Η Μπάρτσα ντύνεται... καταλανικά και στο "Καμπ Νου"

Η Μπάρτσα ντύνεται... καταλανικά και στο "Καμπ Νου"

Γιώργος Φραδελάκης
Η Μπάρτσα ντύνεται... καταλανικά και στο "Καμπ Νου"

bet365

Έτοιμη να φορέσει για πρώτη φορά την εμφάνιση με τη σημαία της Καταλονίας στο "Καμπ Νου" είναι η Μπαρτσελόνα στο σαββατιάτικο ματς με τη Μπιλμπάο, για την 300η επέτειο της πτώσης της Βαρκελώνης.

Τα... καλά της φοράει η Βακερλώνη, για να τιμήσει την 300η επέτειο της ανεξαρτησίας της από τον Φίλιπο Ε' και τους Γάλλους το 1714 και η Μπάρτσα είναι έτοιμη να βάλει για πρώτη φορά την εμφάνιση με τη Senyera (η σημαία της Κταλανίας) σε εντός έδρας παιχνίδι.

Στο "Καμπ Νου" άλλωστε η Μπαρτσελόνα αγωνίζεται με τα κλασικά μπλαουγκράνα χρώματα, όμως στη σαββατιάτικη αναμέτρηση με την Μπιλμπάο, θα εμφανιστεί με την καταλανική της εμφάνιση, γεγονός που όπως είναι φυσικό έχει ενθουσιάσει τους οπαδούς της.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε και πορεία για την ανεξαρτησία της Καταλανοσίας, στην οποία είχε λάβει μέρος και ο Ζεράρ Πικέ, βγάζοντας και σχετική φωτογραφία με τον γιο του Μίλαν, που φορούσε επίσης φανέλα της Καταλονίας.

«Η φανέλα με τη Senyera δεν φοριέται λόγω της 11ης Σεπτεμβρίου (εθνική γιορτή), αλλά για να τιμήσουμε την 300η επέτειο από την παράδοση της Βαρκελώνης στα στρατεύματα του Φιλίπου Ε' και τους Γάλλους το 1714», τονίζεται από τον σύλλογο.

Σχετική άδεια άλλωστε οι Καταλανοί είχαν ζητήσει από τον περασμένο Ιούνιο από τη διοργανώτρια αρχή, τονίζοντας πως ο σύλλογος δεν αναμειγνύει το ποδόσφαιρο με την πολιτική.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα