Το γλέντι στο μπάσκετ, ο πανικός στο ποδόσφαιρο!

Το γλέντι στο μπάσκετ, ο πανικός στο ποδόσφαιρο!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Το γλέντι στο μπάσκετ, ο πανικός στο ποδόσφαιρο!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την χθεσινή νίκη του μπασκετικού Παναθηναϊκού, της κορυφαίας ελληνικής-ευρωπαϊκής ομάδας σε συλλογικό επίπεδο την τελευταία 20ετία.

Από μπάσκετ δεν ξέρω πολλά πράγματα, διότι δεν το παρακολουθώ και στενά σαν άθλημα. Το έχω ξαναγράψει, όμως, ότι αυτή η ομαδάρα του Παναθηναϊκού, που είναι η κορυφαία ελληνική-ευρωπαϊκή ομάδα σε συλλογικό επίπεδο στην Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια με όσα έχει πετύχει με έχει …..αναγκάσει να παρακολουθώ και μπάσκετ.

Το ίδιο έκανα και χθες. Ακουγα, διάβαζα, όλο το καλοκαίρι ότι ο Παναθηναϊκός διέλυσε την ομάδα, που είχε, ότι έχει πάρει κάτι πιτσιρίκια και κάτι …..απίθανους ξένους, που θα ….διασυρθούν , ενώ και με αφορμή τον πρώτο επίσημο αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ κεκλεισμένων των θυρών άκουγα, ότι ο Παναθηναϊκός θα χάσει με 20 και 30 πόντους. Ακούγοντας όλα αυτά τα σχόλια από ειδικούς και μη όλο αυτό το διάστημα ήμουνα σίγουρος, ότι το ματς θα πάει καλά για τον Παναθηναϊκό.

Δεν ήξερα αν θα κερδίσει, ήξερα ότι θα το παλέψει και αν το χάσει θα το χάσει στις λεπτομέρειες. Διότι όπως και να το κάνουμε απέναντί του είχε μία ομάδα και με μεγαλύτερο μπάτζετ και πιο ….έτοιμη, αφού έκανε λίγες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ.

Στον αθλητισμό κανείς δεν έχει δικαίωμα να υποτιμήσει μία τόσο βαριά φανέλα, όπως αυτή του εξάστερου Παναθηναϊκού και να προχωρήσει σε εκτιμήσεις, διότι είναι βέβαιο ότι στο τέλος θα εκτεθεί. Και χθες ο Ιβάνοβιτς, ο Μητσάρας Διαμαντίδης και οι παίκτες του εξέθεσαν κόσμο και κοσμάκη. Εχουμε δει τον Παναθηναϊκό να κερδίζει με διάφορους τρόπους σε κρίσιμα παιχνίδια τον Ολυμπιακό.

Και με έλληνες διαιτητές και με ξένους, και με break στο break στο πρωτάθλημα και χωρίς break. Με διαφορετικούς προπονητές με διαφορετικούς παίκτες. Με όλους τους τρόπους. Χθες γύρισε από το -10 στο τέλος το παιχνίδι και πήρε τη νίκη με ένα κάρφωμα του Ουρουγουανού Μπατίστα, που μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Η χθεσινή νίκη είναι τεράστια με τον τρόπο που ήρθε και έκανε για άλλη μία φορά ευτυχισμένους όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού, που αισθάνονται περηφάνεια για αυτή την ομάδα. Και φυσικά μετά από κάθε νίκη στο μπάσκετ σκέφτεσαι τι τρόπος έχει μείνει για να πάρουν τη νίκη ο Διαμαντίδης και η παρέα του. Και στο επόμενο ματς βλέπεις να παίρνουν τη νίκη με έναν διαφορετικό τρόπο. Πάντα τέτοια γλέντια…

*Βλέπω ότι στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό τους έχει πιάσει πανικός. Αυτό μου δείχνουν τα όσα ειπώθηκαν χθες και με τον τρόπο που ειπώθηκαν. Το γιατί τους έχει πιάσει πανικός το ξέρουν μόνο οι ίδιοι, πάντως δεν έχει λογική η επίθεση που εξαπέλυσαν στον Παναθηναϊκό επειδή στην Σούπερ Λίγκα ζήτησε να τηρηθούν οι κανόνες για τις ομάδες που έχουν θέμα με τις φορολογικές ενημερότητες και με τις προσφυγές στα πολιτικά δικαστήρια…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.