Σταφυλίδης: «Δεν... προσπάθησε πολύ η Τουρκία»

Gazzetta team
Σταφυλίδης: «Δεν... προσπάθησε πολύ η Τουρκία»

bet365

Αιχμές για την αντίδραση της Τουρκίας στο γκολ που δέχτηκε κι αποκλείστηκε η Εθνική Ελπίδων άφησε ο Κώστας Σταφυλίδης, που εξέφρασε και τον προβληματισμό για το γεγονός ότι δεν έχει υπογράψει ακόμα ο Αθανασιάδης στον ΠΑΟΚ.

Ο νεαρός μπακ της Φούλαμ μίλησε για τον πικρό αποκλεισμό της «γαλανόλευκης», ενώ εξέφρασε την ελπίδα του να φορέσει και τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών. Όσο για το νέο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ, επισήμανε πως αποτελεί ευκαιρία για τους νεαρούς παίκτες, ενώ δεν άφησε ασχολίαστο και το θέμα του νέου συμβολαίου του Αθανασιάδη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «Libero 107,4»:

Για τον δραματικό αποκλεισμό της Εθνικής Ελπίδων λόγω της νίκης της Σουηδίας στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων: "Όταν χάνεις μια πρόκριση με αυτόν τον τρόπο, είναι δύσκολα τα πράγματα. Ειδικά όταν σου λένε πως είσαι πρώτος όταν τελειώνει το παιχνίδι και μετά από δέκα δευτερόλεπτα σου λένε πως έχεις αποκλειστεί. Τα συναισθήματά μας άλλαξαν σε ένα λεπτό μέσα, από τον ουρανό βρεθήκαμε ξανά στη γή. Κάναμε μία υπερπροσπάθεια και είδαμε μετά πως η Τουρκία δεν έκανε και πολύ προσπάθεια να αποτρέψει το γκολ της Σουηδίας".

Για το αν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί ξανά στην Εθνική Ελπίδων: "Νομίζω πως οι γεννημένοι το ΄93 δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής πλέον στην Εθνική Ελπίδων. Τελειώνει έτσι για μας ένας κύκλος 6-7 χρόνων, στα οποία δημιουργήσαμε πολύ δυνατές φιλίες. Ζούσαμε για μία κλήση από την Εθνική, περνούσαμε πολύ καλά. Ήμασταν μαζί από την U16 μέχρι και τώρα. Αυτό δεν ισχύει μόνο για μένα, ισχύει για όλα τα παιδιά. Μάλιστα, όταν χαιρετηθήκαμε χθες, ορισμένοι έβαλαν τα κλάματα γιατί δύσκολα θα συναντηθούμε ξανά όλοι μαζί".

Για το αν στόχος του τώρα είναι η Εθνική Ανδρών: "Κοιτάζω μπροστά, μακάρι αν μπορέσω να φορέσω ξανά το εθνόσημο. Πιστεύω πως για να γίνει αυτό πρέπει να έχω συμμετοχή στην ομάδα που αγωνίζομαι. Μετά το θέμα βρίσκεται στην κρίση του προπονητή, να κρίνει δηλαδή πως είμαι ικανός να παίξω στην Εθνική. Από τη στιγμή που έφυγα στη Λεβερκούζεν και βλέπω στη Φούλαμ πως με εμπιστεύεται ο προπονητής και μου δίνει ευκαιρίες κάθε αγωνιστική, αυτό είναι πολύ καλό για μένα.

Για το αν έχει αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια: "Έχω περισσότερες εμπειρίες. Και ποδοσφαιρικές και γενικότερα. Αν και μικρός, έχω ζήσει αρκετά και μπορώ να πω πως είμαι λίγο πιο ώριμος πλέον".

Για τις διαφορές μεταξύ του αγγλικού και του γερμανικού ποδοσφαίρου: "Το μόνο που έχει τεράστια διαφορά, κάτι που δεν το περίμενα, είναι η δύναμη που υπάρχει στην Τσάμπιονσιπ, Δεν μπορώ να το περιγράψω. Σε μερικά παιχνίδια νομίζω πως ο πιο δυνατός κερδίζει, όχι ποιος παίζει καλύτερα. Κάποιες φορές ο τρόπος που δέχεσαι ένα μαρκάρισμα είναι πολύ επικίνδυνος, αλλά ο διαιτητής δεν επηρεάζεται αν ο αμυνόμενος βρει την μπάλα, δε σφυρίζει φάουλ. Στη Γερμανία, οι προπονήσεις είναι πολύ δυνατές. Στο πρώτο διάστημα μου εκεί έλεγα "πως προπονούνται έτσι αυτοί", Τώρα δεν έχω τέτοιο θέμα".

Για το ξεκίνημα και τους στόχους της Φούλαμ: "Σίγουρα θα βρισκόμαστε στα μπαράζ αν και δεν ξεκινήσαμε καλά. Στα τελευταία 2-3 παιχνίδια, είμαστε καλύτεροι, έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Για τη ζωή στο Λονδίνο: "Μου αρέσει πολύ, Τα έχεις όλα, δε σου λείπει τίποτα, Πολύ καλοί και ευγενικοί άνθρωποι, δε χρειάζομαι κάτι άλλο για να είμαι ευχαριστημένος".

Για το νέο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ και την πρόθεση του Δικεφάλου να στηριχθεί στα παιδιά των ακαδημιών του: "Αυτό είναι καλό για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Έχουν ένα περισσότερο κίνητρο. Είναι καλό όμως και για τον ΠΑΟΚ, να βγάζει δηλαδή παίκτες από τα σπλάχνα του. Είχαμε ένα κακό αποτέλεσμα την πρώτη αγωνιστική, αλλά η ομάδα δείχνει πως όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται καλύτερη".

Για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Αθανασιάδη: "Δεν ξέρω τι να πω. Είμαι έξω από τα πράγματα. Το παρακολουθώ βέβαια το θέμα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ακόμα δεν έχουμε "κλειδώσει" τον Αθανασιάδη, Δεν ξέρω πως σκέφτονται οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, δεν ξέρω βέβαια πως σκέφτεται και ο Στέφανος. Αν είναι όμως μόνο στο χέρι της ΠΑΕ, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει ακόμα τελειώσει το θέμα".

 

Τελευταία Νέα