Ο Ρουμάνος αμυντικός του ΠΑΟΚ μίλησε για τις Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις

Ο Ρουμάνος αμυντικός του ΠΑΟΚ μίλησε για τις Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις

Gazzetta team
Ο Ρουμάνος αμυντικός του ΠΑΟΚ μίλησε για τις Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις

bet365

Ο Ράζβαν Ρατς που έχει φάει με το κουτάλι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ως παίκτης της Σαχτάρ με δηλώσεις του αναφέρθηκε στους στόχους του ΠΑΟΚ στο θεσμό του Europa League, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δικέφαλο για την δυνατότητα που του δίνει να παίξει και πάλι στην Ευρώπη.

Ο διεθνής αμυντικός με δηλώσεις του στο PAOK TV θυμήθηκε τις μεγάλες στιγμές που έζησε παίζοντας στην Ευρώπη, μίλησε για το ανεκπλήρωτο όνειρό του και έθεσε τους στόχους του ΠΑΟΚ στη φετινή διοργάνωση. Τέλος, πέρασε από τεστ γνώσεων με θέμα τα του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη.
- Στον αγώνα με τη Ντιναμό Μινσκ, αν αγωνιστείς, συμπληρώνεις 100 ευρωπαϊκές συμμετοχές. Τι θυμάσαι από την πρώτη σου συμμετοχή ως παίκτης της Ντιναμό Βουκουρεστίου;
- Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Νομίζω ήταν ένας αγώνας απέναντι σε μία σκανδιναβική ομάδα. Δεν θυμάμαι καλά. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε και το πιο σημαντικό είναι το παρόν. Είμαι χαρούμενος που έφτασα σ' αυτόν τον αριθμό συμμετοχών.
- Από αυτό το παιχνίδι έχουν περάσει 12 χρόνια. Πως έχει αλλάξει ο Ράζβαν Ρατς ως ποδοσφαιριστής μέσα σε αυτό το διάστημα;
- Νομίζω ότι τώρα είμαι πιο έμπειρος. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια που έκανα λάθη και νομίζω ότι από κάθε παιχνίδι που έπαιξα, έμαθα κάτι ή προσπαθούσα να μάθω όσα περισσότερα μπορούσα, έτσι ώστε να μην ξανακάνω τα ίδια λάθη.
-Ακόμη μαθαίνεις;
- Ναι! Συνέχεια μαθαίνω. Ακόμη κι αν είσαι έμπειρος παίκτης και είσαι στα 35-36 μπορείς να μάθεις πράγματα ακόμη και από κάποιον ποδοσφαιριστή που είναι αρκετά νεότερος από εσένα.
- Είσαι ένας από τους παίκτες που είχες την τιμή να κατακτήσεις το Europa League. Πως είναι η αίσθηση να κρατάς το τρόπαιο στα χέρια σου;
- Αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Νομίζεις πως είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος και παίκτης στον κόσμο. Το όνειρό μου, βέβαια, ήταν να παίξω σε τελικό Champions League. Δεν πραγματοποίησα αυτό το όνειρό μου, αγωνίστηκα στα προημιτελικά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για μένα. Ήθελα να αγωνιστώ στον τελικό.Ποτέ δεν ξέρεις. Ακόμη το σκέφτομαι.
- Ποιο παιχνίδι δεν θα ξεχάσεις ποτέ και γιατί;
- Είναι πολλά παιχνίδια. Όταν αγωνιζόμουν στη Σαχτάρ Ντόνετσκ είχαμε περισσότερες συμμετοχές στο Champions League παρά στο Europa League, αλλά ακόμη θυμάμαι ένα παιχνίδι κόντρα στην Σάλτσμπουργκ. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε ηττηθεί και στο δεύτερο παιχνίδι στην έδρα μας θέλαμε νίκη με δύο γκολ διαφορά. Ήταν 1-0 μας ισοφάρισαν και χρειαζόμασταν δύο γκολ. Κάναμε το 2-1 στα τελευταία λεπτά και μετά σέντραρα για τον Μπραντάο που σκόραρε και προκριθήκαμε. Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα ματς που έχω παίξει στο Europa League και το θυμάμαι γιατί έδωσα την ασίστ γι' αυτό το τελευταίο γκολ.
- Ραπίντ Βουκουρεστίου, Σαχτάρ Ντόνετσκ και τώρα ΠΑΟΚ. Ποιοί είναι οι προσωπικοί σου στόχοι και πόσο μακριά θεωρείς πως μπορεί να φτάσει η ομάδα στη διοργάνωση;
- Οι στόχοι μου είναι πάντα υψηλοί και ελπίζω ότι η ομάδα θα καταφέρει να περάσει τη φάση των ομίλων. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να αγωνίζομαι στην Ευρώπη και όσο περισσότερο μπορώ να τελειώσω την καριέρα μου στο υψηλότερο επίπεδο. Προς στιγμήν, είμαστε μια καινούρια ομάδα με πολλούς νέους παίκτες- ανάμεσά τους κι εγώ- και καινούργιο προπονητή έτσι θα προσπαθήσουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα, να είμαστε χαρούμενοι έπειτα από κάθε παιχνίδι και να παίζουμε καλά.
- Έπειτα από πέντε επίσημα παιχνίδια ποιο θεωρείς πως είναι το κύριο χαρακτηριστικό του στυλ παιχνιδιού του ΠΑΟΚ;
- Τ' αποτελέσματα δείχνουν ότι δεχόμαστε δύσκολα γκολ. Από αυτήν την οπτική γωνία είμαστε δυνατοί στην άμυνα. Την ίδια στιγμή σκοράρουμε αρκετά γκολ και είμαστε καλή ομάδα κι επιθετικά. Ας περιμένουμε τα παιχνίδια του Europa League για να δούμε τι θα γίνει κι εκεί. Επαναλαμβάνω ότι ελπίζω να έχουμε καλή απόδοση στην Ευρώπη, γιατί είναι σημαντικό για εμάς και τον κόσμο. Όταν συμμετέχεις σε μία από τις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις είσαι "ζωντανός". Είσαι ένας ποδοσφαιριστής που σε γνωρίζουν όλοι.
- Τι γνωρίζεις για τη Ντιναμό Μινσκ και τι πιστεύεις ότι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ για να πάρει τη νίκη;
- Η ανάλυση του αντιπάλου παίζει ρόλο, αλλά δεν υπάρχουν μικρές ομάδες. Το όνομά της μπορεί να μην λέει πολλά, αλλά δεν σημαίνει ότι είμαστε φαβορί. Αυτό ισχύει μόνο στη θεωρία και πρέπει να το δείξεις στο γήπεδο. Να είσαι καλύτερος για να κερδίσεις.
- Επιστρέφεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από έναν χρόνο απουσίας. Τι σημαίνει για εσένα αυτά τα παιχνίδια;
- Πρώτα απ'όλα πρέπει να ευχαριστήσω τον ΠΑΟΚ και γι' αυτό επέλεξα τον ΠΑΟΚ. Είναι η ομάδα που μου δίνει την δυνατότητα να παίξω ξανά στην Ευρώπη, όπως έπαιζα τόσα χρόνια με τη Σαχτάρ και παλιότερα με τη Ραπίντ. Η Ευρώπη είτε είναι Champions League ή Europa League, μοιάζει... με το σπίτι μου και είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα