Μπενφίκα - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 0-2

Γιώργος Κοντογεώργης
Μπενφίκα - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 0-2

bet365

Με τους πρώην «Πορτογάλους» Χουλκ και Βίτσελ να σκοράρουν, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης νίκησε εκτός έδρας την Μπενφίκα (0-2) που έπαιζε από νωρίς με δέκα. Νίκη-έκπληξη για Μονακό.

Το ντεμπούτο του Αντρέα Σάμαρη με την Μπενφίκα στην κορυφαία διοργάνωση δεν συνδυάστηκε με καλό αποτέλεσμα για τους Αετούς, οι οποίοι ξεκίνησαν με το αριστερό τις υποχρεώσεις τους στον 3ο όμιλο αφού ηττήθηκαν από την Ζενίτ στο «Ντα Λουζ». Μόλις στο 5' o Σατόβ έβγαλε στο ξέφωτο τον Χουλκ και ο Βραζιλιάνος με υπέροχο πλασέ με-τη-μία έκανε το 0-1. Στο 10' ο Σάλομον Ροντόν απείλησε για τους φιλοξενούμενους, για να απαντήσουν οι Αετοί δύο λεπτά αργότερα με τον Εντουάρντο Σάλβιο, του οποίου την προσπάθεια απέκρουσε ο Λοντίγκιν. Στο 18' έγινε η φάση που έκρινε ουσιαστικά το ματς, με τον τερματοφύλακα της Μπενφίκα να γκρεμίζει σαν τελευταίος παίκτης τον Ντάνι και να βλέπει απευθείας κόκκινη.

Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα οι Ρώσοι καθάρισαν το ματς, με τον Αξελ Βίτσελ να σκοράρει με κεφαλιά σε βάρος της πρώην ομάδας του ύστερα από το κόρνερ του Ντάνι (0-2). Οι ευκαιρίες της Ζενίτ με τον Χουλκ στο 32' και το 34' ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε μέχρι το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός ήταν σαφώς πιο πεσμένος. Στο 59' ο Λοντίγκιν έβγαλε την κεφαλιά του Λουιζάο, στο επόμενο λεπτό ο Ροντόν είχε καλή στιγμή και στο 61' ο Χουλκ είχε δοκάρι. Στο 66' ο Λόμπαρτς έκοψε πάνω στην γραμμή το σουτ του Λίμα, ενώ στο 71' ο Ροντόν όντας ολομόναχος σούταρε στα περιστέρια για να παραμείνει το 0-2 ως τελικό αποτέλεσμα.

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεσούς): Αρτούρ Μοράες, Λουιζάο, Μάξι Περέιρα, Ελισέου, Ζαρντέλ, Εντσο Πέρες, Γκαϊτάν, Σάλβιο, Σάμαρης (74' Αντρέ Αλμέιδα), Ταλίσα (20' Πάουλο Λόπες), Λίμα (74' Ντερλέι).

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Λοντίγκιν, Γκαράι, Λόμπαερτς, Κρισίτο, Σμόλινκοβ, Χάβι Γκαρθία, Ντάνι, Βίτσελ, Σατόβ, Χουλκ (85' Αρσάβιν), Ροντόν (Μόγκιλιβετς).

Μαγική εικόνα στο Μόντε Κάρλο
Απίστευτα πράγματα στο «Λουί Ντε», όπου η Λεβερκούζεν έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και στο τέλος η Μονακό την τιμώρησε και επέστρεψε με νίκη 1-0 στο Champions League. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημα, όμως όσο περνούσε η ώρα, τόσο οι φιλοξενούμενοι ανέβαζαν ταχύτητα και απειλούσαν τον Σούμπασιτς. Κίσλινγκ (15'), Τοπράκ (20'), Μπελαράμπι (36'), Τσαλχάνογλου (43'), Σον (44') και Κάστρο (45+3') έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για τις «ασπιρίνες», με τον Σμιντ να μην πιστεύει στα μάτια του και τους γηπεδούχους να συνεχίζουν τις κάκιστες εμφανίσεις τους.

Το ξεκίνημα της επανάληψης βρήκε τους Γερμανούς να έχουν χάσει τη σπίθα και τους Μονεγάσκους να παίζουν σε χαμηλό τέμπο, να ισορροπούν και να μην απειλούνται. Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο και ξαφνικά έφτασαν στο γκολ στο 61'. Ο Κουρζάβα έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Μπερμπάτοφ έστρωσε με ωραία κεφαλιά στον Μουτίνιο και μετά το σουτ του τελευταίου και αφού η μπάλα βρήκε και στον Σπάχιτς, που έκανε την απέλπιδα προσπάθεια να κόψει με τάκλιν, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Λένο για το 1-0! Η αντίδραση των Γερμανών δεν ήρθε ποτέ, καθώς οι παίκτες του Σμιντ δεν κατάφεραν να πιάσουν ξανά την απόδοση του πρώτου 45λεπτου. Μόλις μία τελική προσπάθεια με τον Τσαλχάνογλου (80') και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Καρβάλιο, Ράτζι, Κουρζάβα, Κοντογκμπιά (90+4' Γουάλας), Τουλαλάν, Μουτίνιο, Οκάμπος (57' Μπερνάρντο Σίλβα), Καράσκο (86' Ντιράρ), Μπερμπάτοφ

Λεβερκούζεν (Ρόγκερ Σμιντ): Λένο, Γιεντβάι (65' Ντονάτι), Τοπράκ (71' Ράιναρτς), Σπάχιτς, Μπένις, Μπέντερ (76' Ντρμιτς), Κάστρο, Τσαλχάνογλου, Μπελαράμπι, Σον, Κίσλινγκ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα