Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα 0-1

Γιώργος Καραμάνος
Βιγιαρεάλ – Μπαρτσελόνα 0-1

bet365

Ο Μέσι μοίρασε μαγικά το γκολ στον 19χρονο Σάντρο Ραμίρες, ο οποίος χάρισε στη Μπάρτσα τη δύσκολη νίκη (1-0) με τη Βιγιαρεάλ. Πέντε δοκάρια στο ματς!

Ηταν βέβαιο πως ένα από τα δεδομένα που θα έφερνε η πρόσληψη του Λουίς Ενρίκε, θα ήταν η επιστροφή της εμπιστοσύνης στη «Μασία». Την πρώτη αγωνιστική μας συστήθηκε ο Μουνίρ και τώρα ήταν η σειρά του Σάντρο Ραμίρες. Στη δεύτερη περίπτωση όμως το ξεπέταγμα το βοήθησε ο Μέσι. Εκείνος ήταν που... κέρασε και τον λυτρωτή της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Βιγιαρεάλ. Ο 19χρονος επιθετικός έγινε για ένα βράδυ ήρωας και χάρισε στους Καταλανούς το νικηφόρο πέρασμα με 1-0 από το «Μαδριγάλ».


Ηταν πάντως ένα πολύ αγχωτικό βράδυ για τους Μπλαουγκράνα, με το Κίτρινο Υποβρύχιο να είναι εξαιρετικά στημένο, να δίνει χώρο και να απειλεί στην κόντρα. Χρειάστηκε επίσης οι νικητές να επιστρατεύσουν και όλη την καλή τους τύχη ή πιο κοινά το... φάρδος. Και η Μπάρτσα είχε δύο δοκάρια, αλλά οι αντίπαλοι τους είχαν τρία και σε πιο καθαρές φάσεις. Η Μπαρτσελόνα είχε τη μπάλα σχεδόν όλη δική της και η κατοχή της άγγιξε σε κάποια σημεία το 74%.

Και οι γηπεδούχοι όμως είχαν για φύλακα άγγελο τον τερματοφύλακα Ασένχο. Ο Ισπανός πορτιέρο σταμάτησε στο 15' τον Πέδρο, ενώ στο 23' π Μάριο μάλλον ανέτρεψε εντός περιοχής τον Πέδρο, αλλά ο διαιτητής είχε αντίθετη άποψη. Στο 28' άρχισαν να βαράνε τα σίδερα, όταν ο Ασένχο έστειλε εκεί το φάουλ του Μέσι. Μέχρι το 50' το ματς δεν είχε καλές φάσεις και από εκεί και μετά άναψε.

Ο Ματιέ έκανε λάθος προβολή για να διώξει και έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του. Στο 66' ο Ασένχο απογειώθηκε και πάλι σε φάουλ του Μέσι και στο 69' ο Νεϊμάρ από το μισό μέτρο σούταρε στο σώμα του πεσμένου Μουσάκιο. Ακολούθησε η διπλή ευκαιρία των Σάντρο Ραμίρες, Μέσι (70') και δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Πίνα που ήχησε στο αριστερό δοκάρι του Μπράβο. Στο 77' το δοκάρι το είχε η Μπάρτσα σε σουτ του Μέσι και στο 82' ήρθε το γκολ.

Ο Νεϊμάρ έκανε ωραία την κάθετη στον Μέσι που αντί να πλασάρει προτίμησε να κάνει ένα μαγικό, περνώντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Ασένχο. Αποδέκτης ήταν ο νεαρός Σάντρο Ραμίρες που σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα τους με τους Ανδρες. Και όμως το ματς δεν είχε τελειώσει εκεί, με τον Τζιοβάνι να έχει το τρίτο δοκάρι και να καρδιοχτυπάει τους φιλοξενούμενους. Το φινάλε βρήκε έστω και με τόση δυσκολία τους Καταλανούς στο 2x2 και τους νεαρούς να γράφουν ιστορία, μιας και ποτέ στο παρελθόν της ομάδας δεν είχαν σκοράρει δύο παίκτες κάτω των 20 στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος.

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνιο): Ασένχο, Μουσάκιο, Βίκτορ Ρουίθ, Μάριο, Ζάουμε Κόστα (58' Γκάμπριελ), Πίνα, Μπρούνο, Τριγκέρος, Κάνι (70' Εσπινόσα), Τσερίσεβ (64' Βιέτο), Τζιοβάνι

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Μπράβο, Ματιέ, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Ντάνι Αλβες, Μπουσκέτς, Ραφίνια (75' Τσάβι), Ράκιτιτς, Μουνίρ (59' Νεϊμάρ), Πέδρο (70' Σάντρο Ραμίρες), Μέσι.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα