Τα χρήματα της UEFA στις ελληνικές ομάδες

Gazzetta team
Τα χρήματα της UEFA στις ελληνικές ομάδες

bet365

Τα ποσά που θα μοιράσει στους... Ευρωπαίους ανακοίνωσε η UEFA, με τις Ελληνικές ομάδες να μαθαίνουν το μερίδιό τους.

Ευρώπη από χρυσό... Η UEFA ανακοίνωσε τα ποσά που θα μοιραστούν οι ομάδες που συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με το Τσάμπιονς Λιγκ να κλέβει και πάλι την παράσταση, ενώ σημαντική οικονομική ανάσα θα πάρουν και οι ομάδες του Γιουρόπα. Φυσικά, το Ελληνικό ενδιαφέρον είναι μεγάλο, αφού μετά από καιρό, έχουμε και πάλι έντονη εκπροσώπηση με τέσσερις ομάδες να συμμετέχουν στους ομίλους.

Ο Ολυμπιακός, που για ακόμα μία σεζόν βρίσκεται στα «αστέρια», έχει εξασφαλισμένα τα 8,6 εκατ. ευρώ συν το market pool, ενώ θα παίρνει 1 επιπλέον εκατ. για κάθε νίκη και 500.000 για κάθε ισοπαλία. Όσο για τις ομάδες του Γιουρόπα, δηλαδή τους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Αστέρα, το ποσό είναι μεν μικρότερο, αλλά όχι ευκαταφρόνητο.

Συγκεκριμένα, οι τρεις Ελληνικές ομάδες θα λάβουν από 1,3 εκατ. ευρώ για την συμμετοχή τους στους ομίλους, ενώ 200.00 και 100.000 ευρώ είναι το «δώρο» για κάθε νίκη και ισοπαλία αντίστοιχα. Αν σε αυτά υπολογίσουμε και το market pool, το ποσό ανεβαίνει ακόμα περισσότερο, ενώ το ίδιο ισχύει και σε ενδεχόμενη πρόκριση στην επόμενη φάση.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα