Ελβετία - Αγγλία 0-2 (vids)

Γιώργος Κοντογεώργης
Ελβετία - Αγγλία 0-2 (vids)

bet365

Η Αγγλία ξεκίνησε τα προκριματικά με νίκη στην Ελβετία (0-2), ενώ η Ισπανία κέρδισε τα Σκόπια (5-1). Μεγάλο διπλό της Σλοβακίας στην Ουκρανία με τον Μακ (0-1). Ολα τα γκολ της ημέρας!

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2016 η ομάδα του Ρόι Χόντγκσον, που πήρε τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς εκτός έδρας κόντρα στην Ελεβτία στο πλαίσιο του 5ου ομίλου. Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο νέος επιθετικός της Αρσεναλ, Ντάνι Γουέλμπεκ, που πέτυχε και τα δύο γκολ για τα Λιοντάρια.

Πολύ καλό ματς έγινε στο «Σεντ Γιάκομπς Παρκ» της Βασιλείας αν και στο πρώτο κομμάτι οι φάσεις δεν ήταν πολλές. Στο 15' ο Στέρλινγκ έβγαλε τον Ρούνεϊ στην κόντρα αλλά το σουτ του Αγγλου πήγε στα χέρια του Σόμερ. Στο 29' ο Γουέλμπεκ έδωσε στον Στέρλινγκ ο οποίος δεν μπόρεσε και στο 33' η Ελβετία απείλησε σοβαρά σε αντεπίθεση, με τον Σακίρι να δίνει στον Σεφέροβιτς όμως το σουτ του τελευταίου απέκρουσε με τα πόδια ο Χαρτ. Το πρώτο μέρος έκλεισε με διπλή ευκαιρία για την Αγγλία. Στο 43' το σουτ του Ρούνεϊ έβγαλε σε κόρνερ ο Σόμερ και από την εκτέλεσή του ο γκολκίπερ των Ελβετών απέκρουσε την κεφαλιά του Τζόουνς στη γωνία!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως άρχισε το πρώτο, με δράση. Στο 47' το διαγώνιο αριστερό του Γουίλσιρ έφυγε άουτ και στο 52' ο Στέρλινγκ έπιασε αέρα, ο Μπεχράμι προσπάθησε να βάλει αυτογκόλμ όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 57' όταν ο Χαρτ έβγαλε με το ένα χέρι το βολέ του Σεφέροβιτς, όμως στην επόμενη φάση το σύνολο του Χόντγκσον πήρε κεφάλι στο σκορ. Μετά από λάθος του Ινλέρ στο κέντρο, ο Ρούνεϊ πήρε, έδωσε στον Στέρλινγκ και εκείνος από αριστερά έκανε τη συρτή σέντρα πάρε-βάλε στον Γουέλμπεκ, που σκόραρε στην κενή εστία (0-1).

Οι Ελβετοί είχαν μόλις δεχθεί γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα, αφού σε εκείνο το σημείο είχαν αρχίσει να ανεβάζουν απόδοση, είχαν την ευκαιρία τους, όμως δεν μπόρεσαν ποτέ να φέρουν το ματς στα ίσα. Στο 70' ο Ντρμιτς πήρε κάθε πάσα, πέρασε τον Χαρτ, έκανε το πλασέ όμως ο Γκάρι Κέιχιλ με άμεση επέμβαση έπεσε και έκοψε! Στην κόντρα έγραψε η Αγγλία το τελικό 0-2. Στο 94' ο Ρίκι Λάμπερτ (είχε περάσει αλλαγή) πήρε παίκτες πάνω του και άνοιξε στο κενό στον Γουέλμπεκ που έβαλε σωστά του σώμα του και δεν λάθεψε στο τετ α τετ με τον Σόμερ.

Πεντάρα η... ανανεωμένη Ισπανία
Με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε να καλεί εννιά νέα πρόσωπα σε σχέση με το Mundial, η Ισπανία συνέτριψε 5-1 τα Σκόπια στο «Θιουτάτ Ντε Βαλένθια» της Λεβάντε στο πλαίσιο του 3ου ομίλου. Πολύ δυνατά μπήκε η La Roja και έκανε πολύ γρήγορα σαφές ποιος είναι το αφεντικό. Στο 15' ο Σίλβα έπεσε από το μαρκάρισμα του Ριστόβσκι, δόθηκε πέναλτι και ο Σέρχιο Ράμος με εκτέλεση α λα Πανένκα έκανε το 1-0. Μόλις δύο λεπτά αργότερα έγινε το 2-0 με τον Πάκο Αλκάθερ στο ντεμπούτο του να σκοράρει στην κενή εστία μετά το γύρισμα του Χουανφράν από δεξιά. Τα Σκόπια προσπάθησαν να δείξουν ότι δεν είναι απλά ένας κομπάρσος και στο 27' μείωσε σε 2-1 με πέναλτι του Ιμπραχίμι μετά από μαρκάρισμα του Χουανφράν στον Τραϊκόφσκι. Πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια ο Μπουσκέτς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 με σουτ εκτός περιοχής. Το σύνολο του Ντελ Μπόσκε έκανε το 4-1 στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με διαγώνιο σουτ του Σίλβα μέσα από την περιοχή μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια και στο 91' διαμορφώθηκε το τελικό 5-1 από τον Πέδρο.

Σούπερ Μακ, τεράστιο διπλό!
Η Σλοβακία πέτυχε τεράστιο διπλό στο Κίεβο επί της Ουκρανίας και ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς ήταν ο Ρόμπερτ Μακ. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερο του ματς με την Εθνική, πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, δημιούργησε φάσεις, ενώ έχασε ευκαιρία να πετύχει κι άλλο τέρμα. Οι Σλοβάκοι επικράτησαν 1-0, μπήκαν με τον ιδανικότερο τρόπο στους ομίλους και ονειρεύονται... Euro! To «χρυσό» γκολ της Σλοβακίας πέτυχε ο Μακ στο 17' ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την ασίστ του Χάμσικ και με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 1-0. Στο 29' είχε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα, υποχρεώνοντας όπως τον Πιατόβ στην επέμβαση του αγώνα. Σούπερ ο παίκτης του ΠΑΟΚ, έκανε μεγάλο ματς κυρίως από τα δεξιά, δημιούργησε πολλές φάσεις, με καλύτερη αυτή στο 69'. Ο Μακ έκανε... πλάκα στον Κούτσερ, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη. Οι Σλοβάκοι τον ανέδειξαν ως τον κορυφαίο και η θέση στην ενδεκάδα... δεν χάνεται με τέτοιες εμφανίσεις.


Βασικός ο Ντουρμάζ, σωτήρας ο Ισακσον
Η Αυστρία θέλει να πρωταγωνιστήσει στον όμιλο, επιθυμεί να βρεθεί στα τελικά της διοργάνωσης στη Γαλλία και έβαλε πολύ δύσκολα στους Σουηδούς και το 1-1 αφήνει παραπονεμένους τους γηπεδούχους. Οι Αυστριακοί σε ένα κατάμεστο Ερνστ Χάπελ πήραν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 7' άνοιξε το σκορ. Ο Αλάμπα έκανε τη σέντρα, ο Λάρσον έκοψε με το χέρι και ο ίδιος παίκτης από την άσπρη βούλα πέτυχε το 1-0. Ωστόσο, η απάντηση των Σουηδών ήταν άμεση, ο Ιμπραΐμοβιτς κέρδισε μια μεγάλη μπαλιά στην περιοχή, έβγαλε στον Ζενγκίν και αυτός πέτυχε το 1-1. Η Αυστρία είχε τον έλεγχο, αλλά ο Ισακσον κέρδισε σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις τον Γιάνκο. Ο Ντουρμάζ ξεκίνησε βασικός, είχε κίνηση στο παιχνίδι του (αντικαταστάθηκε στο 72' από τον Ελμάντερ), αλλά δεν πήρε τόσες βοήθειες, με την ομάδα του να κάνει πολλά λάθη στον άξονα, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Κάλστρομ. Μοιραίος για τους γηπεδούχους ο Γιάνκο, ο οποίος στο 54' έχασε κλασική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Η Σουηδία είχε μόλις ένα καλό φάουλ με τον Ζλάταν και μόνο ευχαριστημένη πρέπει να είναι με τον βαθμό...

«Χρυσή» αλλαγή ο Πουριέ
Το Ταλίν ήταν «παγίδα» για τους Σλοβένους, οι οποίοι έπεσαν... μέσα μπαίνοντας με τον χειρότερο τρόπο στους ομίλους των προκριματικών. Πολύ κακή επιθετική η Σλοβενία, χωρίς λύσεις απέναντι στην καλοστημένη άμυνα των γηπεδούχων. Η Εσθονία μάλιστα είχε και τις καλύτερες στιγμές, όπως αυτή του Ζέντσοφ στο 12'. Η Σλοβενία ανέβασε ρυθμό μετά το 70', πίεσε με τον Νοβάκοβιτς, αλλά στο 79' ο Στεφάνοβιτς είδε την κόκκινη κάρτα και το σκηνικό ανατράπηκε. Οι Εσθονοί βγήκαν μπροστά και ο έμπειρος φορ, Πουριέ που είχε μπει ως αλλαγή στο 86' κατάφερε ένα λεπτό αργότερα να διαμορφώσει το 1-0.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα

Ρωσία - Λιχτενστάιν 4-0
(4' αυτ. Μπούχελ, 50΄αυτ. Μπουργκμάιερ, 54' πεν. Κομπάροβ, 65' Τζιούμπα)

Λουξεμβούργο - Λευκορωσία 1-1
(42' Γκέρσον - Ντραγκούν)

Ισπανία - ΠΓΔΜ 5-1
(15' πεν. Ράμος, 17' Πάκο,45' Μπουσκέτς, 50' Σίλβα, 90 Πέδρο - 28' πεν. Ιμπραΐμι)

Ουκρανία - Σλοβακία 0-1
(17' Μακ)

Εσθονία - Σλοβενία 1-0
(86' Πουριέ)

Σαν Μαρίνο - Λιθουανία 0-2
(5' Ματουλεβίτσιους, 36' Νοβικόβας)

Ελβετία - Αγγλία 0-2
(58', 94' Γουέλμπεκ)

Αυστρία - Σουηδία 1-1
(7' πεν. Αλάμπα - 12' Ζενγκίν)

Μαυροβούνιο - Μολδαβία 2-0
(45' Βούτσινιτς, 73' Τομάσεβιτς)

 

EURO Τελευταία Νέα