Πράνιτς, «Ατζα» και νίκη-υποχρέωση!

Πράνιτς, «Ατζα» και νίκη-υποχρέωση!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Πράνιτς, «Ατζα» και νίκη-υποχρέωση!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Νίκης Βόλου που ήταν υποχρεωμένος να κάνει, αλλά και για τους Πράνιτς, Ατζαγκούν.

Την τρίτη του συνεχόμενη νίκη σε πρωτάθλημα και κύπελλο πέτυχε ο Παναθηναϊκός, που σιγά-σιγά βρίσκει ψυχολογία για την δύσκολη συνέχεια. Το παιχνίδι με την Νίκη Βόλου ήταν από αυτά, που λέμε ότι είσαι υποχρεωμένος, όχι μόνο να κερδίσεις, αλλά να βάλεις και όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ. Διότι η Νίκη είναι μέχρι τώρα η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος και δεν έχει πάρει και πόντο. Η νίκη ήρθε, τα γκολ, όχι.

Με 23 τελικές εκ των οποίων οι 16 στην εστία ο Παναθηναϊκός πέτυχε μόνο ένα γκολ με τον Ατζαγκούν από πάσα του Πράνιτς. Γκολ πολύ ωραίο σε δημιουργία και εκτέλεση. Στη συνέχεια έγιναν ευκαιρίες για γκολ, αλλά χάθηκαν. Και όσο χάνονταν οι ευκαιρίες, τόσο στριφογύριζε στο μυαλό όλων των φίλων του Παναθηναϊκού, ότι μπορεί να γίνει μία στραβή στο τέλος και να χαθεί η νίκη... Εξάλλου αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, όποιος χάνει τις ευκαιρίες, συνήθως τιμωρείται δεχόμενος γκολ. Αυτό δεν έγινε χθες, διότι η Νίκη από την μία έδειχνε αδύναμη να κάνει κάτι καλό στην επίθεση, είτε έπαιζε με 11 είτε έπαιζε με 10 στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αλλά και από την άλλη οι «πράσινοι» είχαν σοβαρή αμυντική λειτουργία και όποια μικρολαθάκια έγιναν από κάποιους τα κάλυπταν οι συμπαίκτες τους. Η Νίκη τα έδωσε όλα , μοίρασε και κάποιες ....κλωτσιές που έμειναν ατιμώρητες (στο 15 ο Λάουκς, στο 33ο Κοτσαρίδης και στο 46 ο Καρασαλίδης, που τραυμάτισε τον Λαγό, που έγινε αλλαγή δεν είδαν κίτρινες), αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα.

Ετσι η ομάδα έφθασε στο ζητούμενο, τη νίκη, που είναι η τρίτη σε μία εβδομάδα. Είχε κερδίσει στα Χανιά και στον Βόλο για το κύπελλο.

Το σημαντικό είναι, ότι πλέον σε κάθε παιχνίδι έχει και διάφορους πρωταγωνιστές. Κόντρα στην Νίκη ο Πράνιτς έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Δεν είναι μόνο η πάσα στον Αντζαγκούν στο γκολ, αλλά και άλλες τρεις ασίστ, που έβγαλε για γκολ και η βοήθειά του στην άμυνα, αλλά και στην σωστή κυκλοφορία της μπάλας. Εκεί νομίζω ότι είναι και η θέση του. Δεύτερο αμυντικό χαφ με ένα κλασικό εξάρι δίπλα του.

Καλό νέο και το δεύτερο σερί γκολ του Αντζαγκούν. Με καλό στοπάρισμα και γρήγορη εκτέλεση στη γωνία. Ο «Αντζα» μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ σε μία-δύο φάσεις. Καλή εμφάνιση και από τον Νάνο από αριστερά , που θυμίζει σιγά-σιγά τον πραγματικό του εαυτό.

Το καλό είναι , ότι η ομάδα παίρνει γκολ από τα χαφ, το κακό είναι ότι οι επιθετικοί δεν σκοράρουν συχνά. Ο Καρέλης έβαλε ένα γκολ με τον Πλατανιά και ο Πέτριτς έχει μείνει με το γκολ κόντρα στον Πανιώνιο.

Χωρίς τον Μπέργκ στην επίθεση το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι να παίρνει τις νίκες, για να μπορέσει να παίξει πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο, όταν επιστρέψει ο Σουηδός. Και από αυτή την άποψη είναι σημαντική η τρίτη συνεχόμενη νίκη και η ομάδα πάει με ηθικό στα δύο συνεχόμενα παιχνίδια με Εστορίλ και Παναιτωλικό εκτός έδρας. Δύο παιχνίδια, που θα δείξουν, αν όντως η ομάδα είναι σε καλό δρόμο....

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.