Γκινγκάμπ-ΠΑΟΚ 2-0

Gazzetta team
Γκινγκάμπ-ΠΑΟΚ 2-0

bet365

Το... τρίλεπτο του τρόμου! Με δύο γκολ του Μαρβό σε διάστημα τριών λεπτών (47', 50'), ο ΠΑΟΚ έχασε από την Γκινκγάμπ με 2-0 και μαζί έχασε και την σπουδαία ευκαιρία να κάνει το πιο μεγάλο βήμα πρόκρισης!

Αδιάβαστος πιάστηκε ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με την Γκινγκάμπ με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα με δύο γκολ ου Μαρβό μέσα σε τρία λεπτά . Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν σε κακή μέρα μη μπορώντας να δείξουν τα στοιχεία που έχουμε δει στο Πρωτάθλημα. Η μάχη κρίθηκε και χάθηκε στο κέντρο με τους Γάλλους να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας και ταχύτητα. Έτσι λοιπόν η προϊστορία συνεχίστηκε με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να πάρει νίκη απέναντι σε γαλλικές ομάδες.

Σε σχηματισμό 4-4-1-1 παρατάχθηκε η Γκινγκάμπ με τον Γκουβερνέκ να επιλέγει τους Λοσλ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά αναμένεται να παραταχθούν οι Γιάκομπσεν, Κερμπρά, Σορμπόν και Λεβένκ. Στα χαφ θα είναι οι Σανκαρε και Ματίς, ακραίοι οι Πιε και Μποβέ, ενώ για την επίθεση οι Σβαρτς και Μαρβό να εναλλάσσονται
Με βασικό τον Γλύκο
Με 4-3-3 ξεκίνησε ο Αναστασιάδης κάνοντας την έκπληξη βάζοντας από την αρχή τον Παναγιώτη Γλύκο. Ο διεθνής τερματοφύλακας δοκίμασε το πόδι του πριν την έναρξη χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να είναι βασικός απέναντι στην Γκιγκάμπ. Στις υπόλοιπες θέσεις αγωνίστηκαν οι Σκόνδρας δεξιά, Ρατς αριστερά,, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Βίτορ και Κατσικάς. Οι τριάδα στο κέντρο αποτελούνταν από τους Τζιόλης, Κάτσε και Τζανδάρη. Τέλος στην επίθεση οι Μακ, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης

Με την Γκινγκάμπ να είναι καλά διαβασμένη, ως προς το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους και τους περίμενε στο μισό γήπεδο. Στην άμυνα οι Γάλλοι ήταν σφιχτοί κλείνοντας τους διαδρόμους, ενώ περιόρισαν σημαντικά τους πλάγιους του Δικεφάλου. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη δυσκολευόταν αρκετά στην μεταβίβαση της μπάλας με αποτέλεσμα να γίνονται διαρκώς λάθη. Μετά το πρώτο 20λεπτό που ήταν και αναγνωριστικό οι γηπεδούχοι πίεσαν την άμυνα του ΠΑΟΚ δημιουργώντας κάποιες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Γλύκου.
Είχαν ταχύτητα
Οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν την ταχύτητά τους και από τα άκρα έφτιαχναν παιχνίδι. Μάλιστα σε τρεις περιπτώσεις και με τρεις μόνο εναλλαγές τις μπάλας έφτασαν κοντά στο γκολ. Στο 21’ ο Γκοβί από το ύψος του πέναλτι και χωρίς πίεση στο σουτ έστειλε ην μπάλα στο δοκάρι του Γλύκου. Στο 29’ Ο Γκοβί από τα αριστερά βρήκε τον Σβάρτζ ο οποίος από το ένα μέτρο δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ενώ η τρίτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 32’ με τον Μποβέ να φεύγει από το μαρκάρισμα του Ρατς και τον Γλύκο να αποκρούει το δυνατό σουτ του Γάλλου στην κλειστή του γωνία.
Δεν μπορούσε να βρει το αντίδοτο
Στην πίεση, αλλά και στις ευκαιρίες της Γκινγκάμπ ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βρει το αντίδοτο. Ο Αναστασιάδης άλλαζε διαρκώς θέσεις τους παίκτες του όμως το πρόβλημα παρέμενε και είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στο κέντρο και να την κυκλοφορήσουν σωστά. Το αποτέλεσμα ήταν οι Γάλλοι να είναι συνεχώς μπροστά και να δείχνουν υπέρ ομάδα. Το καλό για τους Θεσσαλονικείς ήταν πως δεν δέχθηκαν γκολ στο πρώτο 45λεπτό.
Ο Μαρβό «χτύπησε» δύο φορές
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαρβό η Γκινγάκμπ πέτυχε δύο γκολ στέλνοντας τον ΠΑΟΚ που έδειχνε και στην επανάληψη να ψάχνετε, στα σχοινιά. Τα λάθη των παικτών του Δικεφάλου έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των δύο τερμάτων από τους γηπεδούχους. Στο 47ο λεπτό από τον άξονα οι Γάλοι έβγαλαν επίθεση με τον Σβάρτζ με μακρινό πλασέ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Γλύκο. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έδιωξε
με τον Μαρβό να παίρνει το ριμπάουντ και από κοντά να σκοράρει κάνοντας το 1-0. Το δεύτερο γκολ σημειώθηκε τρία λεπτά αργότερα με την άμυνα του ΠΑΟΚ να χάνει την μπάλα και τον Βίτορ να κάνει φάουλ λίγο έξω από το ημικύκλιο. Ο Μαρβό με άψογη εκτέλεση νίκησε και πάλι τον Γλύκο κάνοντας το 2-0
Οι αλλαγές δεν έφεραν αποτέλεσμα
Ο Αναστασιάδης βλέποντας πως τα προβλήματα παρέμεναν έβγαλε τον Τζιόλη με το Μάρτενς να παίρνει θέση πίσω από τον Αθανασιάδης. Ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Παπαδόπουλος πήρε την θέση του Μακ που είχε μικρή συμμετοχή στο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία στο 57’ με τον Αθανασιάδη να δίνει στον Τζανδάρη με σουτ του τελευταίου να περνάει ελάχιστα άουτ. Οι Θεσσαλονικείς στην συνέχεια βελτίωσαν την εικόνα τους στον αγωνιστικό χώρο, σ’ αυτό βέβαια βοήθησε και το γεγονός ότι η Γκινγκάμπ οπισθοχώρησε όμως ήταν πάντα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Ο Αναστασιάδης τα έπαιξε όλα για όλα βάζοντας στο παιχνίδι τον Γκολάσα στην θέση του Σκόνδα με τον ΠΑΟΚ να το γυρίζει σε 3-5-2. Η τελευταία καλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ χάθηκε στο 87’ με το δυνατό διαγώνιο σουτ ου Αθανασιάδη και τον Λεσλ να διώχνει με δυσκολία.

Στο 90’ ο Γλύκος γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από ένα τρίτο γκολ με τον Μποβέ να μην μπορεί να πλασάρει σωστά.

MAN OF THE MATCH:Ο Μαρβό με τα δύο γκολ που πέτυχε, αλλά και με την συνολική εικόνα που είχε στο παιχνίδι ήταν από τους καλύτερους παίκτες του αγώνα

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Απροετοίμαστος ήταν ο ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση με την Γκινγκάμπ. Οι Θεσσαλονικείς είχαν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας. Ενώ μετά το δεύτερο γκολ χάθηκε η ηρεμία στην ομάδα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γλύκος που δεν στο αρχικό πλάνο του Αναστασιάδη κατάφερε να ξεκινήσει βασικός και να είναι ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ. Με τις επεμβάσεις του κράτησε σε χαμηλά επίπεδα το σκορ.

Η ΓΚΑΦΑ: Τα πολλά λάθη στο κέντρο, έδωσε το δικαίωμα στην Γκινγκάμπ να ξεδιπλώσει το ταλέντο της και να πάρει στο τέλος μια νίκη που την βάζει στο παιχνίδι της πρόκρισης για τους «32».

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μαζέικα είχε μια καλή διαιτησία με σωστές υποδείξεις και δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Λιθουανός ρέφερι ήταν κοντά στις φάσεις και αυτό ήταν στα συν του να υποδείξει με ευκολία τις παραβάσεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε το 2Χ2 όπως θα ήθελε ο Άγγελος Αναστασιάδης στην Γαλλία γνωρίζοντας την ήττα από την Γκινγκάμπ. Οι Θεσσαλονικείς έχουν πλέον συγκάτοικο στην δεύτερη θέση μετά μάλιστα και την νίκη της Φιορεντίνα στο Μινσκ. Σίγουρα δεν έχει χαθεί η πρόκριση μετά από αυτή την ήττα, όμως αν δεν θέλουν να μπλέξουν σε χειρότερα πράγματα θα πρέπει πρώτα να μην ξανά επαναλάβουν εμφανίσεις όπως η σημερινή.

Γκινγκάμπ: Λοσλ, Γιάκομπσεν, Σορμπόν, Κερμπρά, Λεβένκ, Σανκαρέ, Μποβέ, Ματίς, Πιε (54’ Γιαταμπαρέ), Σβαρτζ, Μαρβό(78’ Ζιρές)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας(74’ Γκολασα, Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Τζιόλης(55’ Μάρτενς), Τζανδάρης, Κάτσε, Σαλπιγγίδης, Μακ (62’ Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα