Ελληνικά χατ τρικ στην Ευρώπη (vids)

Γιώργος Κοντογεώργης
Ελληνικά χατ τρικ στην Ευρώπη (vids)

bet365

Ο Κλάους Αθανασιάδης πέτυχε χατ τρικ με τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Ντιναμό Μινσκ και το Gazzetta.gr θυμίζει όλες τις ελληνικές τριπλέτες στην Ευρώπη. Τρεις παίκτες έχουν καρέ γκολ.

Καρέ των γκολ

Αντώνης Αντωνιάδης (Παναθηναϊκός vs Ζενές Ες)
Στο ξεκίνημα της τρελής πορείας προς τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971 στο «Γουέμπλεϊ», ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε στον πρώτο γύρο την Ζενές Ες. Αφού στο πρώτο ματς νίκησε εκτός έδρας την πρωταθλήτρια του Λουξεμβούργου, την υποδέχθηκε στην Λεωφόρου. Στην ρεβάνς μίλησε ο Αντώνης Αντωνιάδης, ο οποίος έδωσε χαρακτήρα πάρτι στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Αφού ο Ελευθεράκης άνοιξε το σκορ στο 17', ο Ελληνας επιθετικός -που είχε σκοράρει και στο πρώτο παιχνίδι- αφού πέτυχε χατ τρικ μέσα σε δέκα λεπτά στο πρώτο μέρος (27', 30', 37'), έκανε καρέ των γκολ στο δεύτερο σκοράροντας στο 58' και διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 για τους Πράσινους.

Ντέμης Νικολαϊδης (ΑΕΚ vs Χερφόλγκε)
Στα τέλη Οκτωβρίου του 2000, η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Χερφόλγκε στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA. Στον πρώτο αγώνα έλαμψε το άστρο του Ντέμη Νικολαΐδη, που μετέτρεψε τον αγώνα σε… χαλάρωμα για την Ενωση. Στο πρώτο μέρος η μπάλα δεν δεν έλεγε να μπει στα δίχτυα των Δανών και στην επανάληψη ο Ντεμίνιο τα έβαλε… όλα, καθαρίζοντας για την ομάδα του Γιάννη Παθιακάκη. Στο 48' πέρασε τον τερματοφύλακα και σκόραρε στην κενή εστία και τέσσερα λεπτά αργότερα 'χτύπησε' ξανά με τον ίδιο τρόπο. Στο 64' έφτασε στο χατ τρικ από κοντά μετά την πάσα του Φερνάντο Νάβας και συμπλήρωσε καρέ τερμάτων στο 74' ύστερα από ατομική προσπάθεια και πλασέ. Η ΑΕΚ νίκησε 5-0 και έκανε την ρεβάνς τυπική διαδικασία.

Μάρκους Μπεργκ (Παναθηναϊκός vs Μίντιλαντ)
Στο ξεκίνημα της σεζόν που διανύουμε, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Μίντιλαντ σε διπλούς αγώνες με φόντο μία θέση στους ομίλους του Europa League. Οι Πράσινοι μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 13' του πρώτου αγώνα που έγινε στην Λεωφόρο, όμως στη συνέχεια απλά… είχε τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός πύργος πήρε το ματς μόνος του πετυχαίνοντας καρέ των γκολ. Στο 21' ισοφάρισε με πέναλτι, στο 24' και το 45' με πλασέ και στο 88' ήταν εκεί που έπρεπε και έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία για το τελικό 4-1 που σφράγισε ουσιαστικά από το πρώτο ματς την παρουσία του Τριφυλλιού στους ομίλους της δεύτερης τη τάξη ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Χατ τρικ

2013-14 Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός vs Αντερλεχτ)
Ισως την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση Ελληνα επιθετικού σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς έκανε τον περασμένο Οκτώβριο ο Κώστας Μήτρογλου. Αφού ο Ολυμπιακός έχασε στο πρώτο ματς της φάσης των ομίλων του Champions League από την Παρί Σεν Ζερμέν, ταξίδεψε στο Βέλγιο για το ματς με την Αντερλεχτ και εκεί μίλησε ο «Μητρογκόλ». Στο 17' μετά την πάσα πάρε-βάλε από τον Σαβιόλα έκανε το 0-1 και αφού ο Ρομπέρτο έπιασε πέναλτι, ο διεθνής φορ πέτυχε ακόμα δύοπ τέρματα. Εκανε το 0-2 μετά από πάσα του Εντιγκά αφού είχε συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα και έφτασε στο χατ τρικ στο 72' με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής και ενώ είχε προηγηθεί εξαιρετική ντρίμπλα (0-3).

Μπεν Κρίστενσεν (Ολυμπιακός vs Τενερίφη)

Στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1993-94, ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την Τενερίφη και μετά την ήττα με 2-1 στις Κανάριες Νήσους περίμενε την ομάδα από την Ισπανία στο «Καραϊσκάκη». Ο Δανός επιθετικός, που είχε έρθει από την Σάλκε, έδωσε τη κορυφαία παράστασή του μπροστά στο ελληνικό κοινό και με χατ τρικ οδήγησε σε νίκη 4-3. Οι Ερυθρόλευκοι πλήρωσαν τα λάθη στην άμυνα και αποκλείστηκαν νωρίς στη διοργάνωση, η βραδιά όμως έμεινε αξέχαστη χάρη στον Κρίστενσεν, που σημείωσε το μοναδικο χατ τρικ που έχει κάνει παίκτης του Ολυμπιακού κόντρα σε αντίπαλο από την Ισπανία. Εμεινε στο Λιμάνι για έναν χρόνο και πέτυχε 18 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Μάικ Γαλάκος (Ολυμπιακός vs Αντελεχτ)

Τη σεζόν 1974-75 ο Ολυμπιακός έχει αποκλείσει τη Σέλτικ στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και στην επόμενη φάση καλείται να αντιμετωπίσει την Νο1 ομάδα του Βελγίου, Αντερλεχτ. Στις 23 Οκτωβρίου, στον πρώτο αγώνα, οι Ερυθρόλευκοι γνωρίζουν τη συντριβή με 5-1 στις Βρυξέλλες και η ρεβάνς γίνεται στις 6 Νοεμβρίου στο γήπεδο της Παναχαϊκής στην Πάτρα, αφού η ελληνική ομάδα ήταν τιμωρημένη. Ο Μάικ Γαλάκος κάνει χατ τρικ, οι Πειραιώτες νικούν 3-0, αλλά ο Ούγγρος διαιτητής, Kάρολι Παλοτάι, ακυρώνει κανονικό γκολ (και πάλι) του Γαλάκου και στερεί την πρόκριση από τον Ολυμπιακό.

Δημήτρης Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός vs Αρτμένια Περτζάλκα)

Εχοντας νικήσει εκτός έδρας στο πρώτο ματς (1-2), ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε στην Λεωφόρο την Αρτμέντια Πετρζάλκα με σκοπό να σφραγίσει την είσοδό του στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 207-08. Το Τριφύλλι έκανε το καθήκον του και με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να πετυχαίνει χατ τρικ έφτασε σε νίκη 3-0 σε βάρος της ομάδας από την Σλοβακία, που έπαιξε για 45 λεπτά με παίκτη λιγότερο. Ο Ελληνας επιθετικός πέτυε το πρώτο και το τρίτο γκολ από το σημείο του πέναλτι και ενδιάμεσα σκόραρε με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ σφραγίζοντας μία εύκολη πρόκριση για την ομάδα του Ζοσέ Πεσέιρο.

Βαγγέλης Μάντζιος (Πανιώνιος vs Ντιναμό Τιφλίδας)

Τη σεζόν 2004-05 ο Πανιώνιος κυνηγούσε την πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου UEFA και ένα ματς που έμελλε να προκαλέσει πολλές συζητήσεις στο μέλλον επικράτησε 5-2 της Ντιναμό Τιφλίδας, με τον Βαγγέλη Μάντζιο, να πετυχαίνει χατ τρικ. Η Κυανέρυθροι βρέθηκαν να χάνουν δύο φορές στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης (1-2), όμως στο δεύτερο ο νεαρός τότε επιθετικός, πήρε το όπλο του σκοράροντας στο 58' με κοντινό σουτ, στο 67' ύστερα από ατομική προσπάθεια και ψηλοκρεμαστό πλασέ και ολοκλήρωσε το χατ τρικ από κοντά. Οι Κυανέρυθροι επικράτησαν των Γεωργιανών με τον Μάντζιο να δίνει μόνος του του νίκη και ελπίδες για πρόκριση στην ρεβάνς.

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς (Ολυμπιακός vs Μπάγερ Λεβερκούζεν)

Στο ξεκίνημα της σεζόν 2002-03 στο Champions League ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε στο ξεκίνημα της φάσης των ομίλων τη φιναλίστ της προηγούμενης χρονιάς, Λεβερκούζεν, και έδωσε μία εκπληκτική παράσταση στο γήπεδο της Ριζούπολης κάνοντας κομμάτια τους Γερμανούς με το εντυπωσιακό 6-2. Η τριπλέτα Τζιοβάνι, Γιαννακόπουλου, Τζόρτζεβιτς πετούσε φωτιές εκείνο το βράδυ, όμως απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Σέρβος εξτρέμ ο οποίος πέτυχε χατ τρικ κόντρα στην Μπάγερ (44', 64' πεν., 73') που πέρασε ένα εφιαλτικό βράδυ γνωρίζοντας τη συντριβή από τους Ερυθρόλευκους στις 19 Σεπτεμβρίου του 2002.

Κριστόφ Βαζέχα (Παναθηναϊκός vs Ελεκτροπούτερε Κραϊόβα)

Μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκες στην ιστορία του πέτυχε εκτός συνόρων ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της σεζόν 1992-93. Οι Πράσινοι κληρώθηκαν στο Κύπελλο UEFA με την Ελεκτροπούτερε και στον αγώνα που έγινε στην Ρουμανία στις 16 Σεπτεμβρίου επικράτησε με το εντυπωσιακό 0-6. Στο ματς αυτό πέτυχε τα πρώτα του γκολ με το Τριφύλλι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ο Πολωνός επιθετικός, Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος δεν το είχε κάνει μέχρι τότε και μπήκε δυνατά στο σκοράρισμα σημειώνοντας χατ τρικ! Αυτή ήταν η αρχή για τον Βαζέχα που έκλεισε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό με 24 γκολ σε 63 αγώνες στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ντέμης Νικολαΐδης (ΑΕΚ vs Φερεντσβάρος)

Τη σεζόν 1998-99 η ΑΕΚ κληρώθηκε στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA με την Φερεντσβάρος και παρότι στο πρώτο ματς μέχρι το 87' έχανε 4-0, κατάφερε να γυρίσει την όλη κατάσταση και να πάρει μία πρόκριση που φάνταζε απίθανη. Νικολαΐδης και Σέμπουε μείωσαν σε 4-2 και ο Ντέμης έκανε την ρεβάνς της 25ης Αυγούστου να μοιάζει πολύ εύκολη. Ο Ελληνας επιθετικός μόνος του έφερε το σκορ στο 3-0 με γκολ στο 8', το 12' και το 25' ενώ το τελικό 4-0 για την ομάδα του Στεπάνοβιτς διαμόρφωσε ο Γιώργος Δώνης στο 62'.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα