7ος Όμιλος: Ο Μουρίνιο και οι υπόλοιποι (vids)

Θοδωρής Βασίλης
7ος Όμιλος: Ο Μουρίνιο και οι υπόλοιποι (vids)

bet365

Ο έβδομος όμιλος έχει ξεκάθαρο φαβορί και δεν είναι άλλος από την Τσέλσι. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο κληρώθηκε με αντιπάλους την γερμανική Σάλκε, την πορτογαλική Σπόρτινγκ Λισαβόνας και τους Σλοβένους της Μάριμπορ.

Οι «μπλε» είναι το το φαβορί του ομίλου και θα πρέπει να αυτοκτνήσουν για να χάσουν όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρωτιά. Η Τσέλσο ενισχύθηκε σημαντικά το καλοκαίρι αποκτώντας παίκτες που από την πρώτη ημέρα κάνουν την διαφορά. Ντιέγκο Κόστα, Φάμπρεγκας, και Κουρτουά έχουν ενισχύσει τους Λονδρέζους που δείχνουν από νωρίς τα δόντια τους στο πρωτάθλημα ως πρώτοι έχοντας το απόλυτο.

Από την πλευρά της η Σάλκε θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει το στάτους της και να είναι αυτή που θα ακολουθήσει την Τσέλσι στη νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Γερμανοί του Κέλερ δεν έχουν ξεκινήσει καθόλου καλά την σεζόν, έχοντας αποκλειστεί στο Κύπελλο από την Δυναμό Δρέσδης, ενώ και στο πρωτάθλημα μετά από τρεις αγωνιστικές ψάχνουν ακόμα την πρώτη τους νίκη.

Η ομάδα που μπορεί να μπει σφήνα ανάμεσα σε Τσέλσι και Σάλκε είναι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τα «λιοντάρια την περασμένη σεζόν τερμάτισαν στην δεύτερη θέση πίσω από την Μπενφίκα και δείχνουν να επιστρέφουν ξανά στο προσκήνιο.

Τέλος, τον όμιλο συμπληρώνει η Μάριμπορ η οποία έκανε το μεγάλο μπαμ των προκριματικών αποκλείοντας την Σέλιτκ μέσα στην Γλασκώβη και δίνει το παρών στους ομίλους για πρώτη φορά μετά το 1999.

Το φαβορί: Τσέλσι. Ο ίδιος ο Μουρίνιο να έκανε την κλήρωση καλύτερη δεν θα έβρισκε. Ο όμιλος είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των Λονδρεζων που αναμένεται χωρίς σοβαρές δυσκολίες να εξασφαλίσουν όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και την πρωτιά. Άλλωστε ομάδες όπως η Σάλκε, η Μάριμπορ και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας δεν μπορούν να προβληματίσουν την Τσέλσι.

Μπορεί την έκπληξη: Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι Πορτογάλοι κατάφεραν την περσινή σεζόν με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ να αναγεννηθούν και μετά από συνεχόμενες άσχημες σεζόν, να τερματίσουν στην δεύτερη θέση πίσω από την πρωταθλήτρια Μπενφίκα. Το καλοκαίρι έκαναν το μπαμ με την επιστροφή του Νάνι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ αποκτήθηκαν παίκτες εργαλεία όπως ο Αργεντινός Σίλβα, αλλά και ο γνωστός μας Σικαμπάλα. Αν εξαιρέσει την Τσέλσι, τόσο η Σάλκε όσο και η Μάριμπορ είναι ομάδες στα μέτρα των «λιονταριών» και οι Πορτογάλοι ευελπιστούν ότι θα είναι αυτοί που θα κλέψουν τελικά την δεύτερη θέση και την πρόκριση.

Μπορεί την γκέλα: Η Σάλκε. Η γερμανική ομάδα προέρχεται από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, αλλά δεν είναι η ομάδα που φοβίζει. Οι «βασιλικοί μπλε» προσπαθούν να κάνουν την υπέρβαση εντός συνόρων τα τελευταία χρόνια, αλλά στην πορεία κάπου κολλάνε. Με βάση την κλήρωση είναι το δεύτερο φαβορί πίσω από την Τσέλσι, αλλά Μάριμπορ και Σπόρτινγκ όχι μόνο μπορούν να την κοιτάξουν στα μάτια, αλλά ακόμα και να την αποκλείσουν από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα αστέρια: Ντιέγκο Κόστα. Ήταν ο διακαής πόθος του Ζοσέ Μουρίνιο για την θέση του επιθετικού και δεν δίστασε ούτε μία στιγμή να καλύψει την ρήτρα των 32 εκατ. λιρών που είχε ο 26χρονος στράικερ με την Ατλέτικο. Και ο ίδιος δεν απογοήτευσε τον Μουρίνιο. Από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στο Λονδίνο κάνει την διαφορά. Ο Κόστα ξεκίνησε τα όργια έχοντας ήδη επτά γκολ σε τέσσερις αναμετρήσεις με την φανέλα της Τσέλσι και δείχνει ότι επιτελους βρέθηκε ο άνθρωπος που θα δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα που είχαν οι Λονδρέζοι στην επίθεση τα τελευταία χρόνια.

Το κάστρο: Veltins Arena. Αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης με τους οπαδούς της Σάλκε να δημιουργούν σε κάθε ματς φανταστική ατμόσφαιρα. Άνοιξε τις πόρτες στο κοινό το 2001 και προσφέρει μία μοναδική ποικιλία εκδηλώσεων αποτελώντας το καμάρι του Γκελσενκίρχεν. Κάθε ματς της Σάλκε είναι sold out και είναι από αυτά τα γήπεδα που χαίρεσαι να τα απολαμβάνεις.

Ο καθηγητής του πάγκου: Ζοσέ Μουρίνιο. Ότι και να πεις για αυτόν τον άνθρωπο είναι λίγο. Ο λόγος για τον Ζοσέ Μουρίνιο ο οποίος στον δεύτερο χρόνο επιστροφής του στην Τσέλσι έχει βάλει στόχο να κατακτήσει αυτό που του λείπει με τους «μπλε». Το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ο Special One και αυτό τα λέει όλα για την καριέρα και την προσωπικότητα του Πορτογάλου τεχνικού.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα