Αθανασιάδης: «Είμαι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ»

Αθανασιάδης: «Είμαι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ»

Απόστολος Παγώνης
Αθανασιάδης: «Είμαι ο ηγέτης του ΠΑΟΚ»

bet365

Ο Στέφανος Αθανασιάδης με δηλώσεις του στο Gazzetta.gr υποστήριξε πως είναι ο νέος ηγέτης του ΠΑΟΚ. Μίλησε για το πρώτο του χατ τρικ και την ευρεία νίκη με την Ντινάμο, για την νέα ομάδα που χτίζει ο Αναστασιάδης, αλλά και για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου με δηλώσεις του αρχικά μίλησε για την δική του απόδοση με την Ντινάμο Μίνσκ και τα τρία γκολ που πέτυχε το βράδυ της Πέμπτης (18/9) στο γήπεδο της Τούμπας.
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά διότι στο παιχνίδι με τη Ντιναμό Μινσκ η δουλειά ήταν συνολική. Για τη δική μου απόδοση, είμαι χαρούμενος που ήρθε αυτό το χατ τρικ, το πρώτο για μένα σε παιχνίδι Ευρωπαϊκό. Τώρα που έκανα και την ανανέωση, εύχομαι να έρθουν και άλλες τέτοιες στιγμές στα τέσσερα ακόμα χρόνια που θα είμαι εδώ, στον ΠΑΟΚ, και να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί».

-Πριν τη πρεμιέρα, ο ΠΑΟΚ και η Φιορεντίνα θεωρούταν από όλους τα φαβορί του ομίλου για πρόκριση. Μήπως πλέον είναι στη πράξη;

«Δεν ήταν ένα εύκολο παιχνίδι αυτό με τη Ντιναμό. Το κάναμε, έγινε στη πορεία. Θα έρθουν και τα επόμενα παιχνίδια, και ούτε αυτά θα είναι εύκολα. Θα έρθει η ώρα που θα παίξουμε και με τις υπόλοιπες ομάδες του γκρουπ και εκεί θα πρέπει όπως με τη Ντιναμό, όπως σε κάθε ματς, να κάνουμε αυτά που πρέπει, αυτά που λέει ο προπονητής, αυτά που δουλεύουμε, για να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε».

-Τέσσερα γκολ στα δυο πρώτα παιχνίδια μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου. Νωρίς – νωρίς άρχισε η απόσβεση της οικονομικής επένδυσης του ΠΑΟΚ, σωστά;

«Ούτε σαν απόσβεση το βλέπω ούτε όμως μπορώ να περάσω έτσι, ως τυπικό θέμα αυτό της ανανέωσης. Είμαι πιο ήρεμος πλέον. Πριν γίνει η υπογραφή υπήρχε πίεση. Ήμουν και εγώ πιεσμένος. Στο παιχνίδι μου, νιώθω και είμαι πιο ήρεμος…»

-Νιώσαμε όλοι ότι μαζεύτηκαν σύννεφα πάνω από τη Τούμπα μετά από το ξεκίνημα της σεζόν με την ήττα στο Κισινάου και την ισοπαλία με τη Καλλονή, και από εκείνη τη στιγμή βλέπουμε έναν άλλο ΠΑΟΚ που έχει ένα σερί τερμάτων 17-1. Τι άλλαξε και υπάρχει αυτή η μεγάλη – προς το καλό – διαφορά;

«Αυτό που θέλαμε και αυτό που προσπαθούσαμε ήταν να βγει η δουλειά των προπονήσεων στον αγωνιστικό χώρο. Αρκετά είπα γι’ αυτό το ματς και γενικά για όσα έγιναν. Πρέπει από τώρα κιόλας όλα να τα ξεχάσουμε και να σκεφτούμε το ματς της Δευτέρας. Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε και εκεί τη νίκη».

-Έφτασες τα 74 γκολ στον ΠΑΟΚ εκ των οποίων τα 14 είναι στην Ευρώπη. Είσαι στη κορυφή των Ευρω-σκόρερ μαζί με τον Σαλπιγγίδη….

«Μακάρι να έρθουν ακόμα περισσότερα στα επόμενα τέσσερα χρόνια».

-Όλα αυτά τα ρεκόρ, τα γνωρίζεις; Σε απασχολούν;

«Όχι, δεν είναι κάτι που σκέφτομαι. Δε μετράω μετά από κάθε αγώνα που σκοράρω. Ίσως επειδή η ποδοσφαιρική ζωή μας είναι έτσι, που το ένα ματς είναι μετά το άλλο, δεν έχω χρόνο να καθίσω να το σκεφτώ, να ασχοληθώ με κάτι τέτοιο. Όλα αυτά έρχονται στο μυαλό όταν η ομάδα πηγαίνει καλά, και μακάρι να πηγαίνουμε καλά».

-Το φετινό είναι το πιο παραγωγικό ξεκίνημα σεζόν στον ΠΑΟΚ. Αυτό, φαντάζομαι, το ξέρεις…
«Ναι, όντως είναι ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα σεζόν που έχω κάνει και το χαίρομαι αυτό. Το θέμα είναι να έρθει ακόμα καλύτερη συνέχεια. Μακάρι να συνεχιστεί και για μένα και για τον ΠΑΟΚ, για να πάμε την ομάδα εκεί που θέλουμε όλοι, εκεί που πρέπει».

-Είναι ένα ξεκίνημα «απάντηση» ή αν θες «μήνυμα» προς τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδος. Νιώθεις ότι του λες «είμαι εδώ»;

«Όχι, δε το βλέπω έτσι… Η εθνική είναι ένα εντελώς διαφορετικό κομμάτι και δε θέλω να σχολιάσω κάτι. Μέσα από τις επιτυχίες του ΠΑΟΚ θα έρθει και αυτό».

-Ο Ουντότζι σε δήλωσή του είπε ότι ο περσινός ΠΑΟΚ ήταν πιο ποιοτικός αλλά ο φετινός είναι πιο ομάδα. Συμφωνείς μαζί του;

«Είμαστε άλλη ομάδα. Υπάρχει άλλη νοοτροπία. Τρέχουμε όλοι μέσα στο γήπεδο. Φέτος είμαστε διαφορετικοί σε αρκετά πράγματα»


-Πρώτος σκόρερ τα τελευταία τρία χρόνια, πρόσφατο τοπ συμβόλαιο για τα δεδομένα του συλλόγου, όλη σου η ζωή στον ΠΑΟΚ, στα 26 σου χρόνια. Για πολλούς, είσαι πλέον ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Νιώθεις ότι ήρθε αυτή η στιγμή;

«Είμαι πολλά χρόνια εδώ. Ναι, ήρθε αυτή η στιγμή. Ότι άλλο είναι να έρθει, θα έρθει. Αυτό το διάστημα νιώθω καλύτερα από ποτέ. Είναι οι καλύτερες στιγμές μου στην ομάδα, αλλά δε φτάνει αυτό. Θέλω, θέλουμε, πρέπει να έχει και συνέχεια και για μένα αλλά κυρίως για τον ΠΑΟΚ. Είμαι πολλά χρόνια εδώ και ξέρω τον ΠΑΟΚ καλύτερα από πολλά παιδιά. Το πώς λειτουργεί αυτή η ομάδα, τον τρόπο σκέψης και τη νοοτροπία του κόσμου».

-Πολλές φορές υπάρχουν δύσκολοι αντίπαλοι. Είναι πιο δύσκολο όταν οι αντίπαλοι είναι φίλοι; Και αναφέρομαι στον Στέλιο Μαλεζά, που θα σε μαρκάρει την Δευτέρα…
«Με τον Στέλιο μεγαλώσαμε εδώ. Είμαστε φίλοι, μιλάμε συχνά, και αυτή την εβδομάδα μιλήσαμε. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε φίλοι. Στο γήπεδο θα είμαστε αντίπαλοι. Δεν είπαμε τίποτα για το παιχνίδι, δε τα συζητάς αυτά. Θα τα… πούμε την Δευτέρα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα