Δεν χάνει την πρόκριση η Ελλάδα

Δεν χάνει την πρόκριση η Ελλάδα

Gazzetta team
Δεν χάνει την πρόκριση η Ελλάδα

bet365

Το gazzetta.gr υπενθυμίζει το σύστημα πρόκρισης της ΟΥΕΦΑ για την τελική φάση του Euro, όπου μόνο με... αυτοκτονία θα χάσει το εισιτήριο η Ελλάδα.

Η «γαλανόλευκη» μπήκε με το... αριστερό στη μάχη των προκριματικών για το Euro 2016, δεχόμενη αναπάντεχη εντός έδρας ήττα από τη Ρουμανία. Ακόμα και το στραβό ξεκίνημα όμως, μοιάζει... αδύνατο να κόψει στην Εθνική το δρόμο για τα γήπεδα της Γαλλίας, όπως έχει διαμορφωθεί από την ΟΥΕΦΑ το σύστημα πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Σε έναν όμιλο όπου βρίσκονται εκτός της Ελλάδας, οι Ρουμανία, Φινλανδία, Β.Ιρλανδία, Ουγγαρία και Νήσοι Φερόε, η χώρα μας θα μπορέσει και με την κατάκτηση της 2ης θέσης να πετύχει τον στόχο της απευθείας πρόκρισης, αλλά... παράθυρο υπάρχει ακόμα κι αν δεν το καταφέρει αυτό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, προκρίνεται απευθείας και η καλύτερη 3η ομάδα των εννιά ομίλων (οχτώ των 6 ομάδων και ένας των 5 ομάδων). Βάσει των παραπάνω και με δεδομένη την παρουσία της Γαλλίας ως διοργανώτριας, συμπληρώνεται το γκρουπ των 20 πρώτων ομάδων που εξασφαλίζουν τη θέση τους στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό ευρωπαϊκό ραντεβού.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες τέσσερις, προκύπτουν από τις άλλες οχτώ ομάδες των ομίλων που θα έχουν τερματίσει στην 3η θέση και θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες μπαράζ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EURO Τελευταία Νέα