«Στα δύσκολα αυτή η ομάδα αντιδρά»! (vid)

Νίκος Αθανασίου
«Στα δύσκολα αυτή η ομάδα αντιδρά»! (vid)

bet365

Ο Γιάννης Αναστασίου έδειξε σίγουρος για την ομάδα του και τόνισε πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να προσέξει τα στημένα και να... σκοτώσει την Ντιναμό για να πάρει την νίκη!

Αναλυτικά:

«Ξεκινά αύριο η περιπέτεια του Γιουρόπα Λιγκ. Παίζουμε με την ίσως πιο ποιοτική ομάδα, με τεράστιο μπάτζετ και πολύ καλούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Είναι ένα κίνητρο για εμάς. Θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά στην Ευρώπη. Ξέρουμε πως έχουμε μια δύσκολη αποστολή. Δεν μας φοβίζει αυτί, μας εξιτάρει. Πρέπει να πιστεύουμε όλοι πως μπορούμε να καταφέρουμε κάτι. Το γεγονός πως η Ντιναμό ήταν στο τέταρτο γκρουπ, ακούγεται παράδοξο. Για εμάς το σημαντικότερο είναι να παραμείνουμε στον στόχο μας. Την νίκη. Με πίστη και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Αύριο αυτό που θα υποσχεθούμε, είναι πως θα κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι». Σε τι κατάσταση είναι ο Σίλντενφελντ; «Θα πάω στο γήπεδο αλλά ο Γκόρντον νομίζω θα είναι παρών στο παιχνίδι. Αυτή ήταν η αίσθηση μου φεύγοντας χθες από το προπονητικό κέντρο».

Έχετε αποφασίσει την ενδεκάδα; Έχουν αλλάξει τα πλάνα, μαθαίνοντας πως δεν παίζει ο Βαλμπουενά είναι εκτός και ο Ντενίσοφ...
«Η Ντιναμό έχει πολλούς καλούς παίκτες. Ο Βαλμπουενά είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά. Θα έλεγα πως δεν έχουν αλλάξει τα πλάνα μας. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε, ξέρουμε την ποιότητα τους. Ξέραμε πως ο Ντενίσοφ και ο Βαρκέρ είναι εκτός. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η δική μας ομάδα να είναι αυτή που πρέπει. Όταν είμαστε 100% συγκεντρωμένοι τότε δεν φοβόμαστε κανέναν. Όσον αφορά την ενδεκάδα, αν περίμενα την τελευταία μέρα για να αποφασίσω, τότε κάτι θα πήγαινε λάθος».

Η Ντιναμό σκοράρει εύκολα. Ο Παναθηναϊκός δέχεται εύκολα τέρματα. Που θα κριθεί το ματς;
«Το πιο σημαντικό είναι οι λεπτομέρειες και εμείς δεν έχουμε δείξει την σταθερότητα που πρέπει. Για εμένα θα παίξει μεγάλο ρόλο αύριο η αυτοσυγκέντρωση».

Τι θα θέλατε να δείτε αύριο από τους παίκτες σας, εκτός από την συγκέντρωση;
«Ότι στοιχείο και να θέλω να δω, αν δεν υπάρχει αυτοσυγκέντρωση δεν γίνεται. Θέλω να έχουμε γρήγορο τρανζίσιον, να είμαστε προσεκτικοί στα στημένα γιατί είναι πολύ δυνατή η Ντιναμό και το κυριότερο να είμαστε αποτελεσματικοί στις φάσεις που θα δημιουργήσουμε».

Πόσο δύσκολο είναι να αντεπεξέλθει η ομάδα στα διπλά παιχνίδια;
«Για εμένα είναι ευχάριστο. Είναι αυτό που θέλω, υψηλό επίπεδο, κάθε τρεις μέρες παιχνίδια. Το σημαντικό για την ομάδα είναι πως όλα τα ματς είναι σημαντικά. Το να έχουμε μια κακή μέρα μπορεί να συμβεί, δεν με πειράζει. Αυτό που με πειράζει είναι όταν δεν κάνουμε πράγματα και δεν δουλεύουμε. Αυτή η ομάδα έχει μέταλλο. Το έφτιαξε και το διατηρεί. Στα δύσκολα αυτή η ομάδα αντιδρά. Θα δείξει η ομάδα αυτό το πρόσωπο. Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό. Στα επόμενα παιχνίδια θα βγάλουν το πρόσωπο που πρέπει».

Είστε ευχαριστημένος από την προσαρμογή των νέων παικτών;
«Ο Μπούρμπος έχει παίξει τρία ματς, οι υπόλοιποι ελάχιστα και καθόλου. Η ομάδα έχει ανέβει επίπεδο. Τα νέα παιδιά πρέπει να καταλάβουν την φιλοσοφία και τον τρόπο που παίζουμε. Δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη. Θέλει υπομονή, επιμονή και θέληση. Τα παιδιά έχουν αυτά τα στοιχεία και προσπαθούμε να αντιληφθούν αυτό που θέλουμε και να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό μέσα στο γήπεδο».

Υπάρχει απάντηση στο γιατί πετάει το πρώτο ημίχρονο η ομάδα;
«Στα επτά παιχνίδια, με εξαίρεση τα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος, και στην Καλλονή ήμασταν καλοί. Μας έλειψε το γκολ. Είναι άσχημο να χάνεις. Κάναμε σωστά πράγματα, πάρα πολλά σωστά. Αυτό που έχουμε δείξει είναι πως δεν είμαστε σταθεροί. Η αίσθηση μου είναι πως όλοι μας πρέπει να είμαστε πιο μάχιμοι σε ότι κάνουμε. Το σημαντικότερο να μπορούμε σε κάθε παιχνίδι να μπαίνουμε με την ίδια νοοτροπία. Όλα τα παιχνίδια για εμένα και την ομάδα είναι σημαντικά. Ξέρουμε ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν πρόκειται να μας κάνουν χάρες. Δεν θέλουμε και χάρες. Κοιτάμε το αποτέλεσμα και όχι την ουσία. Η ομάδα αδικείται και παίζει ρόλο. Το να λέμε πως έχουμε ψηλά τις απαιτήσεις είναι λογικό. Πρέπει όλα να διορθωθούν από την αρχή για να κάνουμε μετά κριτική στο πως να βελτιωθεί ο καθένας. Όλα τα παιδιά ξέρουν πως θα πάρουν χρόνο. Πρέπει μέσα από τα λάθη μας να μαθαίνουμε. Μόνο με δουλειά, χαμηλά το κεφάλι, μπορεί κάποιοι να έχασαν λίγο τον έλεγχο μετά την περυσινή επιτυχία. Στο ποδόσφαιρο κρίνεσαι από την διάρκεια όχι από μία σεζόν. Μπορούμε και είμαι σίγοουρος πως θα το κάνουμε».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα