Μίτσελ: «Πανέτοιμοι και χωρίς φόβο» (vid)

Μίτσελ: «Πανέτοιμοι και χωρίς φόβο» (vid)

Δημήτρης Τομαράς
Μίτσελ: «Πανέτοιμοι και χωρίς φόβο» (vid)

bet365

Ο Μίτσελ μίλησε για την πρεμιέρα του Ολυμπιακού και το ματς με την Ατλέτικο, τονίζοντας ότι η ομάδα του είναι πανέτοιμη για μάχη με τους «ροχιμπλάνκος»!

Ο Μίτσελ με τον Ρομπέρτο έδωσαν το δικό τους σύνθημα για την μεγάλη... μάχη με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι δύο Ισπανοί έστειλαν το μήνυμα της πλήρους ετοιμότητας ενόψει του αγώνα με τους Ισπανούς, ξεκαθαρίζοντας πως θα δώσουν τα πάντα για να ικανοποιήσουν τον κόσμο. Ρεσιτάλ από ατάκες ξανά από τον ερυθρόλευκο κόουτς.

Ο Μίτσελ τόνισε στην συνέντευξη Τύπου για:

Την μεγάλη δυσκολία του αγώνα με την Ατλέτικο και το εάν θα είναι ο πιο δυνατός αντίπαλος: Για εμάς όλα τα ματς και της 1ης και της 2ης και της 3ης αγωνιστικής είναι δύσκολα. Γνωρίζουμε καλά τις δυσκολίες της διοργάνωσης. Ίσως το τελευταίο αποτέλεσμα στην Ισπανία για την Ατλέτικο βοηθάει πολύ στο να καταλάβουν όλοι το πόσο δύσκολο αντίπαλο θα έχουμε αύριο. Εγώ το περίμενα αυτό το αποτέλεσμα όμως από την άλλη ήταν ένα... βοήθημα για τον κόσμο. Για να καταλάβει το τι είναι η Ατλέτικο.

Το τι έχει ο Σιμεόνε και η ομάδα του και το πως την έχει διαμορφώσει: Πιστεύω πως οφείλεται σε τρία πράγματα. Το πρώτο πως γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα. Έχει φτιάξει μία ομάδα που παίζει ομαδικά. Που παίζει συλλογικά. Και τρίτο και το πιο σημαντικό είναι το αφεντικό. Και από άποψης τεχνικής και για τις μεταγραφές. Από έξω βλέπουμε όλοι πως αυτός διατάζει για τα πάντα και το κάνει καλά. Αυτό τον κάνει να είναι αναγνωρίσιμος.

Τις διαφορές με την περσινή πρεμιέρα και τις ομοιότητες: Θυμάμαι την ομοιότητα με την περσινή συνέντευξη Τύπου. Που λέγαμε πως θα αντιμετωπίζαμε μία ομάδα αστέρων. Λέγαμε πως θα πολεμήσουμε. Δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε όμως αποδείξαμε την αξία μας και δείξαμε στην συνέχεια πως λέγαμε αλήθεια. Η βάση είναι η ίδια στην διοργάνωση. Εάν δεν είσαι στο μάξιμουμ και ίσως πιο πάνω από αυτό θα το πληρώσεις. Είναι μία σκληρή διοργάνωση.

Την... σκληράδα και την τακτική της Ατλέτικο: Δεν γνωρίζω καμία ομάδα που εάν παίζει άσχημα κερδίζει. Και ειδικά για την Ατλέτικο που παίζει καλά. Νομίζω όμως πως έχουμε κάτι πιο δυνατό από ένα απλό νεροπίστολο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να δούμε τα στοιχεία του αντιπάλου και να τον βλάψουμε. Λογικά δεν γνωρίζω το τι θα συμβεί ως αποτέλεσμα. Αυτό που εμείς έχουμε είναι πως είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την διοργάνωση. Έχουμε την εμπειρία και μπορούμε. Βέβαια όταν γνωρίζεις καλά τον αντίπαλο στο τέλος μπορεί να υποφέρεις. Εγώ απλά στήνω την ομάδα. Εκείνοι που αντιμετωπίζουν το παιχνίδι είναι οι παίκτες. Εάν στον κόσμο μας δεν το προσφέρουμε αυτό τότε δεν ξέρουμε το βράδυ πως θα πάμε για φαγητό. Μόνο και μόνο για την προσπάθεια που κάνουν για να γεμίσουν το γήπεδο και την υποστήριξή τους 2 ώρες πριν.

Τις αλλαγές στην Ατλέτικο και το πόσο διαφορετική μπορεί να είναι: Δεν είναι ούτε πιο καλή ούτε χειρότερη. Έχει αλλάξει τόσους παίκτες και συνεχίζει να παίζει καλά. Έφτασε πέρυσι στον τελικό και τον έχασε για μία ανάσα. Αυτό λέει πολλά. Επειδή παίζουν ένα πολύ καλό ομαδικό παιχνίδι δεν μπορείς να καταλάβεις τις διαφορές σε πρόσωπα. Ακόμα και εάν είναι οι ίδιοι με πέρυσι είναι πολύ καλοί.

Την τακτική και την προσέγγιση και το εάν θα είναι το ίδιο επιθετικός με πέρυσι ο Ολυμπιακός: Πιστεύω πως ναι. Δεν με φαντάζομαι να λέω στους παίκτες μας πριν το παιχνίδι 'παιδιά πάμε να χάσουμε'. Εάν τους το λέγαμε αυτό θα έλεγαν ο 'παππούς τα έχει χάσει'. Δεν χρειάζεται πάντα να παίζεις με τον ίδιο τρόπο για να νικάς. Με 3 φορ ή... 6 μέσους.

Για παράδειγμα η Μπάγερν παίζει με περίπου ίδιο τρόπο με την Ατλέτικο και αγωνίζεται πειστικά. Εμείς θα πάμε αύριο για να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε αποτέλεσμα. Ένα από αυτά που είδαμε φέτος είναι πως παίξαμε ματς με διάφορα συστήματα και πάντα μέναμε ικανοποιημένοι. Όχι η ιδέα. Αυτή δεν αλλάζει. Αυτό που δεν κάνουμε ποτέ είναι να μην αγωνιζόμαστε με γκολκίπερ.

Τους τρεις φορ και το ποιός θα παίξει και το ματς με την Λεβερκούζεν και στο πόσο πιθανό είναι να γίνει ξανά αυτό: Θα σας το πω μετά ιδιαιτέρως για τον φορ και το ποιός θα παίξει. Δεν θα το πείτε σε κανέναν. Στο τένις; Ή στο ποδόσφαιρο; Είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Μακάρι να γινόταν. Όμως η κατάσταση της Ατλέτικο δεν έχει καμία σχέση με αυτή της Λεβερκούζεν που μετά τον τελικό είχε αλλάξει σχεδόν όλη την ομάδα. Έχει όμως καλή μνήμη.

Την σύγκριση με τον όμιλο πέρυσι το πως το αντιμετωπίζει και το κατά πόσον είναι πιο εύκολο ή δύσκολο: Πιστεύω πως η κατάσταση είναι το ίδιο δύσκολη με πέρυσι. Με την έννοια πως οι 2 πρώτες ομάδες είναι πιο καλές από εμάς. Οπότε είναι περίπου το ίδιο ξεκίνημα. Με την δυναμική που έχει η Ατλέτικο μπορεί να προχωρήσει και να φτάσει ξανά ψηλά.

Την ομάδα σε σχέση με την περασμένη περίοδο: Μοιάζει με πέρυσι η κατάστασή μας. Έπρεπε να ενσωματώσουμε πολλά νέα παιδιά. Είχαμε πολλές αποχωρήσεις και αφίξεις την τελευταία εβδομάδα. Έπρεπε λοιπόν να προχωρήσουμε μέσα από αλλαγές.

Την προσέγγιση του ΟΦΗ σε σχέση με την Ατλέτικο Μαδρίτης και την... μετάβαση ανάμεσα στα δύο ματς: Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση αυτή. Έχουμε εκμεταλλευτεί την προετοιμασία, τα φιλικά και τα επίσημα ματς. Δεν βασίζουμε την προετοιμασία σε μία προπόνηση. Έχουμε προετοιμαστεί ώστε να παίξουμε ότι στιλ χρειαστεί. Δεν θα γίνει κάποια δραστική ή ριζική αλλαγή. Εμείς προσπαθούμε να έχουμε κοινά στοιχεία. Να παίξουμε καλά σε επίθεση και άμυνα και να έχουμε κατοχή μπάλας. Να κάνουμε καλά αυτό που ξέρουμε.

Τα ματς με την Ατλέτικο και τα συναισθήματα που του έχουν επιφέρει: Ναι. Είχα πάντα έντονα συναισθήματα. Γιατί για μένα ήταν πάντα ο πραγματικός αιώνιος αντίπαλος. Όχι η Μπαρτσελόνα. Πάντα τους το έλεγα αλλά δεν με πίστευαν.

Ο Ρομπέρτο από μέρους του είπε για:

Τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός: Είμαστε μία ομάδα που θα μείνουμε και θα μένουμε πάντα πιστοί στο στιλ του παιχνιδιού μας. Ο καθένας με τις δυνάμεις του θα προσπαθήσει να παρουσιαστεί πιο δυνατός και να κάνει το καλύτερο.

Το εάν είναι μία προσωπική εκδίκηση: Ρεβάνς και εκδίκηση όχι. Το βλέπω απλά σαν παίκτης του Ολυμπιακού. Θα κάνω τα πάντα. Σαν μία ευκαιρία να παρουσιάσω τον εαυτό μου για την Εθνική. Όλα σαν ευκαιρία. Πάντα ο στόχος μου. Το βλέπω όμως ως γκολκίπερ της ομάδας.

Τον ίδιο και το Τσάμπιονς Λιγκ και το περιβραχιόνιο του αρχηγού: Πέρυσι ήταν μία πολύ καλή χρονιά για μένα και την ομάδα. Θέλουμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Είναι τιμή για μένα να φοράω το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Είναι ένα μεγάλο βάρος και θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο και να φανώ αντάξιος όπως οι προκάτοχοί μου.

Το τι έχει πει στους συμπαίκτες του για την Ατλέτικο: Μία ομάδα που έχει φτάσει τελικό καθορίζει μόνη της τον εαυτό της. Είναι μία ομάδα με μεγάλη δύναμη. Ψυχολογική και πραγματική. Την γνωρίζω την δύναμη. Την έχω νιώσει. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε όλες μας τις γνώσεις για τον αντίπαλο αύριο. Να τις αξιοποιήσουμε για να φτάσουμε στον στόχο μας.

Το εάν γίνεται να μην δεχθεί γκολ ο Ολυμπιακός: Ναι. Είναι εφικτό. Μπορεί να γίνει. Να κάνουμε όσα ξέρουμε. Εάν γίνει θα είναι πιο κοντά στον στόχο της η ομάδα. Ο πρώτος στόχος θα είναι να κερδίσουμε. Ο δεύτερος η νίκη χωρίς να δεχθούμε γκολ.

Το κατά πόσον μπορούν να αισθάνονται φόβο: Φόβο δεν νιώθουμε όχι. Είμαστε πανέτοιμοι. Ξέραμε πως όποια και εάν αντιμετωπίζαμε θα ήταν μία πρωταθλήτρια. Εμείς κάναμε μία καλή σεζόν πέρυσι. Παίξαμε και καλά με τον ΟΦΗ. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την χρονιά σε μία διοργάνωση που έχει μόνο δύσκολα ματς.

Την παρουσία παικτών από την Πριμέρα και στο πόσο αυτή βοηθάει: Όσοι την αντιμετώπισαν στο παρελθόν θα είναι πλεονέκτημα για εμάς. Και αυτό γιατί την γνωρίζουν. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλά στα πρώτα ματς. Ότι και να γίνει αύριο δεν θα συμβεί επειδή δεν θα γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα