Football League Oμιλος 2: O «Ηρα», η ΑΕΛ και... τα άλλα παιδιά!

Football League Oμιλος 2: O «Ηρα», η ΑΕΛ και... τα άλλα παιδιά!

bet365

Λίγη ώρα πριν την σέντρα στην football league, το gazzetta.gr φέρνει στο... πιάτο σας τις ομάδες του Βορείου ομίλου.

Έστω και καθυστερημένα, έστω και με πολλά άλυτα προβλήματα, το πρωτάθλημα της football league ξεκινάει. Ένα πρωτάθλημα που γεμίζει τους θεατές με προσδοκίες, έχει ξεκάθαρα φαβορί, αλλά και αρκετές ομάδες έτοιμες να τους... τραβήξουν το χαλί, κάτω από τα πόδια.

Η επιστροφή της ΑΕΛ και ο «νέος» Ηρακλής, μαζί με τον... διαχρονικό Ολυμπιακό Βόλου, είναι τα βαριά χαρτιά του Βορείου ομίλου, που έχουν σαν στόχο την άνοδο. Παρόλα αυτά, το έργο τους μόνο εύκολο δεν είναι, αφού έχουν να αντιμετωπίσουν αξιόμαχες ομάδες, ενώ και στα πλέι οφ, θα έρθουν αντιμέτωποι με την ΑΕΚ και την... παρέα της από τον Νότιο όμιλο!

Λίγο πριν τη σέντρα, λοιπόν, το gazzetta.gr κάνει μία... βουτιά στο Βόρειο όμιλο και σας παρουσιάζει τις ομάδες, τους στόχους τους, τις μεταγραφές που ξεχώρισαν και όλα όσα αναμένεται να δούμε τώρα που αρχίζει η δράση.

Αγροτικός Αστέρας
Η ομάδα από τον Εύοσμο επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες, με βλέψεις ουσιαστικές, αλλά και ποιοτικές. Ο Παναγιώτης Διλμπέρης από πέρσι δουλεύει με στόχο την δημιουργία ενός συνόλου που θα παρουσιάζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το πλάνο για τον Αγροτικό Αστέρα, που θέλει την παραμονή, ίσως και το κάτι παραπάνω, αλλά τίποτα δεν γίνεται... αυτοσκοπός, αφού όλα θα πρέπει να συνδυαστούν με το ορθολογικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ξεχωρίζει η μεταγραφή του Νταμαρλή από τον Άρη, αλλά και αυτές των Σκλιοπίδη, Καρακατσάνη, Πέεφ, Καθάριου που ενισχύουν σημαντικά την ομάδα, συμπληρώνοντας τον κορμό των Κρυστάλη, Καππία, Σαμουηλίδη και Γεωργιάδη.

ΑΕΛ
Η σεζόν στην Λάρισα, ξεκινάει με προσδοκίες. Η ΑΕΛ είναι πλέον... καθαρή και παρά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό Βόλου στο Κύπελλο, οι «βυσσινί» βάζουν στόχο την άνοδο. Με ένα αρκετά ενισχυμένο ρόστερ, αλλά και τον Παναγόπουλο στο τιμόνι, η Λάρισα επιστρέφει στις επαγγελματικές κατηγορίες και αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί για την άνοδο. Παίκτες κλειδιά, αναμένεται να είναι οι παλιοί, Νεμπεγλέρας, Μούτσα Μπλέντι και Στεφανίδης, όπως και οι δυνατές μεταγραφές των Τζούνιορ, Αναστασάκου, Μουλόπουλου, Σουάνη, Μελισσά, Σαρακατσάνου και Κοντοδήμου.

Αιγινιακός
Σίγουρα η περσινή χρονιά εξελίχθηκε πολύ καλύτερα του αναμενόμενου για τον Αιγινιακό και όσα περίμεναν τόσο οι διοικούντες όσο και ο κόσμος, με την ομάδα να παλεύει μέχρι τέλους για την άνοδο. Τελικά αυτή δεν ήρθε και πλέον άπαντες στην ομάδα ευελπιστούν σε μια παρόμοια καλή χρονιά αν και τα πράγματα φέτος στον Βόρειο όμιλο είναι πιο δύσκολα... Στον πάγκο της ομάδας ο Αλέκος Θεοδωρίδης που έχει δουλέψει με την ομάδα όλο το καλοκαίρι και ευελπιστεί πως θα καταφέρει να την φέρει στη χειρότερη περίπτωση στην τέταρτη θέση που είναι και η μόνη που σε κρατάει σίγουρα στη κατηγορία. Στο μεταγραφικό παζάρι έγιναν αρκετές κινήσεις και μάλιστα μερικές απ’ αυτές αρκετά καλές...

Αναγέννηση Καρδίτσας
Από την ίδια βάση με πέρσι ξεκινάει η Αναγέννηση Καρδίτσας το νέο πρωτάθλημα της Football League. Η ιστορική ομάδα της Καρδίτσας, έχει ως στόχο για ακόμα μια χρονιά την παραμονή στα επαγγελματικά σαλόνια. Η διοίκηση, παρά τα πολλά οικονομικά προβλήματα κατάφερε να δημιουργήσει ένα ποιοτικό σύνολο, το οποίο διαθέτει την ίδια φιλοσοφία με πέρσι, κάτι στο οποίο βοήθησε η παραμονή του προπονητή στο τιμόνι. Μοναδικός στόχος λοιπόν, είναι η εύκολη ή δύσκολη παραμονή στην κατηγορία, καθώς αυτό που μετράει για την Αναγέννηση είναι να δείξει πως παρά τα προβλήματα πρέπει να την υπολογίζουν όλοι!

Απόλλων 1926
Νέα εποχή για τους «Πόντιους», που προχώρησαν σε ριζικές αλλαγές. Ο Ανατολιτης διαδέχθηκε τον Χαραλαμπίδη, ο Γράφας τον Αλεξίου και ο Απόλλωνας έκανε το απόλυτο ρεκόρ των 27 μεταγραφών, με μόλις 2 παίκτες να μένουν στην ομάδα και άλλους 5 να προωθούνται από τις ακαδημίες. Οι Αναστασίου και Μπερτέν είναι ο... κορμός από πέρσι, ενώ ξεχωρίζουν τα ονόματα Καπετάνου και Κατσιαρού στις μεταγραφές. Στόχος είναι η γρήγορη παραμονή, με το κάτι παραπάνω να είναι αρκετά δύσκολο, αλλά όχι άπιαστο, αρκεί να υπάρξει άμεσα συνοχή. Σίγουρα, πάντως, είναι ομάδα που ωφελήθηκε περισσότερο από την αναβολή της σέντρας, ενώ η νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ δείχνει πως οι «Πόντιοι» είναι σε καλό δρόμο.

Εθνικός Σερρών
Με νέο όνομα, ο μέχρι πρότινος Γαζώρος, ετοιμάζεται για τη 3η του σεζόν στην Β' Εθνική. Με τον Μάκη Κατσαβάκη στο τιμόνι, βάζει σαν πρωταρχικό στόχο την παραμονή, με το κάτι παραπάνω να υπάρχει πάντα στο... πίσω μέρος του μυαλού των Σερραίων, αφού ο Εθνικός τους έχει καλομάθει, με αρκετές ανέλπιστα καλές πορείες τα τελευταία χρόνια! Το ρόστερ είναι αρκετά νεανικό, με τις απαραίτητες «πινελιές» εμπειρίας να κρατούν τις ισορροπίες. Πρώτος και καλύτερος ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης, με τον Τάσο Δέντσα να ακολουθεί.

Ζάκυνθος
Με ένα βασικό κορμό από πέρσι, αλλά και αρκετές προσθήκες, η Ζάκυνθος ξεκινάει τη σεζόν με στόχο την παραμονή. Όσο πιο εύκολα γίνεται, αν γίνεται όπως την προηγούμενη χρονιά, όταν το πέτυχε 5 αγωνιστικές πριν το τέλος. Ο Ντάνι Ακίνο επιχειρεί να χτίσει μία ομάδα με πάθος, που θα παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο, εκμεταλλευόμενος το νεανικό και ταλαντούχο ρόστερ που έχει στα χέρια του. Βαρέλα, Ευθυμιάδης, Καλλιβωκάς, Τσόπελας και Λέκκας είναι οι μεταγραφές που μοιάζουν να προορίζονται για βασικοί και μαζί με τους παλιούς Αποστόλου, Ξενοδόχοβ, Φωτιά, Οικονόμου και Πέττα, θα αποτελέσουν την «κινητήρια δύναμη» της Ζακύνθου.

Ηρακλής
Ώρα... αναγέννησης στον «Γηραιό», που βάζει πλώρη για την μεγάλη επιστροφή του στα σαλόνια της Super League. Μετά την λύση στο διοικητικό και την εμπλοκή του Σπύρου Παπαθανασάκη, ο Ηρακλής ενισχύθηκε με παίκτες υψηλού επιπέδου, όπως οι Ρομάνο, Περόνε και Μπαρτολίνι, αλλά και με αρκετούς άλλους, ικανούς να κάνουν την διαφορά. Ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματά του, όμως κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο Κύπελλο, κόντρα στην αξιόμαχη Λαμία. Μόλις αποκτήσει συνοχή, αναμένεται να αποτελέσει μία από τις κυρίαρχες ομάδες του ομίλου.

Λαμία
Αν και νεοφώτιστη, η Λαμία βάζει τον πήχη ψηλά. Μπορεί να μην το λέει κανένας ανοιχτά, όμως το μαρτυρούν οι κινήσεις του καλοκαιριού. Δεν ανέβηκε για τουρισμό, ούτε για να παλέψει μόνο και μόνο για την παραμονή. Οι προσθήκες που έγιναν, είναι πολλές, μεταξύ των οποίων οι Μπλάζιτς, Γκούρμα, Καμαρά, Μουμίν, Βασιλόγιαννης, Γιενγκά και Νεόφυτος. Στον πάγκο βρίσκεται ο Μπάμπης Τεννές, ενώ έχουν γίνει και οι απαραίτητες ανανεώσεις, σε παίκτες που ανέβασαν την ομάδα, όπως οι Μικριτσιάν, Αντωνόπουλος, με την Λαμία να κρατάει ένα μέρος του κορμού της. Στόχος, λοιπόν, είναι μία καλή πορεία και, γιατί όχι, η είσοδος στα πλέι οφ.

Ολυμπιακός Βόλου
Μετά την περσινή χρονιά που έφτασε μια ανάσα από την άνοδο, την οποία έχασε στον αγώνα μπαράζ με την Ξάνθη, ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκινά από το μηδέν στο νέο πρωτάθλημα. Ίδιος προπονητής, αλλά μόλις πέντε ίδιοι ποδοσφαιριστές, οι Γιαλούσης, Καρράς, Ρόκας, Ζέρης και Νικολιάς. Οι υπόλοιποι ήρθαν στην ομάδα αυτό το καλοκαίρι και στόχος όλων είναι η είσοδος στα πλέι οφ και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο έρθει με μεγάλο στόχο την άνοδο. Η φιλοσοφία έχει αλλάξει και πλέον ο Ολυμπιακός βασίζεται σε νέα παιδιά, ενώ κατάφερε να μαζέψει ότι καλύτερο υπήρχε στη Football League το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Πιερικός
Δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα από την Κατερίνη, που καλείται να προσπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να φτάσει και πάλι στην παραμονή. Σε ένα πολύ δύσκολο όμιλο, με ρόστερ ως επί το πλείστο νεανικό, ο Πιερικός βασίζεται στον ταλαντούχο προπονητή του, Μιχάλη Ζιώγα, αλλά και στην εμπειρία του στην κατηγορία και σε αυτές τις συνθήκες. Όαση εμπειρίας οι Μανίκας και Μάρκοβιτς, με το μεγαλύτερο μέρος των παικτών να μην ξεπερνούν τα 22 με 23 χρόνια!

Τύρναβος
Ένα αξιόμαχο σύνολο προσπαθεί να δημιουργήσει στον Τύρναβο ο Διγκόζης, που έχει κρατήσει τον βασικό κορμό της περσινής ομάδας, εμπλουτίζοντάς το με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Οι έμπειροι Σαμαράς, Κισκαμπάνης μαζί με τους ταλαντούχους Παληγεώργο, Πεχλιβανόπουλο και Σκαθαρούδη είναι μερικές από τις μεταγραφές του καλοκαιριού, που αναμένεται να ξεχωρίσουν και να προσφέρουν. Η εκκίνηση είναι πολύ ικανοποιητική, με τον σύλλογο από την Λάρισα να παίρνει την πρόκριση στο Κύπελλο, με δύο νίκες επί του Πιερικού, ενώ απέσπασε ισοπαλία από την Καλλονή στην Μυτιλήνη στο πρώτο ματς των ομίλων!

Φωκικός
Κλασικός και χωρίς κάποια πρωτοτυπία ο Φωκικός, που και φέτος πάει για την παραμονή, με παράλληλο στόχο, όμως, την ανάδειξη παικτών. Σκαρίμπας, Παπαδόπουλος και Γκατσέσα, είναι οι μόνοι παίκτες με εμπειρία, με το ρόστερ να βασίζεται σε ταλαντούχα παιδιά μικρής ηλικίας. Στο τιμόνι του συλλόγου από την Άμφισσα, βρίσκεται ο Γιώργος Μαραντάς, που καλείται να εξελίξει τα... ακατέργαστα διαμάντια που έχει στα χέρια του και να καταφέρει, παράλληλα να παίξει ουσιαστικό ποδόσφαιρο, διατηρώντας την ομάδα του στην κατηγορία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα