Ρόμα - Φιορεντίνα 2-0

Ρόμα - Φιορεντίνα 2-0

bet365

Με τους Μανωλά-Τοροσίδη να είναι βασικοί και τον Χολέμπας στην εξέδρα, η Ρόμα επικράτησε 2-0 της Φιορεντίνα στο «Ολίμπικο» και ξεκίνησε με το δεξί την Serie A 2014-15.

Με νίκη κόντρα σε έναν αντίπαλο που φέτος θα παλέψει για την έξοδο στο Champions League ξεκίνησαν οι Τζαλορόσι τις υποχρεώσεις τους στο φετινό Campionato. Με τον Κώστα Μανωλά βασικό μόλις μερικές μέρες μετά την απόκτησή του, η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία λεβαλε ένα γκολ σε κάθε 45λεπτο στην αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Europa League και ακολούθησε στον... ίσιο δρόμο την Γιουβέντους που στο πρώτο ματς της σεζόν πέρασε από την έδρα της Κιέβο (0-1). Ναϊνγκολάν, Ζερβίνιο πέτυχαν τα γκολ για τους Ρωμαίους.

Ελαφρώς καλύτερα ξεκίνησε η παρέα του Τότι το ματς, με τον Μανωλά να κερδίζει από την αρχή κάποιες μονομαχίες και να κερδίζει το σειροκρότημα από το κοινό του «Ολίμπικο». Πέρα από κάποια πολύ μέτρια σουτ ο αγώνας δεν είχε κάτι τρομερό να παρουσιάσει στα πρώτα λεπτά και όσο ο χρόνος περνούσε, η Ρόμα γινόταν καλύτερη και ανάγκαζε την Φιορεντίνα να διώχνει όπως-όπως τη μπάλα από το δικό της μισό. Στο 25' το φάουλ του Ιτούρμπε πέρασε άουτ και μόλις τρία λεπτά μετά, οι Τζαλορόσι άνοιξαν το σκορ.

Ο πιτσιρικάς των Βιόλα, Μπριλάντε, έκανε το λάθος, ο Ναϊνγκολάν πήρε τη μπάλα, έδωσε στον Ζερβίνιο, εκείνος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Νέτο, όμως ο Βέλγος που είχε ακολουθήσει τη φάση με ξερό δεξί μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0. Στο 33' ο Μοντέλα έκανε αλλαγή τον μικρό μετά το τραγικό λάθος του και έβαλε τον Ιλιτσιτς. Στο 43' η Φιορεντίνα έκανε το πρώτο σουτ on-target με τον Ντε Σάνκτις να μπλοκάρει την προσπάθεια του Ιλιτσιτς.

Στο δεύτερο μέρος οι Βιόλα φάνηκε να μπαίνουν πιο καλά, όμως η Ρόμα βρήκε χώρους και με τον Ζερβίνιο να μοιάζει σαν να μην πέρασε μία μέρα από πέρυσι, βρήκε χώρους για να απειλήσει. Στο 57' ο Ιβοριανός έκανε μαγικό σλάλομ αλλά το σουτ του κοντραρίστηκε τελευταία στιγμή και στο 59' βγήκε μόνος με τον Νέτο μετά από πάσα του Πιάνιτς όμως ο αντίπαλος πορτιέρε τον νίκησε. Το ματς είχε πάρει φωτιά και στο 61' το εκπληκτικό φάουλ του Ιλιτσιτς από 25 μέτρα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι και στο 62' ο Χοακίν -που μόλις είχε μπει- συνέκλινε από αριστερά και έστειλε τη μπάλα άουτ με το δεξί.

Στο 67' ο Γκαρσία απέσυρε τον Μανωλά και έβαλε τον Κεϊτά, με τον Ντε Ρόσι να πηγαίνει στόπερ και οι φάσεις σταμάτησαν μετά από αυτό το σημείο. Η Φιορεντίνα προσπαθούσε να κλέψει τον βαθμό, όμως δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους και η Ρόμα τελικά κλείδωσε το τρίποντο στο 93' με τον Ζερβίνιο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Ναϊνγκολάν, πέρασε τον Νέτο και έκανε το 2-0 σε κενή εστία...

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσία): Ντε Σάνκτις, Τοροσίδης, Μανωλάς (67' Κεϊτά), Αστόρι, Κόουλ, Ναϊνγκολάν, Ντε Ρόσι, Πιάνιτς, Ιτούρμπε (77' Λιάγιτς), Ζερβίνιο, Τότι (70' Φλορέντσι).

Φιορεντίνα (Βιντσέντζο Μοντέλα): Νέτο, Γκονσάλο, Σάβιτς, Αλόνσο, Μπριλάντε (35' Ιλιτσιτς), Μπόρχα Βαλέρο, Πισάρο, Βάργκας (72' Ακουιλάνι), Γκόμες, Μπαμπακάρ (63' Χοακίν).

 

SERIE A Τελευταία Νέα