«Να χρησιμοποιεί νόμιμα το γήπεδο ο Λεβαδειακός»

Νίκος Τσιώκος
«Να χρησιμοποιεί νόμιμα το γήπεδο ο Λεβαδειακός»

bet365

Η νέα δήμαρχος Λιβαδειάς, Γιώτα Πούλου εξέφρασε την επιθυμία της νέας δημοτικής αρχής ο Λεβαδειακός να χρησιμοποιεί νόμιμα το Δημοτικό Στάδιο, με τους Βοιωτούς να τονίζουν πως όσα λέει είναι ψέματα.

Συνεχίζεται η κόντρα του Λεβαδειακού με τον Δήμο Λιβαδειάς, σε ό,τι έχει να κάνει με τη χρήση του γηπέδου. Αυτός ήταν ο λόγος που το ματς της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, ενώ αυτό με τον Πανθρακικό έγινε κανονικά στο Δημοτικό Στάδιο. Με αφορμή το εν λόγω θέμα, η νέα δήμαρχος της πόλης, Γιώτα Πούλου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Σε αυτή τόνισε πως το πρόβλημα... κληρονομήθηκε από τις δύο προηγούμενες δημοτικές αρχές και ότι επιθυμία της νέας είναι οι Βοιωτοί να χρησιμοποιούν νόμιμα το γήπεδο. «Η νέα Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά έχω την υποχρέωση να ενημερώσω τους Δημότες για όσα συνέβησαν σχετικά με την χρήση του Δημοτικού Σταδίου από την ΠΑΕ Λεβαδειακός για τον χτεσινό αγώνα στο πλαίσιο της Σούπερ Λιγκ.

Το πρόβλημα είναι γνωστό γιατί διαρκεί πολλά χρόνια και το έχουμε "κληρονομήσει" από τις δύο τελευταίες Δημοτικές Αρχές. Από τη στιγμή που αναλάβαμε προσπαθήσαμε να βρούμε λύση, σύμφωνα με την πρόταση που κατ' επανάληψη έχουμε διατυπώσει (αποτελεί και προεκλογική μας δέσμευση) και η οποία συνοψίζεται στην υπογραφή σύμβασης, ως προϋπόθεση για τη χρήση του Δημοτικού Σταδίου από την ΠΑΕ Λεβαδειακός.

Για τις μέχρι σήμερα εκατέρωθεν απαιτήσεις αρμόδια είναι πλέον η Δικαιοσύνη, στην οποία έχει προσφύγει η ΠΑΕ Λεβαδειακός. Υπενθυμίζω ότι στο πλαίσιο αυτής της διένεξης, δεν πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι Λεβαδειακού-ΠαναθηναΪκού (23-8-2014), επειδή μετά την κοινοποίηση σχετικού εγγράφου του ΑΠΟΔΗΛ, δεν δόθηκε έγκριση τέλεσης του αγώνα από την Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Η νέα Δημοτική Αρχή εξάντλησε όλα τα περιθώρια για να βρεθεί μια έστω και προσωρινή συμβιβαστική λύση, δηλαδή ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ ΑΠΟΔΗΛ και ΠΑΕ Λεβαδειακός που θα επέτρεπε τη διεξαγωγή του χθεσινού και του επόμενου αγώνα, με τον όρο της υπογραφής σύμβασης σε διάστημα ενός μήνα.

Η ΠΑΕ Λεβαδειακός ανέλαβε να συντάξει αυτό το συμφωνητικό, αλλά αθετώντας τη δέσμευσή της, κατέφυγε σε παρασκηνιακές ενέργειες και παρελκυστικές τακτικές. Οι δικές μας ενέργειες έγιναν και θα εξακολουθούν να γίνονται, με σεβασμό στα θεσμικά όργανα διοίκησης του Δήμου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ΑΠΟΔΗΛ είναι ο νόμιμος, θεσμικός διαχειριστής του Δημοτικού Σταδίου με αποφασιστικές αρμοδιότητες. Δυστυχώς ο κ. Περιφερειάρχης δεν επέδειξε τον ίδιο σεβασμό στους θεσμούς. Υπέγραψε την άδεια διεξαγωγής του αγώνα παρακάμπτοντας τον ΑΠΟΔΗΛ ενώ δεν διαβουλεύτηκε, ούτε καν ενημέρωσε τον Δήμο Λεβαδέων.

Η απόφασή του, που αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» στηρίζεται σε δήλωση του πρώην Δημάρχου Λεβαδέων, που ήταν αναρμόδιος τότε και σήμερα, χωρίς καμιά αναφορά στο έγγραφο του ΑΠΟΔΗΛ, του μοναδικού αρμόδιου φορέα, προς τη Διεύθυνση Υγείας. Πρόκειται για ένα σοβαρό θεσμικό ολίσθημα και ένα αρνητικό πρώτο δείγμα γραφής του νέου Περιφερειάρχη.

Αν η απόφασή του οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση και τεκμηρίωση περιμένουμε να επανορθώσει. Τέλος, επαναλαμβάνουμε τη θέση της νέας δημοτικής αρχής ότι επιθυμεί η ΠΑΕ Λεβαδειακός να χρησιμοποιεί το Δημοτικό Στάδιο με κανόνες νομιμότητας διαφάνειας επ' ωφελεία και των Δημοτών», ήταν τα λόγια της.

Κάτι, βέβαια, που δεν έμεινε ασχολίαστο από την ΠΑΕ, που εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως όσα είπε η κ. Πούλου είναι ψέματα. «Σε απάντηση των όσων αναφέρθηκαν στην σημερινή συνέντευξη τύπου της νέας Δημάρχου Λεβαδέων, η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ απαντά: "ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ". Σε προσκαλούμε-προκαλούμε σε ανοικτό διάλογο όπου θες κι όποτε θες, για να λάμψει η αλήθεια», αναφέρει η ανακοίνωση του Λεβαδειακού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα