ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 2-2 (vid)

Δημήτρης Τομαράς
ΠΑΣ Γιάννινα - Ξάνθη 2-2 (vid)

bet365

Σπουδαίο παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες», με την Ξάνθη να προηγείται δύο φορές, τον ΠΑΣ να βρίσκει απαντήσεις και να χάνει πέναλτι στο 2-2! Δύο γκολ ο Σολτάνι, από ένα Ίλιτς και Τσάβες.

Με ένα... χορταστικό παιχνίδι στο Β' μέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα με την Ξάνθη προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, κυνηγώντας μέχρι τέλους τη νίκη. Τελικώς όμως αφού οι Ακρίτες προηγήθηκαν δύο φορές ισοφαρίστηκαν για το τελικό 2-2. Ο ΠΑΣ έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει τη νίκη με τον Τσουκαλά να μην μπορεί να νικήσει από την άσπρη βούλα τον Κυριακίδη. Δύο γκολ από τον Σολτάνι και από ένα οι Ίλιτς και Τσάβες.

Έτσι ξεκίνησαν

Με σχήμα 4-3-3 παρατάχθηκε ο ΠΑΣ. Τερματοφύλακας ο Βελλίδης, δεξί μπακ ο Ντάσιος, στόπερ οι Τζημόπουλος και Μιχαήλ και αριστερά ο Στρούνα. Στον άξονα οι Τσάβες), Λίλα και Ακόστα. Ο Γιάκος στο δεξί άκρο, ο Κοροβέσης στο αριστερό και φορ ο Ίλιτς. Η Ξάνθη στην επιστροφή του πρώην προπονητή της ομάδας των Ιωαννίνων, Σάκη Τσιώλη, στους "Ζωσιμάδες" είχε διάταξη 4-2-3-1. Ο Κυριακίδης τερματοφύλακας, δεξί μπακ ο Μπέρτος, σέντερ μπακ οι Καρυπίδης και Λισγάρας και αριστερά ο Κομεσίδης. Μπροστά τους στο κέντρο ο Ομπόντο με τον Λουσέρο και σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Φλίσκας που μαζί με τον Σολτάνι στο δεξί άκρο και τον Γουάλας στο αριστερό η τριάδα πίσω από τον επιθετικό Καπετάνο.

Η Ξάνθη την... διάθεση και το γκολ

Στο πρώτο μέρος η ακριτική ομάδα χωρίς να είναι εντυπωσιακή από το 6' και μετά έβγαλε και επιθετική διάθεση και κινητικότητα απέναντι στον ΠΑΣ. Ουσιαστικά όμως το γκολ της το έβαλε στην πρώτη της καλή φάση στο πρώτο 45λεπτο. Ο Σολτάνι ήταν ο σκόρερ της Ξάνθης στο 21' για το 0-1. Μετά από μπαλιά του Γουάλας, ο Λουσέρο έβαλε το πόδι του, οι κόντρες ευνόησαν τους Ακρίτες και ο Σολτάνι βρέθηκε σε θέση βολής για να σκοράρει. Στην φάση αυτή βέβαια η άμυνα του ΠΑΣ είχε πολύ κακή αντίδραση. Στην συνέχεια του πρώτου μέρους ο ΠΑΣ παρά την ατυχία που είχε με τον τραυματισμό του Στρούνα που έγινε αναγκαστική αλλαγή και πήγε στο νοσοκομείο, έβγαλε φάσεις για γκολ όπως το σουτ του Κοροβέση στο 26'. Το πρόβλημά του ήταν στα τελειώματά του και στην έλλειψη ηρεμίας που είχε.

Μεγάλες φάσεις και οι δύο, με τρία στόπερ η Ξάνθη και γκολ ο Ίλιτς

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΣ με την Ξάνθη που προχώρησαν σε αλλαγές είχαν από μία πολύ καλή φάση. Στο 49' το πλασέ του Καπετάνου έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση της Ξάνθης και στο 52' το σουτ του Ίλιτς που απέκρουσε ο Κυριακίδης. Ο Τσιώλης επέλεξε εν μέσω αλλαγών να διαφοροποιήσει τον σχηματισμό του. Σε διάταξη 5-4-1 ο προπονητής της Ξάνθης θέλησε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά της. Όμως την... πάτησε, με την κίνησή του να βάλει τρία στόπερ. Η παρουσία του Τσουκαλά που ενίχυσε τον άξονα του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ανέβασε στροφές και σκόραρε για το 1-1. Στο 71' μετά από μία εξαιρετική κίνηση από τον Ίλιτς που "χόρεψε" δύο αμυντικούς της Ξάνθης έγινε το 1-1.

Άλλα δύο γκολ για το 2-2 και χαμένο πέναλτι

Στο 76' ο Σολτάνι έδειξε την αξία του και σε θέση... φορ. Μετά το κόρνερ του Ρενάν Ολιβέιρα ο άσος της Ξάνθης με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα στο 76'. Στο 77' όμως ο Τσάβες είχε την... απάντηση για το 2-2. Από πολύ καλή επιθετική συνεργασία του ΠΑΣ η μπάλα έφτασε στον Τσάβες που με σουτ έκανε το 2-2. Λίγα λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την ευκαιρία να κάνει το 3-2 με πέναλτι που κέρδισε ο Κοροβέσης από ανατροπή στην μεγάλη περιοχή. Στο 79' όμως ο Κυριακίδης έπεσε πολύ σωστά και απέκρουσε το πέναλτι του Τσουκαλά. Στα εναπομείναντα λεπτά ο γηπεδούχος είχε και άλλες φάσεις για γκολ (σ.σ. και ακόμα και τετ α τετ σαν αυτό με τον Κοροβέση) όμως ο Κυριακίδης ήταν εκεί. Στο 90' ο Ομπόντο αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την Ξάνθη με 10 παίκτες για τα 4 λεπτά των καθυστερήσεων.

MAN OF THE MATCH: Ο Κυριακίδης. Παρά τα δύο γκολ που δέχθηκε ο γκολκίπερ της Ξάνθης κράτησε όρθια την ομάδα του, αποκρούοντας σε κρίσιμο χρονικό σημείο το πέναλτι του Τσουκαλά. Πιστοποίησε και σήμερα πως είναι από τους καλύτερους γκολκίπερ της σεζόν και φυσικά της Σούπερ Λιγκ. Ο Κυριακίδης είχε και άλλες καλές επεμβάσεις στα τελευταία λεπτά.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τον ΠΑΣ Γιάννινα δέσποσαν στο Β' μέρος οι Ίλιτς και Τσάβες, ενώ προσπάθησαν αρκετά ο Κοροβέσης με τον Λίλα. Ο Τσουκαλάς αποτελεί μία... ξεχωριστή περίπτωση. Παρότι συνολικά και ατομικά ήταν καλός και βελτίωσε σημαντικά τον ΠΑΣ δημιουργικά και επιθετικά, έχει χάσει το πέναλτι με το οποίο θα μπορούσε να είχε κερδίσει η ομάδα του. Οι Σολτάνι, Ομπόντο και Λουσέρο από την πλευρά της Ξάνθης ήταν τρεις παίκτες που είχαν θετικό πρόσημο στην απόδοσή τους. Ειδικά ο Ομπόντο (παρά την αποβολή του στο τέλος) και ο Σολτάνι (με τα δύο γκολ του) είχαν σημαντική συμβολή στο παιχνίδι της ομάδας τους.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΣ Γιάννινα στο Α' μέρος. Με αδυναμία παραγωγής πολλών φάσεων και με φανερά προβλήματα στα τελειώματά της. Στην επανάληψη την... σκυτάλη πήρε η αμυντική διάταξη της Ξάνθης. Ακόμα και με τρία στόπερ στην ευθεία είχε προβλήματα και δέχθηκε αρκετές φάσεις από τον ΠΑΣ.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έχει κάνει η αμυντική γραμμή του ΠΑΣ στην φάση του γκολ του Σολτάνι. Βρέθηκε σε μία πολύ κακή χρονική συγκυρία. Στην ίδια κατηγορία και το χαμένο πέναλτι του Τσουκαλά, που αποδείχθηκε μοιραίος παίκτης για αυτήν την φάση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δεν είχε τόσο δύσκολο έργο η διαιτησία. Η φάση της υπόδειξης του πέναλτι πάνω στον Κοροβέση δεν ήταν τόσο ξεκάθαρη. Γενικότερα υπήρξαν λάθη όμως δεν ήταν τέτοια η παρουσία της που να επηρεάσει την ροή της αναμέτρησης.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Στο Α' μέρος ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε... μπλοκάρει για τα καλά με αποτέλεσμα η Ξάνθη με τον φορμαρισμένο Σολτάνι να βρει τον τρόπο να σκοράρει και να κρατήσει το αποτέλεσμα. Στην επανάληψη οι Γιαννιώτες κατάφεραν να παραβιάσουν δύο φορές την αντίπαλη εστία, όμως αυτό δεν αρκούσε. Το χαμένο πέναλτι του ΠΑΣ και η εμφάνιση του Κυριακίδη ιδίως στο Β' ημίχρονο ήταν σημεία-κλειδιά. Σε αντίθεση με το Α' μέρος στην επανάληψη παίχθηκε ωραίο ποδόσφαιρο, οπότε και μπήκαν και τρία γκολ. Καλύτερη έως ένα σημείο στο Α' ημίχρονο η ακριτική ομάδα, ανώτερος από το 60' και μετά ο γηπεδούχους, που έχασε και αρκετές ευκαιρίες προς το τέλος της αναμέτρησης. Σύμφωνα με την εικόνα των δύο αντιπάλων το τελικό 2-2 κρίνεται και είναι σχετικά δίκαιο.

* Πριν την έναρξη του αγώνα ο Σάκης Τσιώλης απέσπασε το χειροκρότημα μερίδας του κόσμου ενώ είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Γιάννη Πετράκη και ανθρώπους του ΠΑΣ.

Δείτε εδώ τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα στους Ζωσιμάδες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα