Μάντζιος: «Φέτος έχουν μεγαλώσει οι απαιτήσεις»

Θοδωρής Βασίλης
Μάντζιος: «Φέτος έχουν μεγαλώσει οι απαιτήσεις»

bet365

Ο Πανθρακικός έσπασε το ρόδι στο πρωτάθλημα, και ο τεχνικός της ομάδας, Άκης Μάντζιος, μίλησε στο gazzetta.gr για τη νίκη επί του Πανιωνίου, τους στόχους της ομάδας, για τον Κάσες αλλά και για την μάχη του πρωταθλήματος.

Πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα μετά από τέσσερις αγωνιστικές έστω και με πολύ άγχος. Γιατί έπρεπε να φτάσουμε στην τέταρτη αγωνιστική για να σπάσει το ρόδι η ομάδα;

«Στα προηγούμενα παιχνίδια δεν ήμασταν τόσο αποτελεσματικοί . Με ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακό δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν μας έκατσε το γκολ. Από κει και πέρα με τον Πανιώνιο ήταν επιτακτική η ανάγκη για τη νίκη και θεωρώ ότι δίκαια φτάσαμε στη νίκη».

Που κρίθηκε ο αγώνας;

Νομίζω ότι θέλαμε περισσότερο το ματς σε σχέση με τον Πανιώνιο. Είχαμε πάθος και βγήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να μην βγάλαμε πολλές μεγάλες φάσεις, αλλά συνολικά ήμασταν καλύτεροι και δικαιούμασταν απόλυτα τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Θα μπορούσε πάντως ο Πανθρακικός να το είχε τελειώσει νωρίτερα τον αγώνα.

«Πράγματι θα μπορούσαμε να κλειδώσουμε με ένα δεύτερο γκολ, αλλά ένα λάθος στην τελική επιλογή ή μία λάθος πάσα δεν μας έδωσαν αυτή την δυνατότητα με συνέπεια στο τελευταίο δεκάλεπτο να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε το υπέρ μας σκορ».

Γιατί αυτό το άγχος στην ομάδα;

«Υπήρχε άγχος γιατί θέλαμε την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Φέτος έχουν μεγαλώσει οι απαιτήσεις με βάση και την περσινή πορεία και όπως είναι φυσικό αυτό έχει γεμίσει με άγχος την ομάδα. Αυτό που θέλω να πω είναι να μην μείνει κανένας στα περσινά, φέτος το πρωτάθλημα είναι ακόμα πιο δύσκολο και σιγά σιγά θα είμαστε πάλι έτοιμοι να κάνουμε μία καλή πορεία ανάλογη με την προηγούμενη. Θεωρώ ότι η ομάδα από εδώ και στο εξής θα παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο και θα ικανοποιεί με την παρουσία της».

Ο Κάσες ήταν από τους κορυφαίους χθες και δείχνει σιγά σιγά να βρίσκει τον εαυτό του.

«Ο Κάσες είναι παίκτης κεφάλαιο για τον Πανθρακικό και η απουσία του ήταν ιδιαίτερα αισθητή. Μας χαροποίησε ιδιαίτερα η χθεσινή του εμφάνιση και πιστεύω αγώνα με αγώνα θα είναι ακόμα καλύτερος και θα δούμε ξανά τον Κάσες που είχαμε μάθει».

Ένα σχόλιο για τον Πανιώνιο. Πρόσφερες πολλά αλλά ως αντίπαλος προπονητής έχεις βρει το κουμπί και δεν χάνεις με τίποτα.

«Δεν μπορώ να πω κάτι επί τούτου, δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για την παράδοση. Από κει και πέρα επειδή γνωρίζω καλά τον Πανιώνιο πραγματικά φέτος κάνει μια δύσκολη προσπάθεια. Κάθε χρόνο ξεκινάει με πολλά προβλήματα ειδικά στο οικονομικό κομμάτι και πραγματικά του αξίζουν συγχαρητήρια».

Ακολουθεί το ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Ποια θα είναι η προσέγγιση του Πανθρακικού, θα υπάρξουν αλλαγές;

«Είναι ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ, που έχει ποδοσφαιριστές και ρόστερ επιπέδου Σούπερ Λίγκας. Επαναλαμβάνω είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά εμείς στόχο να προχωρήσουμε στο κύπελλο και στόχος μας θα είναι η νίκη».

Έχουν περάσει τέσσερις αγωνιστικές κι έχουμε μία πρώτη εικόνα του πρωταθλήματος. Πως βλέπεις τα πράγματα όσον αφορά την μάχη του πρωταθλήματος, την Ευρώπη, αλλά και την παραμονή;

«Νομίζω ότι θα έχουμε ένα πρωτάθλημα όπως το περσινό. Ο Ολυμπιακός αν και είναι ακόμα νωρίς δύσκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα. Έχει μεγάλο βάθος, καλούς παίκτες και μεγάλη δυναμική. Όσον αφορά την Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλες ομάδες, σταθερές δυνάμεις, ενώ υπάρχουν και ο Ατρόμητος με τον Αστέρα Τρίπολης που είναι σε διαφορετικό επίπεδο σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Τέλος, για τις υπόλοιπες θέσεις θα υπάρξει ένας μαραθώνιος, αφού μπορεί να είναι ακόμα ξεκίνημα, αλλά είναι πολλές ομάδες που κινούνται στο ίδιο επίπεδο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα