5ος Ομιλος: Μόνο η Μπάγερν σίγουρη (vids)

Παναγιώτης Παλλαντζάς
5ος Ομιλος: Μόνο η Μπάγερν σίγουρη (vids)

bet365

Ομιλος του θανάτου και φέτος στο Champions League, με την Μπάγερν να ξέρει ότι θα ζήσει ενώ Μάντσεστερ Σίτι και Ρόμα θα... σκοτωθούν μεταξύ τους!

Με την UEFA να έχει βγάλει και τις ομάδες από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση του Αυγούστου, ο όμιλος με Μπάγερν, Σίτι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έψηνε ιδιαίτερα κανέναν. Για να γίνουν καλύτερα τα πράγματα, από το 4ο γκρουπ βγήκε η Ρόμα και για να δέσει κι άλλο το σκηνικό, ήρθε η μεταγραφή του Μεχντί Μπενάτια. Ο Μαροκινός αμυντικός ήθελε να φύγει από τους Τζαλορόσι και έφυγε αλλά την βραδιά που θα επιστρέψει ως αντίπαλος στο «Ολίμπικο«, αυτό που θα ζήσει δεν θα του αρέσει καθόλου.

Η παράδοση που θέλει κάθε χρόνο να υπάρχει ένας όμιλος θανάτου συνεχίστηκε και φέτος, με το φαβορί πάντως να υπάρχει και να ξεχωρίζει. Η Μπάγερν ξέρει ότι θα είναι σίγουρα στους «16», ακόμη κι αν χάσει βαθμούς από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που στα χαρτιά τερματίζει 4η. Οι Σίτι και Ρόμα, όμως, θα τα δώσουν όλα για το δεύτερο εισιτήριο και στις αναμετρήσεις τους θα πέσουν κορμιά. Γερμανοί, Ιταλοί και Αγγλοι υπόσχονται πλούσιο θέαμα και πολύ πάθος στις έξι αγωνιστικές, με τους Ρώσους να θέλουν να κάνουν την ζημιά. Σύμμαχος τους, το γεγονός ότι έχουν τα περισσότερα επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους και φυσικά... ο καιρός στη Μόσχα!

Το φαβορί: Η Μπάγερν Μονάχου δεν είναι απλά το φαβορί για την 1η θέση στον όμιλο αλλά και μία από τις επικρατέστερες για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι Βαυαροί, στη δεύτερη χρονιά του Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο τους, θέλουν όσο τίποτα άλλο να βρεθούν στον... εντός έδρας τελικό του Βερολίνου και αναμένεται να δείξουν τις διαθέσεις τους από νωρίς. Ο όμιλος δεν είναι εύκολος αλλά, κακά τα ψέματα, ακόμη και οι άνθρωποι της Σίτι ή της Ρόμα ξέρουν ότι η Μπάγερν είναι ανώτερη και όλα κρίνονται από αυτή. Οι Γερμανοί είναι οι πιο δυνατοί, οι πιο έμπειροι και αυτοί που σε κάθε αγώνα θα κατεβούν για να κάνουν το παιχνίδι τους και όχι να προσαρμοστούν σε αυτό του αντιπάλου. Ακόμη ένας τρόπος για να ξεχωρίζει το φαβορί.

Μπορεί την έκπληξη: Οταν έγινε η κλήρωση των ομίλων, ο πρόεδρος της Ρόμα, Τζέιμς Παλότα, ήταν σαφής: «Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολος ο όμιλος αλλά δύσκολο θα είναι και για τους άλλους να αντιμετωπίσουν εμάς». Οι Τζαλορόσι επιστρέφουν στην κορυφαία διοργάνωση μετά από χρόνια και το κάνουν όπως πρέπει... Με δυνατή ομάδα, δηλαδή, και με ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Μπορεί ο πρώτος στόχος των Ρωμαίων φέτος να είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αδιαφορήσουν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μια ενδεχόμενη πρόκριση, στο κάτω-κάτω, θα τονώσει την αυτοπεποίθηση όλων στην Αιώνια Πόλη και ο Ρούντι Γκαρσία με τους παίκτες του ετοιμάζονται για μια μεγάλη γιορτή. Και με στόχο τις... κηδείες στους άλλους!

Μπορεί την γκέλα: Το έπαθε το 2012, το έπαθε το 2013, γιατί να μην το πάθει και φέτος; Η Μάντσεστερ Σίτι έχει... 1/3 στους ομίλους του Champions League την τελευταία τριετία και η φετινή κλήρωση δεδομένα επανέφερε κακές σκέψεις. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας μπορεί να έχει τέτοιο ρόστερ ώστε ο Μανουέλ Πελεγκρίνι να έχει λύσεις ανά πάσα στιγμή αλλά δεν έχει ακόμη... αέρα εκτός συνόρων. Η Σίτι θα αρχίσει τον όμιλο σαν δεύτερο φαβορί πίσω από την Μπάγερν Μ. αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι θα νιώσει και έκπληξη αν τελικά μείνει στην 3η θέση, πίσω από την Ρόμα. Το ίδιο, άλλωστε, είχε πάθει το 2012 από μια άλλη ιταλική ομάδα (Νάπολι) ενώ ένα χρόνο μετά, το '13, τα πήγε ακόμη... καλύτερα, με την τελευταία θέση του γκρουπ πίσω και από τον Αγιαξ.

Τα αστέρια: Καταρχάς, για να βάζουμε τα πράγματα στην σωστή θέση, σεβασμός στον Φραντσέσκο Τότι. Παικταράδες υπάρχουν πολλοί στον όμιλο, θρύλος όμως ένας. Από εκεί και πέρα, θα είναι για ακόμη μία σεζόν απόλαυση οι κούρσες και τα σλάλομ των Ρόμπεν και Ριμπερί, όπως είναι απολαυστική η δουλειά που κάνει ο Σβαϊνστάιγκερ στο κέντρο ή ο Λαμ, όπου κι αν τον χρησιμοποιεί ο Γκουαρντιόλα. Ο Αγουέρο είναι αυτός που θα αναλάβει να δώσει στη Σίτι τα γκολ που χρειάζεται, με τον Τουρέ να αναλαμβάνει την... βρώμικη δουλειά που απαιτείται, με την Ρόμα να προσθέτει την ταχύτητα του Ζερβίνιο, την τεχνική του (πρωτάρη) Ιτούρμπε και... τα πάντα όλα του Ντε Ρόσι.

Το κάστρο: Το επιβλητικό «Allianz Arena», χωρητικότητας 70.000 θεατών, είναι η έδρα της Μπάγερν και το γήπεδο που καμία ομάδα δεν θέλει να πάει με την υποχρέωση να πάρει αποτέλεσμα. Εξαιρέσεις, φυσικά, υπάρχουν αλλά ο κανόνας θέλει τους Βαυαρούς να είναι ακόμη πιο δυνατοί εκεί. Με τους οργανωμένους στο πέταλο να κάνουν το καθήκον τους παρά τις κόντρες που υπάρχουν κατά καιρούς με την διοίκηση, η Μπάγερν μπαίνει στο «Allianz Arena» έτοιμη να πνίξει τον αντίπαλο από το ξεκίνημα. Καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο, με την κατάλληλη ακουστική, αποτελεί ακόμη ένα ισχυρό όπλο για τους Βαυαρούς και πολύ υψηλό εμπόδιο για τον αντίπαλο.

Ο καθηγητής του πάγκου: Η πρώτη σεζόν του Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της Μπάγερν ήταν πολύ καλή, με το νταμπλ που κατέκτησε. Δεν ήταν τέλεια, όμως, επειδή δεν κράτησε το τρόπαιο του Champions League στο Μόναχο. Υπερβολικό να θεωρείται κάποιος αποτυχημένος όταν δεν κατακτά αυτή την κούπα αλλά ο ντόρος που έγινε γύρω από τον Πεπ όταν ανέλαβε την Μπάγερν, όπως και το συμβόλαιο των 17 εκατ. ευρώ ετησίως, επηρεάζουν το πώς κρίνεται. Πάνω από όλα, όμως, οι απαιτήσεις υπάρχουν λόγω του παλμαρέ του: Τρία πρωταθλήτρια Ισπανίας, δύο ισπανικά κύπελλα, τρία ισπανικά Σούπερ Καπ, δύο Champions League, τρία ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, τρία Διηπειρωτικά κύπελλα, ένα πρωτάθλημα Γερμανίας, ένα γερμανικό κύπελλο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα