Στους ομίλους με τεσσάρα ο Απόλλων!

Gazzetta team
Στους ομίλους με τεσσάρα ο Απόλλων!

bet365

Με εκπληκτική εμφάνιση ο Απόλλων Λεμεσσού συνέτριψε 4-1 την Λοκομοτίβ στην Μόσχα και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου ματς πέρασε στους ομίλους του Europa League. Σοκ στο τέλος για Ομόνοια.

Η ομάδα του Χριστοφόρου έπαιξε εξαιρετικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων αφού προηγήθηκε νωρίς και στο δεύτερο μέρος πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη και πρόκριση στους ομίλους της δεύτερη της τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Στο 13' ο Ντιάς θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ για τους Ρώσους και να έχει κάνει διαφορετική την ιστορία του αγώνα, όμως έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι από κοντά. Στο 20' και στην πρώτη του επίθεση στο ματς, ο Απόλλωνας άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Ρέζεκ μετά τη σέντρα του Μάρκος Γκουγιόν από αριστερά. Το 0-1 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η κυπριακή ομάδα πήρε καθαρό προβάδισμα πρόκρισης ξανά μετά από προσπάθεια από αριστερά όταν ο Σανγκόι έκανε εξαιρετική ενέργεια και σέρβιρε στον Παπουλή, ο οποίος έγραψε το 0-2. Από το σημείο εκείνο και μετά η Λοκομοτίβ έπαιξε πολύ μπροστά αφού δεν είχε να χάσει κάτι και οι φιλοξενούμενοι το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Στο 78' μετά από πάσα του Παπουλή ο Τιράμ με εκπληκτικό δεξί σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Γκιγιέρμε (0-3) και στο 84' σε φανταστικά εκτελεσμένη αντεπίθεση ο Ρομπέρ βρήκε τον Ούγκο Λόπες, ο οποίος με διαγώνιο σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4. Το γκολ της τιμής για την Λοκομοτίβ πέτυχε ο Παβλιουτσένκο στο 85' (1-4).

Τ-Σάμπα αποκλεισμός για Ομόνοια
Το 2-2 στη Μόσχα έδινε το προβάδισμα στην Ομόνοια, που με την ώθηση του κόσμου μπήκε δυνατά, είχε στα χέρια της την πρόκριση, όμως στην έχασε μέσα από τα χέρια της στο τέλος, με τον Σάμπα να κάνει το τελικό 1-2 στο 90+3'. Το ματς ξεκίνησε με γκολ για τους γηπεδούχους μόλις στο 1', με τον διαιτητή, όμως, να το ακυρώνει για επιθετικό φάουλ, σε μία αυστηρή απόφαση. Η συνέχεια βρήκε τους Ρώσους να ανεβάζουν ρυθμό και να πιέζουν και κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ στο 11', όταν μετά από φάση διαρκείας η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Μορέιρα από κόντρα στον Στεπάνοφ... Οι Μοσχοβίτες συνέχισαν να πιέζουν, όμως οι Κύπριοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 23' με τον Ποτέ. Οι γηπεδούχοι κρατούσαν με σχετική άνεση το σκορ πρόκρισης, καθώς παρά την υπεροχή τους οι παίκτες του Τσερτσέσοβ δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις. Στο τέλος η πίεση της Ντιναμό αυξήθηκε, ο Βαλμπουένα είχε δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ και με ένα φθηνό γκολ στις καθυστερήσεις, όταν ο Σάμπα νίκησε δύο φορές (!) τον Μορέιρα στον αέρα, έκανε το τελικό 1-2 και έστειλε τους Ρώσους στους ομίλους.

Εκτός Ευρώπης η Σοσιεδάδ
Η Κρασνοντάρ είχε δείξει ότι είναι επικίνδυνη από το πρώτο ματς, ομως η Σοσιεδάδ είχε το προβάδισμα με το 1-0 από τον αγώνα του «Ανοέτα». Αυτό τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είναι αρκετό για την ομάδα του Χακόμπα Αρασάτε που παρότι για 70' λεπτά κρατούσε το 0-0 που της έδινε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, κατέρρευσε και αποκλείστηκε γνωρίζοντας βαριά ήττα με 3-0. Στο 71' ο Ζοαοζίνιο από τη βούλα του πέναλτι έκανε το 1-0 για τους Ρώσους ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα, ο Περέιρα με αριστερό σουτ από το όριο της περιοχής (88') το 2-0 και ο Αρι (90') σε τετ α τετ σε αντεπίθεση που βγήκαν τρεις παίκτες με τον τερματοφύλακα το 3-0 που ήταν και το τελικό. Μετά από 19 νοκ άουτ αγώνες ισπανικών ομάδων στην Ευρώπη, η Σοσιεδάδ είναι η πρώτη που αποκλείεται, με το σερί να λαμβάνει τέλος.

«Πλιάτσικο» στη Λυών
Με τον Βασίλη Πλιάτσικα να αγωνίζεται σε όλο το ματς ως δεξιός αμυντικός, η Αστρα Γκιοργκίου ολοκλήρωσε την τεράστια έκπληξη, αποκλείοντας τη Λυών. Οι Κυπελλούχοι Ρουμανίας μπορεί να ηττήθηκαν εντός έδρας 1-0 με γκολ του Φερί (23'), αλλά το νικηφόρο πέρασμα τους από τη Γαλλία στο πρώτο ματς (2-1), τους χάρισε την πρόκριση χάρη στα εκτός έδρας γκολ. Οι Λυών σκιά του παρελθόντος της, ήταν η ομάδα με την υψηλότερη θέση στο ranking του εν λόγω προκριματικού γύρου.

Σούπερ Κόβατσιτς, εξάρα η Ίντερ!
Σούπερ η Ίντερ, διέλυσε 6-0 τη Στιάρναν και προκρίθξκε πανηγυρικά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Σούπερ ο Κόβατσιτς,πέτυχε το πρώτο του χατ τρικ κάνοντας ό,τι ήθελε τους Ισλανδούς. Ο Κροάτης άνοιξε το σκορ στο 28' και πέντε λεπτά αργότερα ο διεθνής μέσος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Πολύ δυνατά μπήκαν οι «νερατζούρι» στο β' μέρος και στο 47'το νέο μεταγραφικό απόκτημα, ο Οσβάλντο πέτυχε το 3-0. Σούπερ ο Κόβατσιτς, σημείωσε χατ τρικ στο 51' για το 4-0. Οι Ιταλοί ήταν καταιγιστικοί έχασαν αρκετές ευκαιρίες μέχρι την εμφάνιση του Ικάρντι. Δυο τέρματα στο 69' και το 80' διαμόρφωσαν το 6-0 και η Ιντερ μπαίνει με τον ιδανικότερο τρόπο στη Serie A, αλλά και τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Εύκολα η Τότεναμ
Ήταν το μεγάλο φαβορί και το επιβεβαίωσε. Η Τότεναμ δεν αντιμετώπισε και πολλά προβλήματα απέναντι στην ΑΕΛ, έφτασε στη νίκη 3-0 και πήρε την πρόκριση. Το ματς ξεκίνησε... στραβά για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 6' ο Φεγκρούς έκανε πέναλτι στον Νότον, όμως τραυματίστηκε στο πρόσωπο και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Τη θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Ρομέρο, ο οποίος κάποια λεπτά αργότερα απέκρουσε την εκτέλεση του Κέιν! Οι Κύπριοι το πάλεψαν όσο μπορούσαν, όμως πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο πίσω στο σκορ. Στο 45' ο Κέιν στην τρίτη του μεγάλη ευκαιρία στο ματς έκανε το 1-0 με πλασέ. Η εικόνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Λονδρέζους να κυριαρχούν, να χάνουν ευκαιρίες και να φτάνουν στο 2-0 νωρίς, καθώς στο 49' ο Παουλίνιο με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ρομέρο. Το τελικό 3-0 έκανε το Τάουνσεντ, που ως γνωστόν έχει ρίζες και από την Κύπρο στο 66' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο Ρομέρο με τις αποκρούσεις του ήταν εκείνος που κράτησε το σκορ σε φυσιολογικά επίπεδα, με τους γηπεδούχους να πιέζουν μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Βιγιαρεάλ χωρίς έλεος
Πριν δύο χρόνια είχε γνωρίσει τον εφιάλτη της Segunda Division όμως τώρα η Βιγιαρεάλ επέστρεψε εκεί που ανήκει. Οι Αμαρίγιος δεν έδειξαν κανένα έλεος στην Αστάνα και μετά το 0-3 στο Καζακστάν φιλοδώρησαν με ακόμα τέσσερα γκολ την ομάδα της μεγαλύτερης πόλης της χώρας (4-0) και εξασφάλισαν την παρουσία τους στους ομίλους του Europa League. Τα δύο πρώτα γκολ για το σύνολο του Μαρθελίνο Γκαρθία πέτυχε ο νεοαποκτηθείς Αργεντινός επιθετικός, Λουτσιάνο Βιέτο (21', 54') για να διαμορφώσουν το τελικό 4-0 οι Μπρούνο (61' πεν.) και Ματίας Νέιβα (67').

Ευρώπη ξανά μετά το 1994 η Τορίνο
Η Τορίνο θα μπορούσε να έχει καθαρίσει από το ματς της Κροατίας το νοκ άουτ με την Σπλιτ αφού έχασε πολλές ευκαιρίες, όμως έκανε τη δουλειά στην ρεβάνς. Η ομάδα του Τζανπιέρο Βεντούρα επικράτησε 1-0 με πέναλτι του Ελ Καντουρί στο 22' μετά από χέρι και εξασφάλισε την παρουσία της στους ομίλους του Europa League. Μετά την εξέλιξη αυτή, η Γκρανάτα επέστρεψε στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις μετά τη σεζόν 1993-14.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των πλέι οφ

Λοκομοτίβ Μόσχας-Απόλλων Λεμεσσού 1-4
Ομόνοια-Ντιναμό Μόσχας 1-2
Νέφτσι Μπακού-Παρτιζάν 1-2
Κρασνοντάρ-Σοσιεδάδ 3-0
Μέταλιστ-Ρουχ Χορζόφ 1-0 (στην παράταση)
ΠΑΟΚ-Ζίμπρου 4-0
Άστρα-Λιόν 0-1
Χάιντουκ-Ντνίπρο 0-0
Σέριφ-Ριέκα 0-3
Ροστόβ-Τράμπζονσπορ 0-0
Σαχτιόρ-Αϊντχόφεν 0-2
Μακάμπι Τελ Αβίν-Αστέρας Τρίπολης 3-1
Τβέντε-Καραμπάχ 1-1
Μίντιλαντ-Παναθηναϊκός 1-2
Φέγενορντ-Ζόρια 4-3

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα