Tα παιδιά - θαύματα που διέψευσαν τις προσδοκίες (pics)

Gazzetta team
Tα παιδιά - θαύματα που διέψευσαν τις προσδοκίες (pics)

bet365

Με αφορμή το ντεμπούτο του Oντερκααρντ στην Νορβηγία, το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα παιδιά θαύματα που έκαναν ντεμπούτο σε πολύ μικρή ηλικία αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Ο Oντερκααρντ έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική Νορβηγίας σε ηλικία 15 χρονών και 300 ημερών που τον καθιστά τον νεότερο παίκτη που πήρε μέρος σε προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Βέβαια η πορεία στο ποδόσφαιρο δεν είναι προδιαγραμμένη για κανέναν. Αυτό γίνεται φανερό με μια απλή αναδρομή στα μικρά αστέρια κάθε χώρας να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και μετά η καριέρα τους δεν παίρνει την τροπή που ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός κόσμος περιμένει. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά την πορεία των 5 νεότερων παικτών που έχουν πάρει μέρος σε προκριματικά Euro.

Ας δούμε αναλυτικά:

Μάρτιν Oντερκααερντ, Νορβηγία, 15 χρονών και 300 ημερών

Ο νεαρός Νορβηγός θεωρείται το next big thing του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Είχε κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του σε ένα φιλικό στις 27 Αυγούστου με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Παίζει στην Στρόμγκοντσετ και μάλλον είναι η τελευταία του χρονιά εκεί αφού φαίνεται να έχει δεχτεί προτάσεις από όλες τις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Οι κριτικές που τον ακολουθούν είναι εντυπωσιακές φτάνει να δούμε πως θα ανταποκριθεί στο επόμενό βήμα τις καριέρας του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το μέλλον θα δείξει για την πορεία του νεαρού παίκτη στο χώρο.

Σίγκουρντουρ Τζόνσον, Ισλανδία, 16 χρονών 251 ημερών

Ο Ισλανδός παίκτης έκανε ντεμπούτο με την εθνική του ομάδα στα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1984 εναντίον της Μάλτας στις 5 Ιουνίου του 1983 σε ηλικία 16 χρονών και 251 ημερών. Η καριέρα του ξεκίνησε από την τοπική ομάδα της πόλης του την Ακράνες και το 1985 πήρε μεταγραφή στην Σέφιλντ Γουέντσντεϊ. Ξεκίνησε με μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες την καριέρα του αλλά ποτέ δεν κατάφερε να κάνει το μεγαλύτερο άλμα. Η μεγαλύτερη ομάδα που κατάφερε και πήρε μεταγραφή ήταν η Άρσεναλ το 1989 αλλά εξαιτίας τραυματισμών δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Η καριέρα του ναι μεν ήταν γεμάτη μέχρι το 2000 που σταμάτησε αλλά ποτέ δεν έκανε το κάτι παραπάνω με τις προσδοκίες που δημιούργησε το νεαρό του ντεμπούτο.

Πίτερ Τζέλε , Λιχτενστάιν, 16 χρονών και 265 ημερών

Το ντεμπούτο του τερματοφύλακα έγινε τον Οκτώβριο του 1998 σε μία νίκη με 2-1 για τα προκριματικά του Euro 2000 εναντίον του Αζερμπαιτζάν. Παρόλο που είναι τερματοφύλακας και παίρνει διπλή αξία η συμμετοχή του σε τόσο μικρή ηλικία η καριέρα του δεν ήταν ποτέ ονειρεμένη. Έχει περάσει από διάφορες ομάδες με την πορτογαλική Μποαβίστα ίσως να είναι αυτή που ξεχωρίζει και σήμερα παίζει στην Βαντούζ.

Λεβάν Κένια, Γεωργία, 16 χρονών και 325 ημερών

Είναι προϊόν της Λοκομοτίβ Τιφλίδας και τον κάλεσαν το 2007 σε παιχνίδι ενάντια στην Ουκρανία. Μπήκε στον αγώνα όταν ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ και βοήθησε για την ισοφάριση. Ανάγκασε τον προπονητή Κλάους Τόπμολερ να δηλώσει ότι δεν έχει ξαναδεί παίκτη σε αυτή την ηλικία με τόσο καλές τεχνικές ικανότητες. Πέτυχε τρία γκολ με την εθνική του ομάδα όλα το 2008 και πήρε μεταγραφή στην Σάλκε. Ένας τραυματισμός όμως δεν τον άφησε να φτάσει τα αναμενόμενα ούτε στη Σάλκε ούτε σε κάποια άλλη ομάδα. Σήμερα παίζει στην Φορτούνα Ντίσελντορφ και βοηθάει ακόμα την εθνική του ομάδα στην προσπάθεια της να περάσει στα τελικά του Euro 2016.

Ντάνιελ Φρικ, Λιχτενστάιν 17 χρονών και 79 ημερών

Πρώτη φορά ξεδίπλωσε το ταλέντο του τον Σεπτέμβριο του 1995 σε έναν αγώνα με την Λετονία όπου αγωνίστηκε 72 λεπτά. Η καριέρα του από εκεί και πέρα δεν έχει να δείξει κάτι το αξιόλογο. Επέστρεψε στην εθνική ξανά το 2004 και μέχρι το 2007 έπαιξε χωρίς να έχει να επιδείξει κάτι. Έμεινε στην τοπική ομάδα Μπάλζερς μέχρι το 2008 από όπου και αποσύρθηκε.

 

EURO Τελευταία Νέα