Υπέρ του δημοψηφίσματος στην Καταλονία η Μπάρτσα

Υπέρ του δημοψηφίσματος στην Καταλονία η Μπάρτσα

Gazzetta team
Υπέρ του δημοψηφίσματος στην Καταλονία η Μπάρτσα

bet365

Παρά τον κίνδυνο αποβολής της από την Primera σε περίπτωση ανεξαρτησίας της Καταλονίας, η Μπαρτσελόνα τάσσεται υπέρ του δημοψηφίσματος της 9ης Νοεμβρίου.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας δήλωσε πως σε περίπτωση που η Καταλονία κατάφερνε να πετύχει την ανεξαρτησία της από την Ισπανία, αυτομάτως η Μπαρτσελόνα με την Εσπανιόλ θα έβγαιναν... εκτός Primera Division, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Εξέλιξη φυσικά που θα έφερνε ζημιά εκατομμυρίων ευρώ και στους δύο συλλόγους, πολύ περισσότεροι φυσικά στη Μπαρτσελόνα, αλλά παράλληλα δεν φαίνεται να... συγκινεί ιδιαίτερα τους Καταλανούς.

Όπως άλλωστε επιβεβαίωσε με δηλώσειθς του στο Catalunya Radio ο πρόεδρος του Εθνικού Συμφώνου, Γιοάν Ριγκόλ, παρέλαβε μία υπογεγραμμένη επιστολή από τον πρόεδρο της Μπαρτσελονα, Γιοσέπ Μαρία Μπαρτμοέου όπου τάσσεται υπέρ του δημοψηφίσματος της 9ης Νοεμβρίου.

Η συγκεκριμένη κίνηση κρίνεται πάντως ως ιδιαίτερα σημαντική, από τη στιγμή που η τεράστια δυναμική της Μπαρτσελόνα είναι σε θέση να ασκήσει καθοριστική επιρροή.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα