Ο Ζάχοβιτς τζούνιορ στα «χνάρια»του πατέρα του (pic+vid)

Ο Ζάχοβιτς τζούνιορ στα «χνάρια»του πατέρα του (pic+vid)

Gazzetta team
Ο Ζάχοβιτς τζούνιορ στα «χνάρια»του πατέρα του (pic+vid)

bet365

Ο Λούκα Ζάχοβιτς συστήθηκε στο κοινό με τον καλύτερο τρόπo, πετυχαίνοντας γκολ στη Σπόρτινγκ για το Champions League. To gazzetta.gr παρουσιάζει τον γιο του Ζλάτκο που έδειξε την φανέλα του για να μάθουν όλοι το όνομα του.

Ο νεαρός επιθετικός της Μάριμπορ μπήκε ως αλλαγή στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και στο 92΄ κατάφερε και πέτυχε ένα πολύτιμο γκολ που έδωσε στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο 18χρόνος Λούκα Ζάχοβιτς είναι ο γιος του Σλοβένου πρώην άσου του Ολυμπιακού και πρώτου σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική Σλοβενίας, Ζλάτκο Ζάχοβιτς.

Ο Λούκα γεννήθηκε στην Πορτογαλία την εποχή που ο πατέρας του έπαιζε στην Γκιμαράες και βρέθηκε στα τμήματα υποδομής της Μπενφίκα για έξι χρόνια. Μετακόμισε στην Μάριμπορ το 2007 μαζί με τον πατέρα του, αφού εκείνος εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή στην ομάδα της Σλοβενίας.

Ο Λούκα αποδεικνύει από πολύ μικρός ότι θέλει να γράψει την δική του ιστορία και το πρώτο του γκολ στην διοργάνωση του δίνει μια πολύ ωραία αφετηρία. Αν και η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για τον νεαρό, αφού στα προκριματικά της διοργάνωσης δεν μετρούσε συμμετοχή ο προπονητής του τον πέρασε στο χθεσινό παιχνίδι σαν αλλαγή στο 81' και φρόντισε να «αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά».

Βέβαια έχει ακόμα έναν λόγο να χαίρεται ιδιαίτερα το γκολ αυτό αφού οι δεσμοί του με την Μπενφίκα έπαιξαν τον ρόλο τους στους έξαλλους πανηγυρισμούς του ενάντια στην μισητή αντίπαλο των Αετών.

«Θα ήταν ψέματα να πω πως δεν αγαπώ τη Μπενφίκα. Έπαιξα εκεί για έξι χρόνια.» τόνισε.

Βέβαια μάλλον ο νεαρός δεν θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ που κρατάει ο πατέρας του ως πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική Σλοβενίας, παρόλο που έχει παίξει με όλες τις μικρές εθνικές, αφού έχει την επιλογή να διαλέξει και την εθνική Πορτογαλίας και φαίνεται ότι τον δένουν ιδιαίτεροι δεσμοί με την γενέτειρά του.

«Θα ήταν όνειρο να επιστρέψω στην Πορτογαλία αλλά είμαι χαρούμενος με το πώς πηγαίνουν τα πράγματα στη Μάριμπορ.Στο τέλος της χρονιάς θα δούμε. Έχω μιλήσει και στο παρελθόν για αυτό. Τώρα θέλω να μιλήσουμε μόνο για τον αγώνα της Μάριμπορ. Ποτέ δεν έκρυψα το πάθος μου για την Πορτογαλία. Θα το συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα» ήταν οι χαρακτηριστικές του δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα.

Όπως και να έχει ο μικρός φαίνεται έτοιμος να «χαράξει» την δικιά του πορεία στον χώρο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα