Λεβάντε - Μπαρτσελόνα 0-5 (vid)

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Λεβάντε - Μπαρτσελόνα 0-5 (vid)

bet365

Σούπερ η Μπαρτσελόνα, έκανε το 4 στα 4 και το καλύτερο ξεκίνημα στην Ισπανία, αφού δεν έχει δεχθεί ακόμα γκολ! Πεντάρα στη Λεβάντε (5-0), με τον Βύντρα να αποβάλλεται και τον Μέσι να χάνει πέναλτι.

Πάρτι στη Βαλένθια για τη Μπαρτσελόνα, η οποία μετέτρεψε μια δύσκολη αποστολή σε τυπική διαδικασία. Ενα δεκάλεπτο ξέσπασμα ήταν αρκετό για τους Καταλανούς να σφραγίσουν τη νίκη και στη συνέχεια να παίξουν πιο απελευθερωμένα. Για να γίνουν όλα πιο εύκολα όμως χρειάστηκε και η αποβολή του Λουκά Βύντρα, απόφαση τραβηγμένη και μάλλον λανθασμένη. Είδηση αποτελεί το χαμένο πέναλτι του Μέσι, το 12ο στην καριέρα του. Το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία ομάδας που δεν έχει δεχθεί γκολ, αφού η Μπάρτσα έκανε το 4 στα 4 με απολογισμό 10-0, ξεπερνώντας έτσι την Ατλέτικο (1991-92 με απολογισμό 9-0).

Η Μπαρτσελόνα μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε και με τον Μέσι σε ρόλο δημιουργού προσπάθησε για το εύκολο γκολ. Ωστόσο, στο 16' από την εξαιρετική μπαλιά του Αργεντίνου ο Νεϊμάρ δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Χεσούς. Ο Βραζιλιάνος είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία, αλλά ούτε στο 20' έπειτα από πάσα του Ινιέστα βρήκε δίχτυα. Στον αντίποδα, η Λεβάντε προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να απειλήσει ο Μοράλες είχε καλές ενέργειες εκμεταλλευόμενος λάθη του Ματιέ, όχι όμως την ουσία. Μάλιστα, στο 24' η Λεβάντε θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά η κεφαλιά του Μπαράλ κατέληξε άουτ. Ο Νεϊμάρ συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, αφού στο 25' έπειτα από τριαντάρα μπαλιά του Μασκεράνο δεν μπόρεσε να σκοράρει!

Ο Βραζιλιάνος φρόντισε να... ανταποδώσει στο 34', ο Μέσι έσκαψε υπέροχα από τη μεσαία γραμμή και ο ίδιος κέρδισε τον Χεσούς για το 1-0. Αυτό ήταν το 190ο γκολ στην καριέρα και η πρώτη φορά που πετυχαίνει δεύτερη διαδοχική αγωνιστική γκολ στην Πριμέρα. Η Μπαρτσελόνα πίεσε και στο 43' ο Μέσι κέρδισε πέναλτι, από τον Τόνιο, με τον Γκονζάλες να... βλέπει ως υπεύθυνο τον Βύντρα και να τον αποβάλλει! Ο Αργεντίνος όμως αστόχησε, ναι, έχασε το 12ο πέναλτι στην καριέρα του από τα 65 που έχει κερδίσει. Ηταν το 2ο που κατέληξε άουτ έπειτα από αυτό με τη Μπέτις το 2011! Ωστόσο, το α΄ μέρος έκλεισε με τον Ράκιτιτς να πανηγυρίζει το δεύτερο τέρμα της ομάδας του (44') χάρη στη σουτάρα που εξαπέλυσε...


Η Μπαρτσελόνα μπήκε το ίδιο δυνατά, πίεσε και στο 51' ο Ινιέστα έχασε την ευκαιρία για ένα τρίτο τέρμα. Δυο λεπτά αργότερα ο Νεϊμάρ τραυματίστηκε στον αστράγαλο, ο ίδιος σηκώθηκε αμέσως, αλλά είδε τον Σάντρο να έχει μπει στη θέση του, μιας και ο Λουίς Ενρίκε δεν ήθελε να ρισκάρει. Η αλλαγή δικαίωσε τον κόουτς της Μπάρτσα, αφού στο 57' επειτα από πάσα πάρε- βάλε του Μέσι πέτυχε το 3-0. Μάλιστα, αυτή ήταν η 8η φορά στα 10 γκολ της ομάδας φέτος που ο Αργεντίνος είχε συμμετοχή. Η Λεβάντε είχε... καταρρεύσει και η Μπαρτσελόνα ζητούσε κι άλλα τέρματα. Έτσι, στο 64' οι Καταλανοί πέτυχαν και τέταρτο γκολ, το καλύτερο της βραδιάς. Εξαιρετικός συνδυασμός από Σάντρο, Αλμπα, αποδέκτης ο Πέδρο για το 4-0. Ο Μέσι δεν θα μπορούσε να... λείψει από το πάρτι, αν και το 5ο γκολ ήταν δώρο του Χεσούς. Η Μπάλα γλίστρησε από τον γκολκίπερ της Λεβάντε και ο Αργεντίνος με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 5-0.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα