Δέλλας: «Είμαστε το φαβορί, να το δείξουμε στο γήπεδο»

Δέλλας: «Είμαστε το φαβορί, να το δείξουμε στο γήπεδο»

Gazzetta team
Δέλλας: «Είμαστε το φαβορί, να το δείξουμε στο γήπεδο»

bet365

Ο Τραϊανός Δέλλας αποδέχτηκε τον ρόλο του φαβορί για την ΑΕΚ, ωστόσο τόνισε ότι θα πρέπει να το δείξει και στο γήπεδο αυτό.

Ο τεχνικός της Ένωσης μίλησε στο Goal για την νέα χρονιά που ξεκινάει για τους “κιτρινόμαυρους” κι αναφέρθηκε στο ρόστερ της ομάδας, τους στόχους, αλλά και το αν αισθάνεται ο ίδιος πιο έτοιμος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δέλλας:

Συμφωνείτε με την άποψη πως η ΑΕΚ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για άνοδο στη μεγάλη κατηγορία;

Συμφωνώ. Και εννοείται ότι η ιστορία μας επιτάσσει να είμαστε και είμαστε το φαβορί, αρκεί να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο. Εκεί που αποδεικνύονται τα φαβορί.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που περιμένετε να βρείτε στον δρόμο σας στη διάρκεια της σεζόν;

Θα βλέπουμε κάθε αντίπαλο ξεχωριστά. Χρειάζεται, όμως, η πολύ γρήγορη προσαρμογή μας στις συνθήκες αυτών των αγώνων. Πρέπει να βρίσκουμε τις λύσεις και να ανταποκρινόμαστε με επιτυχία στα όποια προβλήματα θα προκύπτουν απέναντι σε καλά οργανωμένες ομάδες.

Ποιους αντιπάλους υπολογίζετε περισσότερο ως διεκδικητές στον στόχο της ανόδου;

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε ονόματα. Ολοι οι αντίπαλοι είναι υπολογίσιμοι. Αγώνα με αγώνα, θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στο πρωτάθλημα και σίγουρα δεν θα υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο.

Είναι μία επιπλέον πρόκληση η παρουσία παραδοσιακών δυνάμεων του ποδοσφαίρου στην κατηγορία;

Είναι ενδιαφέρον που υπάρχουν στην κατηγορία παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως κι εμείς. Δεν κοιτάμε όμως αυτό αλλά μόνο τον στόχο μας που είναι ένας. Η άμεση άνοδός μας στη Super League.

Πιστεύετε πως μπορεί να συνδυαστεί η άνοδος με μία καλή πορεία στο Κύπελλο;

Ιεραρχικά ο στόχος είναι η άνοδος στη Super League εκεί όπου πρέπει και αξίζει να είναι η ΑΕΚ. Το Κύπελλο μας ενδιαφέρει ως διοργάνωση, αλλά ο πρώτος μας στόχος είναι η άνοδος. Οταν θα πλησιάζουν οι επόμενοι αγώνες Κυπέλλου, θα ασχοληθούμε με αυτούς με την ίδια σοβαρότητα που επιβάλλεται.

Πέραν της ανόδου, περιλαμβάνεται στις επιδιώξεις της νέας σεζόν η εικόνα μίας ομάδας που θα αποδίδει θεαματικό και επιθετικό ποδόσφαιρο;

Πρώτος στόχος είναι η νίκη. Κατά τη διάρκεια της σεζόν θέλω να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο και παράλληλα οργανωμένη άμυνα, με ή χωρίς την μπάλα. Θέλουμε να δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες για γκολ και με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται και το θέαμα.

Εκτιμάτε πως το ρόστερ της ΑΕΚ μπορεί να είναι βάση και για τα επόμενα χρόνια στη μεγάλη κατηγορία;

Η επιλογή των παικτών έγινε με γνώμονα αυτήν την προοπτική. Οι ποδοσφαιριστές μας πρέπει να δείξουν το ταλέντο, την ποιότητα που έχουν και μέσα από την ομαδική δουλειά να αποδείξουν ότι διαθέτουν όλα τα στοιχεία που τους καθιστούν ικανούς να σταθούν επάξια στην ΑΕΚ και τα επόμενα χρόνια. Στο τέλος θα δούμε πού βρισκόμαστε.

Υπήρξαν μεταγραφικές υποθέσεις που δεν προχώρησαν και άφησαν κάποιο κενό στο δυναμικό της ομάδας;

Κενό όχι. Περιπτώσεις που δεν προχώρησαν πάντα υπάρχουν στις μεταγραφές. Αν κρίνουμε ότι χρειαζόμαστε και κάτι άλλο, υπάρχει η δυνατότητα να το αποφασίσουμε και να το πραγματοποιήσουμε τον Γενάρη που είναι και η επόμενη μεταγραφική περίοδος.

Αισθάνεστε πιο έτοιμος από την περυσινή σεζόν σε προσωπικό επίπεδο για τις απαιτήσεις της ΑΕΚ;

Δεν θα έλεγα πιο έτοιμος, αλλά με έναν χρόνο επιπλέον εμπειρίας. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μεταδώσουμε στους παίκτες μας τη φιλοσοφία της ομάδας.

Πόσο ποντάρετε στη στήριξη του κόσμου της ΑΕΚ στη διάρκεια της χρονιάς;

Εχω μιλήσει πολλές φορές για την αξία του κόσμου. Για τη στήριξή του κυρίως στα δύσκολα. Τα λόγια είναι φτωχά να το περιγράψεις. Θέλουμε και περιμένουμε να συνεχιστεί αυτή η συμπαράσταση.

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα