Oι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στο Gazzetta.gr για το coreo

Oι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ στο Gazzetta.gr για το coreo

bet365

Τον γύρο της Ευρώπης έκανε το συγκλονιστικό κορεό των οπαδών του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Οι πρωταγωνιστές μιλούν στο gazzetta.gr για την κίνηση που συγκίνησε και πέρασε μηνύματα!

Μαθήματα κυπριακής ιστορίας από τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ και οι δυο εκπληκτικές χωρογραφίες έκαναν τον γύρο της Ευρώπης. Οι «γαλαζοκίτρινοι» έστειλαν μηνύματα, ωστόσο η τιμωρία πρέπει να θεωρείται σίγουρη, με τον κόσμο όμως να δηλώνει ενθουσιασμένος για την ενέργεια, αλλά και αποφασισμένος να κρατήσει ολοζώντανη την ιστορία! Ο πρόεδρος Παν. Συ. Φι. ΑΠΟΕΛ Σπύρος Μουρουζίδης, μίλησε στο gazzetta.gr για το χρονικό σημείο που έγινε το κορέο, τα μηνύματα που ήθελε να στείλει, αλλά την στάση της UEFA.


Τι σήμαινε αυτό το κορεό για τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ;
Ο ΑΠΟΕΛ είναι τα πάντα. Δεν είναι μόνο μπάλα, είναι ιδέα. Η συγκεκριμένη ενέργεια θέλαμε να γίνει πολύ για να καταλάβουν όλοι πως η Κύπρος παραμένει πάντα ελληνική. Πολλοί το ξεχνούν, οι πολιτικοί ανάμεσά τους, εμείς όμως όχι. Εμείς πρέπει να θυμίζουμε σε όλους την ιστορία μας. Δεν ξεχνάμε αυτούς που θυσιάστηκαν. Δεν πρέπει να λησμονήσουμε τα πιστεύω μας, τα ιδανικά μας. Ελπίζω το μήνυμα να πέρασε παντού και εμείς εδώ είμαστε να θυμίζουμε πάντα ποιοι είμαστε.

Τι χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί με επιτυχία αυτή η συγκλονιστική προσπάθεια;
Πολλές ώρες, πολλά χρήματα και τεράστια προετοιμασία για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν πείραξε κανέναν όμως ο χρόνος που χάθηκε. Εγινε με μεράκι, πολύ αγάπη και ανυπομονησία να βγάλουμε κάτι καλό. Πιστεύω πως δικαιώθηκαν οι προσδοκίες μας.

Τα κορεό του ΑΠΟΕΛ πολλά, αλλά πρώτη φορά είχαν ως περιεχόμενο ένα τέτοιο μήνυμα
Ηταν η πρώτη φορά, αλλά κρίναμε πως το απαιτούσαν οι συνθήκες. Πολλοί ξεχνούν την ιστορία και τα σημάδια δεν είναι θετικά... Στόχος μας να μην ξεχαστούν αυτοί που θυσιάστηκαν.

Γνωρίζατε πως η UEFA είναι αντίθετη σε ανάλογες ενέργειες;
Ναι. Η UEFA αρνήθηκε όταν στείλαμε την ιδέα μας και μας διεμήνυσε πως θα υπάρξει πρόβλημα. Εμείς όμως το μεταφέραμε στη διοίκηση και τους τονίσαμε πως ό,τι και να γίνει, εμείς δεν θα κάνουμε πίσω. Ετσι, η προσπάθειά μας είχε αίσιο τέλος.

Μια τιμωρία είναι πιθανή. Ποιο είναι το δικό σας μήνυμα;
Δεν είναι πολιτικό περιεχόμενο. Αναρτήσαμε την ιστορία μας. Η Κύπρος είναι πάντα ελληνική και ένα κομμάτι μας είναι παράνομα στα Κατεχόμενα. Επαναλαμβάνω δεν είχε κάτι... πολιτικό, θα κινηθούμε νομικά να το υποστηρίξουμε. Δεν πρέπει να τιμωρηθούμε.

Τι σας κάνει να αισιοδοξείτε για μια καλή ευρωπαϊκή πορεία;
Η Ελληνική ψυχή. Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα και ζητάμε από τους παίκτες να το πιστέψουν κι αυτοί. Δίνουν τα πάντα στο γήπεδο για να νικήσουν και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε.

Πως σχολιάζεις την κίνηση ενός συμπατριώτη σου να παίξει στα Κατεχόμενα;
Είναι κίνηση... απερίγραπτη και ασυγχώρητη. Δεν έπρεπε να το κάνει σε καμία περίπτωση...

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα