Καλλονή-Παναθηναϊκός 1-0

Νίκος Αθανασίου
Καλλονή-Παναθηναϊκός 1-0

bet365

Ο Παναθηναϊκός για 3ο σερί ματς βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά αυτή την φορά ούτε το γύρισε, ούτε... έσωσε τον βαθμό! Το γκολ του Λεοζίνιο έδωσε μια ιστορική νίκη (1-0) στην Καλλονή! Αποβολή σε ανατροπή του Κλωναρίδη... χάρισε ο Τριτσώνης.

Με 4-2-3-1 η Καλλονή

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Καλλονή υποδέχθηκε έναν μεγάλο αντίπαλο στην φυσική της έδρα, με στόχο να παλέψει για το καλύτερο. Ο Γιάννης Ματζουράνης παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, με τους ακραίους μπακ να έχουν εντολή να συγκλίνουν αρκετά, ώστε να δίνουν βοήθειες στο μαρκάρισμα του Κλωναρίδη.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Χογκ, αριστερό μπακ ο Γιορέντε, δεξί ο Αντέτζο και στο κέντρο της άμυνας ο Αναστασιάδης με τον Βαλλιό. Κειτά και Καλτσάς στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στο δεξί «φτερό» ο Μανούσος, στο αριστερό ο Ναβάρο, σε ελεύθερο ρόλο ο Λεοζίνιο και στην κορυφή ο Χουάνμα.

Ενδεκαδάτο ντεμπούτο για Μπούι

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Αναστασίου πήγε στο... κλασσικό 4-4-2 σε ρόμβο, δίνοντας για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι, φανέλα βασικού στον Μπούι. Ο Κοτσόλης υπερασπίστηκε την «πράσινη» εστία, δεξί μπακ ο Μπούρμπος, αριστερό ο Νάνο και ο Σίλντενφελντ με τον Κουτρουμπή δίδυμο στα στόπερ. Ο Μέντες ήταν ο «κόφτης», έχοντας μπροστά του Ζέκα και Μπούι. Ατζαγκούν σε ρόλο επιτελικού μέσου και ο Κλωναρίδης με τον Πέτριτς μπροστά.

Έκλεισε τα μάτια ο Τριτσώνης!

Όταν ήμασταν μικροί μας μάθαιναν πως πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Έτσι θα έπρεπε να είναι και απόψε στην Μυτιλήνη. Ο Τριτσώνης είχε διαφορετική άποψη. Ο ρέφερι από τον σύνδεσμο της Αθήνας... κατάφερε να μην δει την ανατροπή του Κλωναρίδη από τον Χογκ. Ένα μαρκάρισμα που συνιστά αποβολή για τον πορτιέρο της Καλλονής, μιας και ο επιθετικός του «τριφυλλιού» έφευγε μόνος του σε κενή εστία, έχοντας «τσιμπήσει» την μπάλα στην πλάτη της άμυνας. Η φάση αυτή πριν καλά καλά συμπληρωθεί το δεκάλεπτο(9') θα ανέτρεπε τις ισορροπίες με το... καλημέρα αλλά τόσο ο διαιτητής όσο και η επόπτης(Κουρομπίλια) δεν υπέδειξαν την παράβαση.

Το... χάδι του Λεοζίνιο

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής. Είχε καλές στιγμές κυρίως με τον Πέτριτς, αλλά ο Κροάτης δεν βρήκε στόχο. Ειδικά στην φάση του 27' ο Κροάτης «σηκώθηκε» μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Η Καλλονή κατάφερε μετά το ημίωρο να ισορροποήσει, έριξε κάποιες... προειδοποιητικές βολές με τον Χουάνμα, ωστόσο, ο Κοτσόλης φώναξε «παρών»!

Κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει στο 35', όταν μετά το λάθος του Κουτρουμπή, ο Λεοζίνιο «ζύγισε» το αριστερό έξω από την περιοχή και άφησε... άγαλμα τον έμπειρο πορτιέρο! Η Καλλονή κόντρα στην ροή του ματς έμπαινε σε ρόλο οδηγού, αναγκάζοντας τον Παναθηναϊκός για τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος να πρέπει να κάνει την ανατροπή.

Μοιραίος ο Πέτριτς!

Στην επανάληψη ο Αναστασίου προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Έριξε στο παιχνίδι τον Λαγό και τον Μπαϊράμι, γύρισε στο κέντρο της άμυνας τον Μέντες και ο Παναθηναϊκός έγινε πιο απειλητικός, ειδικά μετά την καθυστερημένη είσοδο του Καρέλη. Οι «πράσινοι» δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά για ακόμη ένα παιχνίδι κατάφερε να τις σπαταλήσεις. Ειδικά οι δύο φάσεις του Πέτριτς(71', 72') σε αυτό το επίπεδο και όταν καλείσαι να γυρίσεις το ματς, απαγορεύεται να χάνονται!

Στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι έπαιξαν έξυπνα με τον χρόνο, έπεφταν στο έδαφος και οι παίκτες του «τριφυλλιού» έπεσαν στην παγίδα. Εκνευρίστηκαν και μέχρι και το φινάλε δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ούτε μία φάση για την ισοφάριση! Η Καλλονή κατάφερε να κρατήσει μέχρι τέλους το υπέρ της 1-0 και να πάρει ένα σπουδαίο «τρίποντο»!

MAN OF THE MATCH: Συγκλονιστική παρουσία από τον Κειτά στην μεσαία γραμμή του γηπέδου. Ο υψηλόσωμος χαφ «αναχαίτισε» τις περισσότερες από τις επιθέσεις του Παναθηναϊκού, κέρδισε αρκετές μονομαχίες και ήταν καταπληκτικός στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Από τα δικά του πόδια ξεκίνησαν οι πιο όμορφες στιγμές της Καλλονής. Και, φυσικά, το γκολ της νίκης! Ο Λεοζίνιο ήταν εξαιρετικός, σημείωσε ένα υπέροχο τέρμα και χάρισε στην ομάδα του ένα σπουδαίο «τρίποντο».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ουασίμ Μπούι. Ο Ολλανδός μέσος δεν μπήκε στιγμή στο παιχνίδι. Δεν βοήθησε καθόλου δημιουργικά, δεν πήρε προσπάθειες, είχε λάθος επιλογές στις μεταβιβάσεις του. Εκτός κλίματος. Δικαίως αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στην ίδια κατηγορία αλλά για το γεγονός πως σπατάλησε κλασσικές ευκαιρίες, βρίσκεται και ο Μλάντεν Πέτριτς. Για την ποιότητα του... απαγορεύεται να μην σκοράρει.

Η ΓΚΑΦΑ: Επέστρεψε μετά από τραυματισμό αλλά έδειξε ανέτοιμος και εξέθεσε τον προπονητή του. Ο λόγος για τον Γιώργο Κουτρουμπή. Ο νεαρός στόπερ κάνει τραγική εκτίμηση της φάσης στο 35', δίνει την ευκαιρία στον Γιορέντε να κλέψει την μπάλα και να ξεκινήσει την φάση για το γκολ της Καλλονής.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τριτσώνης διαμόρφωσε την μορφή της αναμέτρησης όταν στο 9' δεν υπέδειξε φάουλ και αποβολή στον Χογκ για το μαρκάρισμα πάνω στον Κλωναρίδη. Σωστά αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη τον Μανούσο στο 86'.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός για τρίτη φορά βρέθηκε πίσω στο σκορ και τελικά την... πάτησε! Η Καλλονή βρήκε το γκολ με τον Λεοζίνιο, οι «πράσινοι» και πάλι έχασαν τα άχαστα και κάπως έτσι οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την πιο μεγάλη νίκη της ιστορίας τους.

ΚΑΛΛΟΝΗ: Χογκ, Αναστασιάδης, Βάλιος, Αντέγιο, Γιορέντε (69’ Πιπίνης), Καλτσάς, Κεϊτά (68’ Μπαρέρα), Λεοζίνιο (89’ Χωριανόπουλος), Μανούσος, Ναβάρο, Χουάνμα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μπούρμπος, Κουτρουμπής (46’ Μπαϊράμι), Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Ατζαγκούν (70’ Καρέλης), Μπούι (46’ Λαγός), Κλωναρίδης, Πέτριτς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα