Βιβιάν: «Θα δυσκολευτεί ο ΠΑΟΚ στη Γαλλία»

Βιβιάν: «Θα δυσκολευτεί ο ΠΑΟΚ στη Γαλλία»

Gazzetta team
Βιβιάν: «Θα δυσκολευτεί ο ΠΑΟΚ στη Γαλλία»

bet365

Δύσκολο έργο περιμένει τον ΠΑΟΚ απέναντι στη Γκινγκάμπ, όπως επισημαίνει ο άλλοτε στόπερ του ΠΑΟΚ και της γαλλικής ομάδας, Ματέους Βιβιάν.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αναλύει την προσεχή αντίπαλο του Δικεφάλου στο Γιουρόπα Λιγκ και κάνει λόγο για ένα πολύ δεμένο σύνολο, με δηλώσεις του στα «Σπορ του Βορρά».

«Γνωρίζω πολύ καλά την Γκινγκάμπ, καθώς μέχρι το καλοκαίρι αγωνιζόμουν στην ομάδα. Πλέον είμαι στη Σοσό καθώς πήρα μεταγραφή. Με την Γκινγκάμπ κατέκτησα το κύπελλο Γαλλίας και αυτή η διάκριση βοήθησε την ομάδα να συμμετέχει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ», είπε αρχικά ο Βιβιάν κι ακολούθως μίλησε:

Για την ιδιαιτερότητα της Γκινγκάμπ: «Θα παίξει για πρώτη φορά σε γκρουπ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η Γκινγκάμπ έχει την εξής ιδιαιτερότητα, ενώ είναι μια πόλη με μόλις 7000 κατοίκους, καταφέρνει και γεμίζει το γήπεδο της με 16000 φιλάθλους σε κάθε παιχνίδι. Αυτό, δεν μπόρεσα να καταλάβω (!) πώς συμβαίνει. Βλέπετε, καθημερινά μέσα στην πόλη υπήρχε η σχετική κίνηση από τους κατοίκους και το Σαββατοκύριακο, όταν παίζαμε στο πρωτάθλημα, το γήπεδο γέμιζε με οπαδούς της Γκινγκάμπ, προφανώς και από τις γύρω περιοχές».

Για τη δυναμικότητα της γαλλικής ομάδας: «Διαθέτει ένα πολύ δεμένο σύνολο και κυρίως μεσοεπιθετικά μπορεί να κάνει ευκαιρίες και να δημιουργήσει προβλήματα στους αντιπάλους της. Το καλοκαίρι, η Γκινγκάμπ πούλησε τον Γιαταμπαρέ στην Τραμπζονσπόρ με δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ πήρε ως δανεικό από τον Ολυμπιακό, τον μικρό αδελφό του Γιαταμπαρέ. Ο ΠΑΟΚ θα δυσκολευτεί στη Γαλλία στις 2 Οκτωβρίου. Μέσα στην έδρα της, η Γκινγκάμπ, είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ θα είναι το φαβορί. Ομως, κατά την γνώμη μου, πρέπει να προσέξει πολύ στη Γαλλία».

Για τα φαβορί του ομίλου του ΠΑΟΚ: «Προσωπικά θεωρώ πως η Φιορεντίνα και ο ΠΑΟΚ έχουν τον πρώτο λόγο. Πολύ σημαντικό ρόλο, θα παίξουν και τα αποτελέσματα στις έδρες των ομάδων. Πάντως ο ΠΑΟΚ έχει την ποιότητα για να συνεχίσει στη διοργάνωση. Έχει και μια σταθερή παρουσία στο Γιουρόπα Λίγκ τα τελευταία χρόνια. Εχει καλό όνομα στην Ευρώπη".
Για το γεγονός ότι δεν στέριωσε στον ΠΑΟΚ: "Όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ τραυματίστηκα, είχα θλάση κι έμεινα για δύο μήνες εκτός. Επανήλθα, αλλά δεν μπόρεσα να διεκδικήσω μια θέση. Αποφάσισα να φύγω και είμαι καλά. Επαιξα και στην Γκινγκάμπ αλλά και στη Σοσό όπου βρίσκομαι τώρα. Ισως δεν ήταν καλό το ποδοσφαιρικό τάιμινγκ, όταν πήγα στον ΠΑΟΚ. Αλλά αυτό που έγινε, δεν μπορεί να αλλάξει».

Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που δεν ξεχνά: «Θυμάμαι τον Σαλπιγγίδη που είναι πολύ καλός παίκτης, όπως και τον Αθανασιάδη. Ξέρω ότι αυτοί οι δύο μπορούν να κάνουν "ζημιά" σε οποιαδήποτε άμυνα. Είναι σημαντικό ότι ο ΠΑΟΚ τους έχει στο ράστερ του. Ακόμη θυμάμαι τον τερματοφύλακα, τον Γλύκο που ξέρω ότι τώρα είναι βασικός. Κάνει καλά ο ΠΑΟΚ και επενδύει σε Έλληνες ».

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα