Στο Λονδίνο οι ημιτελικοί και ο τελικός του Euro 2020

Μάκης Σταθάτος
Στο Λονδίνο οι ημιτελικοί και ο τελικός του Euro 2020

bet365

Το «Γουέμπλεϊ» θα φιλοξενήσει τους δύο ημιτελικούς και τον τελικό του Euro 2020, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Το Λονδίνο υπερίσχυσε του Βερολίνου και το «Γουέμπλεϊ» θα φιλοξενήσει τα τρία μεγάλα και τελευταία (ημιτελικοί και τελικός) ματς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020.

Οι προημιτελικοί καθώς και τρεις αγώνες των ομίλων θα γίνουν σε Μόναχο (Γερμανία), Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), Αγία Πετρούπολη (Ρωσία) και Ρώμη (Ιταλία).

Οι αγώνες των «16», καθώς και τρεις αγώνες των ομίλων θα γίνουν σε Κοπεγχάγη (Δανία), Άμστερνταμ (Ολλανδία), Μπιλμπάο (Ισπανία), Βουκουρέστι (Ρουμανία), Βουδαπέστη (Ουγγαρία), Δουβλίνο (Ιρλανδία), Βρυξέλλες (Βέλγιο) και Γλασκώβη (Σκωτία). Να σημειωθεί ότι υποψήφιες ήταν και οι Μινγκ της Λευκορωσίας, Σόφια της Βουλγαρίας, Ιερουσαλήμ του Ισραήλ, Σκόπια της ΠΓΔΜ, Στοκχόλμη της Σουηδίας, Κάρντιφ της Ουαλίας.

Το κριτήριο για την επιλογή του γηπέδου που θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και ο τελικός ήταν η χωρητικότητα να είναι το λιγότερο 70.000 θέσεις, για τους προημιτελικούς 60.000 και 50.000 για την φάση των ομίλων και τους «16». Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει στο μυαλό του ο Μισέλ Πλατινί, το Euro του 2020 θα διεξαχθεί σε 13 συνολικά χώρες.

Όπως είναι λογικό οι χώρες που θα φιλοξενήσουν την διοργάνωση δεν θα εξασφαλίσουν την αυτόματη παρουσία τους στην τελική φάση και θα δώσουν προκριματικούς αγώνες. Συνολικά στα προκριματικά θα συμμετέχουν 54 χώρες από τις οποίες θα περάσουν οι 24 στην τελική φάση του Euro 2020.

 

Τελευταία Νέα