Δωροδοκία διαιτητών στο Μουντιάλ!

Θάνος Σαρρής
Δωροδοκία διαιτητών στο Μουντιάλ!

bet365

Η FIFA παραδέχθηκε τις αποκαλύψεις διεθνών Μedia περί... πανάκριβων ρολογιών ως δώρο στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Οι αποκαλύψεις περί ρολογιών αξίας 25.000 ελβετικών φράγκων σε διαιτητές του Μουντιάλ από Βραζιλιάνους είδαν το φως της δημοσιότητας σε εφημερίδες της Αγγλίας και της Γερμανίας και η επιτροπή δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ξεκαθάρισε σε όσους δέχθηκαν το δώρο, να το επιστρέψουν προκειμένου να μην τιμωρηθούν. Τα ρολόγια θα δοθούν σε μη κυβερνητική οργάνωση για πρότζεκτ κοινωνικής ευθύνης στη χώρα που διοργάνωσε το τελευταίο Μουντιάλ.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι οι καταγγελίες έφτασαν στη FIFA από τον Μόγια Ντοντ της Αυστραλίας, τον αντιπρόεδρο της Ασίας Πρίγκιπα Αλί μπιν Αλ Χουσεϊν και από τον επικεφαλής ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ, τον Σουνίλ Γκουλάτι. Η Ομοσπονδία δεν αναφέρθηκε ξεκάθαρα στους... δωρητές, αλλά παραδέχθηκε ότι τα ρολόγια δόθηκαν από αξιωματούχους της Ομοσπονδίας της Βραζιλίας σε 65 τσάντες. Στην ανακοίνωσή της, άλλωστε, τονίζει ότι ήταν λάθος η κίνηση τους και καλεί τους... τυχερούς διαιτητές να επιστρέψουν τα δώρα εγκαίρως, έτσι ώστε να μην έχουν πειθαρχικές κυρώσεις.

Το timing των αποκαλύψεων πάντως μόνο καλό δεν ήταν για τη FIFA, αφού κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κορυφής για τη δεοντολογία στο ποδόσφαιρο και σε μια περίοδο που η Ομοσπονδία προσπαθεί να «καθαρίσει» από τις υποθέσεις διαφθοράς που την ταλανίζουν, με αφορμή και την ανάθεση του του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ...

 

Τελευταία Νέα