έξω! Εμείς το μόνο για το οποίο, νιώθουμε ότι πρέπει να απολογηθούμε είναι για την βαριά ήττα! Μπορεί το φταίξιμο να έπεσε πάνω στον προπονητή, ωστόσο, η μεγαλύτερη ευθύνη βαραίνει εμάς που παίζαμε και όχι στον coach!»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα