Αναστασίου: «Η ατομική ποιότητα έκανε την διαφορά»

Νίκος Αθανασίου
Αναστασίου: «Η ατομική ποιότητα έκανε την διαφορά»

bet365

Ο Γιάννης Αναστασίου στάθηκε στην ποιότητα των παικτών της Ντιναμό ενώ υποστήριξε πως άμεσα ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ καλύτερος.

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη τύπου:

«Παίζαμε με την ποιοτική ομάδα του ομίλου και φάνηκε στο γήπεδο. Μας αφήνει μια πικρία το αποτέλεσμα. Είχαμε πολύ καλή τακτική προσέγγιση βάσει της εικόνας. Είχαν ένα έλεγχο ανούσιο. Είχαμε κάποιες φάσεις από στημένα και με τον Πράνιτς ενώ οι Ρώσοι είχαν ένα δοκάρι. Μίλησε η κλάση των παικτών της Ντιναμό. Από το πουθενά σημείωσαν ένα όμορφο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο, μείναμε πιστοί στο πλάνο μας και δεχθήκαμε ένα γκολ, χάνοντας την μπάλα σε μία κόντρα. Εκεί ήταν σημαντικό να μην καταρρεύσουμε. Δείξαμε ωριμότητα γιατί εύκολα το 0-2 γίνεται 0-3 και 0-4. Τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα. Σε κάθε παιχνίδι θα παλεύουμε. Θα μπορούσαμε με κάποια σουτ και αν είχαμε καθαρό μυαλό να τελειώναμε τις φάσεις καλύτερα. Χάσαμε ένα παιχνίδι, το ευρωπαϊκό επίπεδο είναι καλό. Είχαμε κέρδη απόψε και κρατάμε την νοοτροπία που είχαμε σε όλο το παιχνίδι και όχι μόνο στα τελευταία είκοσι λεπτά».

Για το αν ήταν περισσότερο συντηρητικός από όσο θα έπρεπε:
«Είναι εύκολο να λέμε μετά το παιχνίδι. Βλέποντας την ποιότητα της Ντιναμό, θα ήταν ρίσκο να παίξουμε ανοιχτά σε όλο το γήπεδο. Αν παίρναμε το ρίσκο από την αρχή, τώρα θα μιλάγαμε για άλλο σκορ. Αυτή είναι η αίσθηση μου, μπορεί να κάνω λάθος. Ο στόχος μας ήταν να τους κρατήσουμε μακριά και με την ταχύτητα των Ντίνα, Καρέλη, Κλωναρίδη να τους δημιουργήσουμε προβλήματα. Ήμασταν τακτικά προετοιμασμένοι και δεν είχαμε προβλήματα. Η ατομική ποιότητα των παικτών τους έκανε την διαφορά και αυτό το πληρώσαμε».

Για την αμυντική λειτουργία:
«Αν θυμάστε καλά το λέγαμε και πέρυσι. Το θέμα είναι πως γίνεται ένα λάθος και μετά δεύτερο και τρίτο και το πληρώνουμε. Μόνο με δουλειά αλλάζει αυτό και με μεγαλύτερη προσήλωση. Δεν μπορώ να πω ότι δεν δουλεύουμε. Και ομαδικά και ατομικά. Από την πρώτη μέρα. Το σημαντικό είναι πως δεν μπορούμε να χαλαρώνουμε. Σε αυτό το επίπεδο και όταν παίρνουμε ρίσκο μπορεί να μας κοστίσει. Χρειάζεται καλή επικοινωνία και αυτοσυγκέντρωση. Είχαμε καλή αμυντική λειτουργία σήμερα, το γκολ το δεύτερο είναι παρόμοιο με αυτό που φάγαμε με την Σταντάρ. Εκεί μας λείπει η προσωπικότητα, η εμπειρία, η μορφή που το ένα λάθος φέρνει το άλλο. Κάτι μας λείπει και θα πρέπει να το διορθώσουμε μέσα από την δουλειά. Ξέρουμε τις αδυναμίες μας. Δεν είμαστε σούπερ ομάδα αλλά μια ομάδα που όταν δουλεύουμε όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε δύσκολα στον οποιοδήποτε. Αυτή η ομάδα θα γίνει πολύ καλύτερη και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα