Ανατροπή και 2x2 για Λεβερκούζεν

Gazzetta team
Ανατροπή και 2x2 για Λεβερκούζεν

bet365

Η Μπάγερ βρέθηκε να χάνει δύο φορές από την Χέρτα όμως είχε τις απαντήσεις και επικρατώντας 4-2 έκανε το 2x2. Πρώτη νίκη στην Bundesliga η Πάντερμπορν (0-3 το Αμβούργο).

Μετά την τεράστια νίκη της πρεμιέρας στην έδρα της Ντόρτμουντ, η ομάδα του Ρότζερ Σμιντ έπρεπε να επιβεβαιώσει αυτή τη μεγάλη επιτυχία στο ξεκίνημα της σεζόν. Και το έκανε με εμφατικό τρόπο. Η Λεβερκούζεν είχε κέφια, έβαλε τέσσερα γκολ στην Χέρτα Βερολίνου η οποία προηγήθηκε δύο φορές, όμως έφυγε από το «Μπάι Αρένα» με ήττα 4-2. Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για τους γηπεδούχους, αφού ο Ζεβντάι στο 24' έκανε προβολή μετά από σέντρα και πρόλαβε τον τερματοφύλακά του, Λένο. Το 0-1 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους παρά τις 9-2 τελικές υπέρ της Μπάγερ και την κατοχή 64%-36% όμως στο ξεκίνημα του δευτέρου ο Ζεβντάι μετά από κάθετη πάσα του Γκονσάλο Κάστρο πέρασε τον Γιάρσταϊν και έκανε το 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και πήραν ξανά το προβάδισμα στο 60' με τον Σίμπερ, ο οποίος είχε βάλει δύο γκολ στην πρεμιέρα κόντρα στην Βέρντερ, με τον Γερμανό επιθετικό να έχει έυκολο έργο σκοράροντας με κεφαλιά από κοντά και με τον Λένο να είναι εξουδετερωμένος (1-2). Μόλις δύο λεπτά μετά η Λεβερκούζεν ισοφάρισε, όταν ύστερα από κομπίνα σε φάουλ από δεξιά ο Σπάχιτς έμεινε μόνος και έκανε το 2-2 με κεφαλιά. Στο 74' πήρε προβάδισμα η Μπάγερ και το κράτησε. Μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια ο Μπελαραμπί μπήκε στην περιοχή, το δυνατό σουτ του βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης από το πέναλτι ο Μπράντ πλάσαρε σωστά με το αριστερό για να διαμορφώσει με δικό του γκολ ο Μπελαραμπί στο 86' μετά τη δεύτερη ασίστ στο ματς από τον Τσαλχάνογλου.

Ιστορική τριάρα η Πάντερμπορν
Στοιχηματικά την είχαν ως το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Λογικό εάν σκεφτεί κανείς πως είναι πρωτάρα στα σαλόνια και εάν ρίξει κανείς και μία ματιά στο διόλου φανταχτερό ρόστερ της. Ωστόσο, στη Πάντερμπορν είχαν απειλήσει πως θα πουλήσουν ακριβά το... τομάρι τους και με το καλημέρα έχουν βαλθεί να διαψεύσουν τις προβλέψεις. Στην πρεμιέρα κόντρα στη Μάιντς έφτασε μισή ανάσα από τη νίκη με ανατροπή και ισοφαρίστηκε στο 94'. Για τη 2η αγωνιστική όμως οι νεοφώτιστοι φύλαγαν το καλύτερο, περνώντας με το εκπληκτικό 3-0 από την έδρα του Αμβούργου. Αυτή ήταν η παρθενική νίκη της στη Μπουντεσλίγκα και ήρθε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Κατσούνγκα (29') άνοιξε το δρόμο με πλασέ στη γωνία και τον ακολούθησε στο 69' ο Βράντσιτς που έκλεψε τη λάθος πάσα του Ρούντνεβς και ολοκλήρωσε μόνος του. Ο θρίμαβος ολοκληρώθηκε στο 87', με τον Στόπελκαμπ να κάνει ωραίο κοντρόλ μετά από 40άρα μπαλιά και να πυροβολάει από τα 15 μέτρα. Οι Λιμανίσιοι πάλι που είχαν την κατοχή, αλλά έπαιξαν κάκιστα, με τη σειρά τους την προηγούμενη βδομάδα πήραν επιτέλους εκτός έδρας βαθμό μετά από οκτώ αγώνες, μα εκείνη η αισιοδοξία, εξαφανίστηκε και πάνε για μία από τα ίδια με πέρσι. Οταν δηλαδή σώθηκαν στα μπαράζ...

Ούτε τώρα η Βόλφσμπουργκ
Δύο φορές πήρε το προβάδισμα η Βόλφσμπουργκ, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στην πρώτη της νίκη, καθώς ισάριθμες η Άιντραχτ κατάφερε να ισοφαρίσει. Το παιχνίδι δεν ήταν καλό, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή στην μεγαλύτερη διάρκεια, όμως να μην μπορούν να ανεβάσουν ταχύτητα και να δημιουργήσουν φάσεις. Οι Λύκοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στην πρώτη τους ευκαιρία, όταν στο 15’ ο Νάλντο με μακρινό φάουλ νίκησε τον Τραπ για το 1-0. Η απάντηση των Αετών ήταν… ανάλογη, καθώς στο 23’ ο Τζάκπα εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια, η μπάλα βρήκε στον Γιουνγκ και κατέληξε στα δίχτυα του Γκρουν για το 1-1, με το γκολ να πιστώνεται στον πρώην αμυντικό της Άιντραχτ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τα δικά τους καλά διαστήματα και έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 40’, όταν μετά από απίστευτο λάθος του Γκρουν, ο Πιαζόν έκλεψε στην περιοχή, όμως είδε τον Κνόχε να σώζει στην γραμμή.

Η μπάλα στη συνέχεια κατέληξε στον Βαλδές, ο οποίος είδε τον Γκουστάβο να σώζει ξανά πάνω στην γραμμή, για να μείνει το 1-1 μέχρι το ημίχρονο! Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη και μετά από κάποιες ευκαιρίες με μακρινά σουτ, η Βόλφσμπουργκ πήρε ξανά το προβάδισμα στο 79’ με υπέροχο σουτ εντός περιοχής του Άρνολντ! Εκεί, όμως, που όλα έδειχναν ότι οι Λύκοι θα φτάσουν στη νίκη, ο Ιγκνιόφσκι έβγαλε τη σέντρα από δεξιά στο 85’, για να πιάσει την άμυνα των γηπεδούχων στον ύπνο ο Κάντλετς και με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι να κάνει το 2-2! Τα… βάσανα του Χέκινγκ δεν τελείωσαν εκεί, καθώς είδε τον Μαλαντά να χάνει απίστευτη ευκαιρία στο 90+2’, την δεύτερη σε σερί ματς από το… μισό μέτρο, με τον Τραπ να σώζει την Άιντραχτ!

«Νέμεσις» η Κολωνία
Μεγάλη νίκη για την Κολωνία, που διατήρησε την παράδοση και έφυγε για ακόμη μία φορά χωρίς ήττα από την Στουτγκάρδη, με το σερί να έχει ξεκινήσει το 1997. Οι φιλοξενούμενοι αποδείχθηκαν πιο εύστοχοι και έφτασαν δίκαια στους 3 βαθμούς. Από το ξεκίνημα οι Σουηβοί είχαν προβλήματα στην ανάπτυξη και τα κριάρια το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο, βγαίνοντας πάντα επικίνδυνα στην αντεπίθεση. Το πρώτο γκολ δεν άργησε να έρθει, όταν στο 22’ μετά από σέντρα Μπρέτσκο, Σβάαμπ παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, όμως ακόμη και αν ο Ούλραϊχ έσωσε, η μπάλα κατέληξε στον Οσάκο, που από κοντά έκανε το 0-1. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και σε δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο, όταν στο 33’ ο Ούτζα νίκησε τον Ρούντιγκερ στον αέρα και με ξερό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 0-2! Οι παίκτες του Στέγκερ ήταν καλύτεροι και στην επανάληψη, παρά το γεγονός ότι η είσοδος του Βέρνερ έκανε πιο επικίνδυνους τους γηπεδούχους. Παρά τις ευκαιρίες τους, όμως, οι Σουηβοί δεν κατάφεραν να φτάσουν ποτέ στο γκολ, με τον Γκέντνερ να χάνει την σημαντικότερη στο 90’ και το 0-2 να μένει μέχρι το τέλος.

Μοιρασία στο Βέρντερ-Χόφενχαϊμ
Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι που είχε καλό ρυθμό στα περισσότερα διαστήματα, η Βέρντερ Βρέμης και Χόφενχαϊμ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 και αμφότερες παρέμειναν αήττητες στο ξεκίνημα της Bundesliga. Στο 19' οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από μακρινή μπαλιά του Ρούντι ο Φιρμίνο ξεχάστηκε από την άμυνα της Βέρντερ, έκανε το κοντρόλ, πέρασε τον Βολφ και στην κενή εστία έγραψε το 0-1. Η Χόφενχαϊμ δεν 'κάθισε' πάνω στο σκορ και έκανε το παιχνίδι, όμως παρότι είχε τις καλύτερες ευκαιρίες, δεν πέτυχε ποτέ δεύτερο γκολ. Και τελικά το πλήρωσε, αφού στο 69' ο Γκάλβες διαμόρφωσε το τελικό 1-1 μετά την προσπάθεια του Ντι Σάντο.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Παρασκευή (29/08)

Άουγκσμπουργκ-Ντόρτμουντ 2-3
(82' Μπομπαντίγια, 90' Μάταβζ - 12' Ρόις, 15' Παπασταθόπουλος, 78' Ράμος)

Σάββατο (30/08)

Λεβερκούζεν-Χέρτα 4-2
(50' Γιεβντάι, 62' Σπάχιτς, 74' Μπραντ, 86' Μπελαράμπι - 24' Γιεβντάι αυτ., 60' Σίμπερ)

Βόλφσμπουργκ-Άιντραχτ 2-2
(15' Νάλντο, 79' Άρνολντ - 23' Γιουνγκ αυτ., 85' Κάντλετς)

Βέρντερ-Χόφενχαϊμ 1-1
(59' Γκάλβεθ - 19' Φιρμίνιο)

Στουτγκάρδη-Κολωνία 0-2
(22' Οσάκο, 33' Ούτζα)

Αμβούργο-Πάντερμπορν 0-3
(29' Κατσούνγκα, 68' Βράντσιτς, 87' Στοπέλκα)

Σάλκε-Μπάγερν (19:30)

Κυριακή (31/08)

Μάιντς-Ανόβερο (16:30)
Φράιμπουργκ-Γκλάντμπαχ (18:30)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα