Ρεάλ Μαδρίτης – Ελτσε 5-1

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης – Ελτσε 5-1

bet365

Από χατ τρικ σε καρέ ο Ρονάλντο που με εννέα τέρματα σε πέντε ματς παίρνει από το χέρι τη Ρεάλ και την βγάζει από την κρίση. Το νέο ρεσιτάλ κόντρα στην Ελτσε (5-1) που είχε προηγηθεί.

Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό. Ο ηγέτης είχε τα θέματα του με την τενοντίτιδα και δεν μπορούσε να βοηθήσει. «Σύντομα θα βρω ρυθμό», δήλωνε ο Κριστιάνο Ρονάλντο που το είπε και το έκανε και μάλιστα με τον υπέρτατο τρόπο. Κόντρα στην Ατλέτικο άντεξε για ένα ημίχρονο και μετά έπεσε. Μαζί του και όλη η ομάδα. Οι μέρες όμως κύλησαν, εκείνος δούλεψε όπως πάντα σκληρά και όταν βρέθηκε και πάλι σε υψηλό επίπεδο, έκανε τη διαφορά. Αφού έβαλε τρία στη Λα Κορούνια, συνέχισε να πυροβολάει και όταν οι Μαδριλένοι υποδέχτηκαν την Ελτσε. Αυτή τη φορά πάντως έβαλε και ένα περισσότερο, έκανε καρέ και το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 5-1.

Σε τούτο το παιχνίδι ο Κάρλο Αντσελότι έκανε κάποιες αλλαγές. Ο Κέιλορ Νάβας μπήκε αντί του Κασίγιας και οι Ιγιαραμέντι, Ισκο αντί Μόντριτς και Μπενζεμά. Ο Ισκο πάντως βρέθηκε ως «false 9», όπου δεν τράβηξε πολύ. Οταν στην επανάληψη πήγε ως αριστερό εξτρέμ, έκανε εξαιρετικό παιχνίδι με πολύ όμορφες ενέργειες. Το μόνο αρνητικό για τους γηπεδούχους ήταν ότι και πάλι δέχτηκαν γκολ. Παραδόξως, για αυτό έφταιγε ο Κριστιάνο που θέλοντας να διώξει (15'), έκανε πέναλτι στον Μοσκέρα, με τον Αλμπάκαρ να ευστοχεί για το 0-1.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ίσως να έπρεπε να δώσει και πάλι πέναλτι σε ανατροπή (οριακή εντός ή εκτός) του Μαρσέλο στον Γκάρι Ροδρίγκες, ενώ στο 17' ο Αλμπάκαρ είχε πολύ καλό σουτ ξυστά από το οριζόντιο του Κέιλορ Νάβας. Στο 20' όμως ήρθε η ισοφάριση και μετά τα πράγματα πήραν την αναμενόμενη πορεία τους. Ο Χάμες Ροδρίγκες έκανε τη σέντρα και ο Μπέιλ την κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα Ερέρα να έχει σοβαρή ευθύνη. Στο 26' θα ξεκινούσε το σόου του Κριστιάνο. Σε ανατροπή του Μαρσέλο από τον Μοσκέρα (ίσως αυστηρή), ο Πορτογάλος ευστόχησε από τα 11 βήματα για την ανατροπή.

Στο 32' μετά από σέντρα του Μαρσέλο ο CR7 απογειώθηκε και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 3-1, για να συνεχίσει το σκοράρισμα λίγο πριν το φινάλε του αγώνα. Στο 80' κέρδισε ο ίδιος πέναλτι από τον Πάσαλιτς και φυσικά το εκτέλεσε εύστοχα (σ.σ.: έχει εκτελέσει 42 πέναλτι στην Ισπανία, με τον Ούγκο Σάντσες με 71 να έχει το σχετικό ρεκόρ). Τρία λεπτά αργότερα ο Κρόος σημάδεψε με σκαστό σουτ το οριζόντιο δοκάρι, αλλά στις καθυστερήσεις ο Κριστιάνο ήταν πιο εύστοχος στο πλασέ του από την ασίστ του Μπέιλ (σ.σ.: ο Ουαλός από πέρσι έχει συμμετοχή σε 32 γκολ).

Με αυτά τα δύο τεμάχια ο Ρονάλντο έφτασε τα εννέα στο φετινό πρωτάθλημα και τα 186 στην Primera, ισοφαρίζοντας στην 3η θέση των all times scorer της ομάδας τον Σαντιγιάνα (216 Ντι Στέφανο, 228 Ραούλ). Γενικότερα η Ρεάλ μαζί και με το ματς με τη Βασιλεία στο Champions League, έφτασε τα 18 γκολ σε τρία παιχνίδια. Εάν βελτιώσει και την αμυντική λειτουργία της, τότε θα απογειωθεί...

* Το γκολ της ισοφάρισης (το πέναλτι του Ρονάλντο) ήταν το γκολ 3.000 της Ρεάλ από το 1947 που χτίστηκε το «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Σε κανένα άλλο ισπανικό γήπεδο, καμία γηπεδούχος δεν έχει βάλει περισσότερα!

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κέιλορ Νάβας, Βαράν, Σέρχιο Ράμος (82' Νάτσο), Καρβαχάλ (65' Αρμπελόα), Μαρσέλο, Ιγιαραμέντι, Κρόος, Χάμες Ροδρίγκες (78' Ερνάντες), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ισκο

Ελτσε (Φραν Εσκριμπά): Ερέρα, Λομπάν, Πεγιεγρίν, Θίσμα, Αλμπάκαρ, Μοσκέρα, Αντριάν (67' Πάσαλαιτς), Κορομίνας (60' Φαϊσάλ), Γκάρι Ροδρίγκες (78' Ερέρα), Βίκτορ Ροδρίγκεθ, Ζόνατας.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα