3ος όμιλος: Νίκη η Ξάνθη, γκέλα ο ΟΦΗ (vids)

Δημήτρης Τομαράς
3ος όμιλος: Νίκη η Ξάνθη, γκέλα ο ΟΦΗ (vids)

bet365

Ξεκίνημα στο Κύπελλο με το αριστερό για τον ΟΦΗ στην Ζάκυνθο (1-1) την ώρα που η Ξάνθη ξεπέρασε το εμπόδιο της Νίκης Βόλου με 1-0.

Βίοι αντίθετοι για ΟΦΗ και Ξάνθη στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Σε παιχνίδια για το 3ο γκρούπ η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο γκέλαρε στην Ζάκυνθο μένοντας στο 1-1 ενώ η Ξάνθη πήρε τη νίκη στο παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου. Οι Ακρίτες στην μετά Τσιώλη εποχή επικράτησαν με σκορ 1-0 στο γήπεδό τους.

Νικηφόρο ξεκίνημα για Ξάνθη υπό το βλέμμα Λουτσέσκου

Με το δεξί μπήκε στο Κύπελλο η Ξάνθη. Οι Ακρίτες υποδέχθηκαν στην έδρα τους τη Νίκη Βόλου για να νικήσουν με 1-0 με το κοντινό πλασέ του Ράνου στο 82'. Η Ξάνθη άρχισε τον αγώνα με σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Ζαρόπουλος, στην άμυνα οι Μπέρτος-Μπαξεβανίδης-Γούτας και Λισγάρας, Ομπόντο και Παπαστεριανός τα δύο αμυντικά χαφ, οι Σολτάνι και Ρούντι στα δύο φτερά, ο Βασιλακάκης επιτελικός και ο Ράνος σέντερ φορ.

Σημειωτέον το παιχνίδι είδε από την εξέδρα των επισήμων ο νέος τεχνικός της Ξάνθης, Ράζβαν Λουτσέσκου. Κάθισε δίπλα στον Χρήστο Πανόπουλο. Οι Ακρίτες θέλησαν να πάρουν το πάνω χέρι στο ματς από το πρώτο κιόλας λεπτό και ενώ από την αρχή του αγώνα ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους. Στο 3' ο Ράνος δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Βασιλακάκη. Στο 13' η Ξάνθη επιχείρησε ξανά να απειλήσει μετά από φάουλ του Ομπόντο αλλά δίχως αποτέλεσμα.

Στο 18ο λεπτό η Νίκη σκόραρε με τον Ίβενς με το γκολ να μην μετράει μετά από υπόδειξη οφσάιντ. Στο 19' το σουτ του Ράνου δεν βρήκε στόχο. Στο 23' ο Σολτάνι είχε δοκάρι μετά από σουτ του. Στο 24' έπειτα από πολύ καλή ενέργεια του Ρούντι και συνεργασία με τον Μπαξεβανίδη για την σέντρα ο Σολτάνι από πολύ καλή θέση δεν σκόραρε. Ο Ρούντι συνέχισε να μοιράζει ασίστ με τον Ράνο στο 30' να χάνει και άλλη ευκαιρία. Στο 44' ο Βασιλακάκης από θέση βολής δεν κατάφερε να κάνει το 1-0 για την ομάδα του.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες πάλεψαν αρκετά, βγάζοντας αμφότερες ευκαιρίες όμως και πάλι η Ξάνθη ήταν καλύτερη. Στο 47' το φάουλ του Κλέιτον περνάει άουτ. Στο 50' ο Ζαρόπουλος απέκρουσε κεφαλιά του Τζιώρα. Στο 52' ο Ίβενς είχε μία κεφαλιά έξω. Στο 70' ο Ίβενς απομάκρυνε την κεφαλιά του Ράνου. Στο 82' ήρθε το τέρμα της Ξάνθης.

Έπειτα από πολύ καλή κίνηση του Κλέιτον που "έσπασε" την μπάλα στον Μπέρτο, εκείνη έφτασε στον Ράνο για να κάνει από κοντά το 1-0. Στο 89' η ομάδα της Νίκης Βόλους απείλησε με τον Γιαννιτσάνη όμως ο Ζαρόπουλος ήταν εκεί για να επέμβει. Επίσης στο τέλος της αναμέτρησης ο Σταμπολζίεφ είχε χαμένο τετ α τετ.

Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Γούτας, Παπαστεριανός (46' Κλέιτον), Βασιλακάκης, Ομπόντο (69' Καπετάνος), Σολτάνι, Ρούντι (54' Λουσέρο) και Ράνος.

Νίκη Βόλου: Ταΐρης, Ίβενς (87' Γιαννιτσάνης), Λάουκς, Αργυρίου, Τσουκάνης, Μάρτινς, Καρασαλίδης, Αργύρης, Τζιώρας (64' Σκούρτης), Κοτσαρίδης και Νικλητσιώτης (73' Σταμπολζίεφ).

Βράβευση για Γκατούζο, μέτρια εικόνα και γκέλα ο ΟΦΗ

Ο Τζενάρο Γκατούζο που βραβεύτηκε από τους ανθρώπους της Ζακύνθου, σε ένα γήπεδο όπου βρέθηκε 3.500 κόσμος, ξεκίνησε τον αγώνα με τον Λορία κάτω από τα γκολπόστ, τριάδα στην άμυνα με Αντελέγιε και Φαζό και τον Μακρή σε ρόλο λίμπερο, στον άξονα τους Κάλαϊτζιτς, Μπανούση, επιτελικό τον Ροβίθη, στα δύο άκρα τους Μαραθιανό και Κουτσιανικούλη και κορυφή Φερούζ και Τζορτζ (σ.σ. για πρώτη φορά μαζί).

Ο Ιταλός παρέταξε ένα σχήμα που δύσκολα θα ξαναδοκιμάσει φέτος. Στο 20ό λεπτό ο Κρολ είχε ένα χαμένο τετ α τετ για την Ζάκυνθο. Στο 38' ο Μαραθιανός απείλησε με σουτ με τον Ξενοδόχοφ να μπλοκάρει την μπάλα. Οι Κρητικοί έχοντας από μέτρια έως κακή εικόνα σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού τους, κέρδισαν πέναλτι στο 44' με τον Τζορτζ για να κάνει ένα λεπτό μετά ο Μακρής το 0-1 με εύστοχη εκτέλεση από την άσπρη βούλα.

Η Ζάκυνθος βγήκε ξανά στην επίθεση για ισοφάριση και ενώ είχε στο ξεκίνημα του Β' μέρους ακυρωθέν γκολ του Ευθυμιάδη ως οφσάιντ. Στο 51' η κεφαλιά του Μακρή πέρασε έξω ενώ στο 54' ένα καλό σουτ του Ευθυμιάδη έφυγε έξω. Στο 61' μία κεφαλιά του Οικονόμου πέρασε λίγο άουτ ενώ στο 68' η Ζάκυνθος μετά την συνεχή της πίεση και τις ευκαιρίες μπόρεσε και σκόραρε.

Με ένα πολύ ωραίο πλασέ από τον Βαρέλα έκανε το 1-1. Στο 81' ο Παπαδημητρίου είχε ένα σουτ στο ενεργητικό του ενώ ένα λεπτό μετά ο Λορία έδιωξε μία προσπάθεια του Χατζησάββα. Στο 89' μία κεφαλιά του Τζορτζ πέρασε αρκετά άουτ ενώ το σουτ του Λαμπρόπουλου στο 93' (σ.σ. καθώς τηρήθηκαν 4 λεπτά έξτρα χρόνου) βγήκε άουτ.

Ζάκυνθος (Ν. Ακίνο): Ξενοδόχοφ, Καλιβοκάς (46' Xατζησάββας), Φωτιάς, Στασινόπουλος, Πέττας, Βαρέλα, Οικονόμου, Ευθυμιάδης, Ουνγιαλίδης και Κρολ (65' Παπαδημητρίου).
ΟΦΗ( Τ. Γκατούζο): Λόρια, Αντελέγιε, Κάλαϊτζιτς, Τζορτζ, Μπανούσης, Κουτσιανικούλης (73' Μονιάκης), Φερούζ (62' Λαμπρόπουλος), Ροβίθης, Μαραθιανός (70' Περογαμβράκης), Φαζός και Μακρής.

Τα αποτελέσματα:

Ξάνθη-Νίκη Βόλου 1-0 (82' Ράνος)

Ζάκυνθος-ΟΦΗ 1-1 (45' Μακρής - 68' Βαρέλα)

Η βαθμολογία του 3ου γκρούπ:

1. Ξάνθη 3

2. ΟΦΗ 1

-. Ζάκυνθος 1

4. Νίκη Βόλου 0

Η επόμενη αγωνιστική (2η):

Τρίτη 28/10

ΟΦΗ - Ξάνθη

Νίκη Βόλου - Ζάκυνθος

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα