Φυτανίδης: «Φέτος θα είναι η χρονιά μου»

Φυτανίδης: «Φέτος θα είναι η χρονιά μου»

Μάκης Σταθάτος
Φυτανίδης: «Φέτος θα είναι η χρονιά μου»

bet365

Ο Σωκράτης Φυτανίδης μιλάει στο gazzetta.gr για το εξαιρετικό ξεκίνημα του Ατρομήτου στο πρωτάθλημα, τους στόχους και το μέλλον του στην ομάδα του Περιστερίου.

Φέτος όλοι πιστεύουν ότι θα είναι η χρονιά του. Το ίδιο πιστεύει και ο ίδιος και δεν το κρύβει. Ο 30χρονος αμυντικός έχει μπει φουριόζος και εκτός από τα ανασταλτικά του καθήκοντα δείχνει την έφεση που έχει στο σκοράρισμα. Στον Βόλο με το δικό του γκολ έδωσε στον Ατρόμητο τους τρεις βαθμούς επί της Νίκης και οδήγησε την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας το απόλυτο με δύο νίκες.

Παρά το έντονο ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ για την απόκτησή του, έμεινε στον Ατρόμητο και είναι αποφασισμένος να οδηγήσει την ομάδα του όσο πιο ψηλά είναι εφικτό και μέσα από τους στόχους της να εκπληρώσει και τους προσωπικούς του στόχους. Το κεφάλαιο Εθνική Ομάδα εξάλλου, είναι κάτι που δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του...

Ακολουθεί η συνέντευξή του στο gazzetta.gr

-Πού κρίθηκε το ματς με τη Νίκη Βόλου;

«Ήμασταν από την αρχή ως το τέλος το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Είχαμε καλή κυκλοφορία κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, είχαμε δύο δοκάρια, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να πετύχουμε και δεύτερο τέρμα. Νομίζω πως είναι θέμα χρόνου να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια».

-Δύο στα δύο για τον Ατρόμητο, κορυφή και η μοναδική ομάδα με 6 βαθμούς στο πρωτάθλημα...

«Είναι σημαντικό ότι έχουμε ξεκινήσει με δύο νίκες. Η ψυχολογία μας είναι καλή μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Σαράγεβο. Ο στόχος μας είναι ξεκινήσουμε δυνατά στο πρωτάθλημα και να δείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί. Έχουμε καλή ομάδα και κοιτάμε να το αποδεικνύουμε μέσα στο γήπεδο».

-Πόσο εύκολο είναι για μια ομάδα να διαχειριστεί έναν απρόσμενο αποκλεισμό και να παρουσιαστεί σοβαρή και σταθερή σε τόσο σύντομο διάστημα;

«Δεν είναι καθόλου εύκολο. Το να αποκλειστείς από ομάδες δυναμικότητας των Νιουκάστλ και Άλκμααρ είναι πολύ διαφορετικό από το να μένεις έξω από την Σαράγεβο. Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς όλο αυτό. Ο αποκλεισμός αυτός επηρέασε αρνητικά την ψυχολογία μας. Παρόλα αυτά προσπαθούμε να δείξουμε τον χαρακτήρα που έχουμε και την ποιότητά μας ως ομάδα».

-Μετά τον αποκλεισμό από την Σαράγεβο, έπεσαν οι τόνοι αναφορικά με τους στόχους σας. Πιστεύεις ότι αυτό θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε το άγχος και να τα πάτε καλύτερα στη συνέχεια;

«Οι στόχοι της ομάδας είναι συγκεκριμένοι. Κανείς δεν έχει πει ότι πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε διαρκώς βήματα μπροστά. Ο πρώτος στόχος που ήταν οι όμιλοι του Europa League χάθηκε, τώρα θέλουμε να μπούμε στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και να προχωρήσουμε όσο πιο μακριά είναι εφικτό στο Κύπελλο».

-Μπορεί ο Ατρόμητος να διατηρηθεί τόσο ψηλά στην βαθμολογία, να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστικός και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την είσοδο στα πλέι οφ;

«Δεν θέλουμε να δημιουργούμε προσδοκίες ότι όλα είναι εύκολα. Πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους. Σίγουρα έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα με στόχο να βρίσκεται στο τέλος της κανονικής σεζόν στις πρώτες 4-5 θέσεις. Από εκεί και πέρα όμως είναι καλό να δημιουργούμε προσδοκίες και στο τέλος να απογοητεύουμε τους εαυτούς μας αλλά και τον κόσμο μας».

-Ο Ατρόμητος χάνει πολλές ευκαιρίες φέτος. Που πιστεύεις ότι οφείλεται;

«Είναι θέμα χρόνου να γίνουν γκολ οι ευκαιρίες που δημιουργούμε. Υπάρχει σίγουρα γκίνια, αλλά και έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Το θετικό είναι ότι σε κάθε ματς κάνουμε αρκετές ευκαιρίες. Το αρνητικό είναι ότι δεν τις μετουσιώνουμε σε γκολ. Υπάρχουν παίκτες στην ομάδα που ξέρουν να βάζουν την μπάλα στα δίχτυα. Όπως είπα νομίζω ότι είναι θέμα χρόνου».

-Ένας από αυτούς είσαι κι εσύ. Δύο γκολ σε τέσσερα ματς φέτος. Που το πας;

«Ο στόχος μου είναι να βοηθάω την ομάδα μου. Έχω ένα πλεονέκτημα στα στημένα. Προσπαθώ να διαβάσω τα χτυπήματα των συμπαικτών μου στις στημένες φάσεις και κυρίως του Πίτου Γκαρσία με τον οποίο έχω άψογη συνεργασία. Δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις σε αυτό το κομμάτι και από ότι φαίνεται αυτό αποδίδει στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι φέτος θα είναι η χρονιά μου».

-Το κεφάλαιο Εθνική Ομάδα παραμένει ακόμα ανοιχτό για σένα;

«Ασφαλώς και παραμένει ανοιχτό. Το κεφάλαιο Εθνική δεν έχει κλείσει για μένα. Θέλω μέσα από τις εμφανίσεις μου στον Ατρόμητο να κληθώ στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα».

-Τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου, ο ΑΠΟΕΛ εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτησή σου, ωστόσο έμεινες τελικά στον Ατρόμητο. Μήπως η αφιέρωση του γκολ που πέτυχες απέναντι στη Νίκη Βόλου προς τους φίλους του Ατρόμητου ήταν ένα μήνυμα της παραμονής σου;

«Πάντα όταν πετυχαίνω γκολ πανηγυρίζω με αυτό τον τρόπο. Όλο αυτό το διάστημα η αλήθεια είναι ότι ήρθαν κάποιες προτάσεις για μένα. Όμως έχω συμβόλαιο με τον Ατρόμητο. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Ατρόμητος. Στόχος μου είναι να βοηθάω την ομάδα μου να γίνεται καλύτερη και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα