Πιτούρκα: «Πάντα έχουμε κίνητρο απέναντι στην Ελλάδα»

Πιτούρκα: «Πάντα έχουμε κίνητρο απέναντι στην Ελλάδα»

Gazzetta team
Πιτούρκα: «Πάντα έχουμε κίνητρο απέναντι στην Ελλάδα»

bet365

Ο προπονητής της Εθνικής Ρουμανίας, Βίτορ Πιτούρκα μίλησε για τον αυριανό αγώνα στο «Γ.Καραϊσκάκης» με την Ελλάδα και θεωρεί πλεονέκτημα πως θα είναι άδειο το γήπεδο. Τι είπε ο Μαρικά.

Τα προκριμάτικά για το Euro 2016, αρχίζουν για την Ελλάδα το βράδυ της Κυριακής καθώς φιλοξενεί στο άδειο «Καραϊσκάκης» τη Ρουμανία! Γεγονός (σ.σ οι άδειες εξέδρες δηλαδή) που θεωρεί πλεονέκτημα για την ομάδα του ο προπονητής των Ρουμάνων, Βίτορ Πιτούρκα, κάτι που επισήμανε κατά την επίσημη συνέντευξη τύπου την παραμονή του αγώνα... Ο Ρουμάνος χαρακτήρισε τον όμιλο δυνατό, τόνισε πως το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα δύσκολο και χρίζει προσοχής, ενώ έπλεξε το εγκώμιο της εθνικής ομάδας!

Αναλυτικά όσα είπε ο Πιτούρκα έχουν ως εξής:

«Είναι το πρώτο παιχνίδι είναι του ομίλου, άρα και πολύ σημαντικό. Είναι ένας όμιλος με δυνατές ομάδες. Η Ελλάδα είναι μία από αυτές και για αυτό είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ξεκίνημα για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης ώστε να προχωρήσουμε στη συνέχεια. Είναι καλή η στιγμή του αγώνα, γιατί η Ελλάδα μόλις συμμετείχε στο Μουντιάλ. Οι παίκτες θα έχουν επιβάρυνση από τα ματς. Κάποιοι από αυτούς δεν είναι στην αποστολή. Είναι σπουδαίοι παίκτες, εξαιρετικού επιπέδου. Όμως και εμείς έχουμε σπουδαίους παίκτες και για αυτό θα κυνηγήσουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Για το γεγονός πως η Ρουμανία δεν έχει νικήσει ποτέ στις 7 Σεπτεμβρίου: «Δεν πιστεύω σε αυτές τις συμπτώσεις. Ο καθρέφτης κάθε ομάδας είναι ο αγωνιστικός χώρος και εκεί θα δούμε τι θα γίνει».

Για το αν πιστεύει πως κάποιοι παίκτες έχουν παραπάνω κίνητρο: «Σίγουρα το πιστεύω. Πάντα έχουν ένα κίνητρο όταν παίζουν απέναντι στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό θα πάμε για το θετικό αποτέλεσμα. Κάποιοι από τους παίκτες μου έχουν τελευταία ευκαιρία να παίξου σε μία μεγάλη διοργάνωση».

Για την αλλαγή προπονητή στην Ελλάδα: «Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι αλλάζει. Ο Σάντος ήταν καταξιωμένος. Ο κ. Ρανιέρι είναι ένας έμπειρος τεχνικός με καλούς παίκτες στη διάθεσή του. Το μόνο ερώτημα είναι αν οι παίκτες έχουν αρχίσει να συνηθίζουν την φιλοσοφία του νέου προπονητή τους. Αυτό ίσως να είναι ένα μικρό πλεονέκτημα για εμάς».

Για το αν έχει καταλήξει για την ενδεκάδα: «Όχι ακόμα».

Για την απουσία του κόσμου: «Πιστεύω πως θα είναι πλεονέκτημα για την ομάδα μου η απουσία των οπαδών, γιατί ο κόσμος πάντα σπρώχνει την δική του ομάδα για να φτάσει στη νίκη. Είχα την εμπειρία παλαιότερα να βρεθώ με κόσμο εδώ σε αυτό το γήπεδο. Όμως και εμείς και η Ελλάδα παίζουμε σε υψηλό επίπεδο και δεν ξέρω αν αυτό θα επηρεάσει. Την αλήθεια θα τη δούμε στον αγωνιστικό χώρο».

Για το αν έχει να πει κάτι για κάποιον παίκτη: «Κάθε παίκτης είναι σημαντικός και όποιος ξεκινήσει θα κάνει το καλύτερο δυνατό».

Για την πρόκριση και αν υπάρχει πίεση: «Σε αυτό το επίπεδο και όταν μιλάμε για πρόκριση, πάντα υπάρχει πίεση. Σημαντικό είναι να την ελέγχουμε. Αυτή η πίεση δεν θα αποτελέσει εμπόδιο. Ελπίζω να είναι καλή για εμάς».

Για το αν θα προσαρμοστεί συγκριτικά με την ενδεκάδα της Ελλάδας: «Η αρχική ενδεκάδα θα αποτελείται από λιγότερους παίκτες συγκριτικά με αυτούς που έπαιξαν στα δύο προηγούμενα ματς με την Ελλάδα στα μπαράζ για το Μουντιάλ. Εμείς θέλουμε να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο. Το θέμα είναι να είμαστε πάντοτε στο ίδιο επίπεδο».

Για το τι θα γίνει σε διοικητικό επίπεδο μετά το παιχνίδι αυτό: «Έχω ήδη απαντήσει σε αυτό. Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι τον κ. Ιορντανέσκου, ρωτήστε τον. Αν δεν έχω κάτι επίσημο να πω, δεν μπορώ να πω κάτι».

Μαρικά: «Πλεονέκτημα το άδειο γήπεδο»

Δηλώσεις σχετικά με την αναμέτρηση της Κυριακής στο Φάληρο, έκανε και ο επιθετικός της Εθνικής Ρουμανίας, Τσιπριάν Μαρικά. Αναλυτικά όσα είπε:

Ποιοι οι λόγοι που τον κάνουν αισιόδοξο: «Είμαστε εδώ και ήρθαμε για να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Έχουμε την αρνητική εμπειρία των προηγούμενων παιχνιδιών, αλλά ήρθαμε για να πετύχουμε κάτι».

Για τη λίγη ξεκούραση: «Νομίζω πως θα παίξει ρόλο καθώς κάποιοι παίκτες δεν είχαν χρόνο να ξεκουραστούν. Θα τα καταφέρουμε όμως και θα εμφανιστούμε αυτοί που πρέπει».

Κάτι ειδικότερο που θα έλεγε για το παιχνίδι: «Έχουμε και τώρα την επιθυμία για τη νίκη. Θυμόμαστε την ήττα. Εμείς σεβόμαστε την Ελλάδα και ξέρουμε πως δεν θα είναι εύκολο. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Για την απουσία του κόσμου: «Πιστεύω πως είναι ξεκάθαρα πλεονέκτημα. Το κοινό πάντα βοηθά την ομάδα που παίζει στην έδρα της. Σαφώς πιστεύω πως θα είναι πλεονέκτημα για εμάς αύριο».

Για το προηγούμενο παιχνίδι στα μπαράζ: «Την προηγούμενη φορά δεν τα καταφέραμε, αλλά αυτή η περίπτωση είναι εντελώς διαφορετική. Αφορά άλλη διοργάνωση. Εμείς φυσικά θα πάμε για την πρόκριση. Πιστεύω πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Για τους έμπειρους παίκτες της Ελλάδας: «Ξέρουμε πως η άμυνα είναι πραγματικά πολύ καλή. Έχουμε μελετήσει την ελληνική άμυνα και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».

Για το πώς περιμένει το παιχνίδι: «Σαφώς είναι αρχή της περιόδου και δεν υπάρχουν επίσημα παιχνίδια. Θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε, ακόμα και αν δεν είμαστε στο 100% της φυσικής κατάστασης».

Για το μέλλον του Πιτούρκα και τις φήμες για την ομάδα: «Το σημαντικό είναι να είμαστε ενωμένοι για το συγκεκριμένο παιχνίδι και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

 

EURO Τελευταία Νέα